10 / 05 / 2024

topallı parselleri

topallı parselleri

Yıllardır yılan hikâyesine dönen Topallı parsellerinden satın alan Ruslar, bürokrasinin ağır işlemesiyle satın aldıkları arsaları kaybetmek üzere.

Sultangazi rezerv yapı alanının 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Sultangazi İlçesi, Eski Habipler Mahallesi 6164 Parsel ve Bir Kısım Tescil Harici Alan İle Malkoçoğlu Mahallesi Muhtelif Parselleri Kapsayan Rezerv Yapı Alanına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Arnavutköy parselasyon planı askıya çıkarıldı!

Arnavutköy İlçesi, Arnavutköy Mahallesi, 422, 5509, 5510 ve 5511 parselleri içeren Parselasyon Planı askıya çıkarıldı.

Trend GYO Alibeyköy projesi geliyor! Yeni proje! 

Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde yer alan İstanbul ili, Eyüpsultan ilçesi, Alibeyköy Mahallesi 717 ada 42 ve 43 parselleri satın aldı. Trend GYO, burada yeni bir konut projesine imza atacak. İşte ayrıntılar...

Kuzal İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kuzal İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de Taner Topallı tarafından kuruldu.

Hedef Agrega Madencilik Ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Hedef Agrega Madencilik Ve İnşaat Anonim Şirketi Bağcılar'da Hakan Elçi ve Taner Topallı ortaklığında kuruldu.

Zirve Agrega İnşaat Petrol Ve Madencilik Anonim Şirketi kuruldu!

Zirve Agrega İnşaat Petrol Ve Madencilik Anonim Şirketi bugün Bağcılar'da Hakan Elçi ve Taner Topallı ortaklığında kuruldu.

Emlak Konut GYO Firuzköy parsellerinin değeri belli oldu!

Emlak Konut GYO'nun Firuzköy parselleri için KDV hariç 2 milyar 149 milyon 955 bin 500 TL, KDV dahil ise 2 milyar 536 milyon 947 bin 490 TL pazar değeri takdir edildi. 

Ayazağa imar uygulaması askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, M. Ayazağa Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 3 ada 72, 73, 74 ve 75 parselleri kapsayan alanda 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulaması askıya çıkarıldı.

Beşiktaş Ortaköy imar uygulaması askıya çıktı!

İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Ortaköy Mahallesinde yer alan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Mülkiyetindeki 30 Ada, 74,75,76,77,78 ve 104 Numaralı Parselleri Kapsayan Alanda 3794 Sayılı İmar Kanunu'nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

Güngören imar uygulaması askıda!

İstanbul İli Güngören İlçesi Güngören Mahallesi 185, 12470, 183, 13231 ve 13228 Parselleri Kapsayan Alanda 3194 Sayılı İmar Kanunu'nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulaması askıya çıktı.

Balıkesir OSB'de yeni sanayi parselleri bu yıl yatırımcıya sunulacak!

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi (BALOSB) Başkan Vekili Hüseyin Bekki, iki önemli otoyolun kavşağındaki Balıkesir'in yatırımlar için "yeni çekim merkezi” olduğuna dikkat çekti. Bekki, yeni sanayi parsellerinin bu yıl yatırımcıya sunulacağını belirtti.

Kocaeli Kartepe Uzuntarla imar uygulaması askıda!

Kartepe Belediyesi’nin uygulama imar planları tamamlanan bölgelerde ki imar çalışmaları sürüyor. Kartepe Uzuntarla Mahallesi’nde muhtelif parselleri kapsayan şuyulandırma çalışmaları 30 gün süreyle askıya çıktı.

Denizli OSB’de kiralık alan kalmadı!

Geçen yıl Denizli OSB’nin alanını 684 bin metrekare büyüttüklerini aktaran Bölge Müdürü Ahmet Taş, "Bu parselleri alan sanayiciler yatırım yapmaya başladı. 2021, bölgemiz için yatırım yılı olacak" dedi.

topallı parselleri Haberi

topallı parselleri

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan gelişmelere dayalı olarak sarsılan Turizm sektörüne ilaveten emlak sektörün de de uzun zamandır yaşanan durgunluğun üzerine iki katlı ev yapmak ümidi ile arsa alan Ruslara yapılan bu uygulamalırı olumsuz etkiler yaratacağı söyleniyor. Yaşanılan gelişmelerden sonra Rus turist sayısında 3,5 milyon düşüş kaybeden turizm sektörüne emlak piyasasındaki durgunluk da eklenince ekonomideki sıkıntılar artmaya başladı. 


TOPALLI NAZIM PLANI HİKAYESİ

25 yıl evvel planlamasına başlanan, 1993 yılında Antalya merkez Topallı nazım imar planı olarak dönemin yetkili bakanlığına bağlı Bayındırlık İl Müdürlüğü tasdikli plana göre binlerce kişi tapu almış. Hazırlanan plan yasaya göre dönemin il idare kurulu tarafından, yani ilgili kurum müdürlükleri ve valilik tarafından tasdik edilmiş. O yıllarda Orman Bölge müdürlüğü orman sınırı belirleme çalışması yapmakta geç kaldığından birçok...