02 / 05 / 2024

topçu kışlası davası son durum

topçu kışlası davası son durum

İstanbul 6. İdare Mahkemesi tarafından Taksim Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği' nin, Taksim Gezi Parkı üzerine "Topçu Kışlası" yapılması projesiyle ilgili açtığı dava reddedildi...

Hamdi Topçu, Sinpaş GYO'dan istifa etti!

Sinpaş GYO'nun Yönetim Kurulu'nda uzun yıllar  bağımsız Yönetim Kurulu üyesi olarak bulunan Hamdi Topçu, bu süre içerisinde şirketin çok kıymetli katkılar sağladı ve kendisinden istifade edildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Topçu Kışlası açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Topçu Kışlası ile ilgili olarak, "Onun orjinaline uygun mimari tasarımlarını yaptırıyorum. Orayı ihya edeceğiz" dedi.

Rami Kışlası kütüphaneye dönüşüyor!

Zeytinburnu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da, Rami Kışlası'nı 7 milyon cilt kitabın bulunduğu muhteşem bir kütüphaneye dönüştüreceklerini söyledi..

Topçu Kışlası için bilirkişi raporu!

Taksim'deki Topçu Kışlası'nın yeniden inşa edilmesine yönelik bilirkişi raporunda Gezi Parkı 'Cumhuriyet döneminin korunmaya değer mirası’ olarak belirtildi.

Salih Tatlıcı'nın 3 milyar dolarlık miras davası sona erdi!

Salih Tatlıcı’nın çocukları arasında devam eden 8 yıllık miras davası sona erdi. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, mirasın Tatlıcı’nın ikinci eşi Nurten Tatlıcı ve ondan olan oğlu Uğur Tatlıcı’ya kalmasına karar verdi. Tatlıcı'nın 3 milyar dolarlık serveti yıllardır mahkeme tarafından yönetiliyordu.

TOKİ Mamak 4’üncü Kolordu Komutanlığı Kışlası düzenleme ihalesi 4 Nisan'da!

TOKİ Mamak 4’üncü Kolordu Komutanlığı Kışlası General Eşref AKINCI Kışlası Cami, 1 Adet Şadırvan, 2 Adet Tribün, 1 Adet Protokol Tribün ihalesi 4 Nisan'da yapılacak.

Tarihi Mersin Kışlası yargıya taşınıyor!

Eski Mersin Kışlası’nın bulunduğu alan yargıya taşındı. Alanın imara açılmasına karşı çıkan Mimarlar Odası Mersin Şubesi, Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’nun kararına karşı dava açtı.

Mersin Hamidiye Alayı Kışlası arazisi imara açılmasın!

Mersin Hamidiye Alayı Kışlası olarak inşa edilen 30 bin metrekare arazinin imara açılması ile ilgili tepkiler sürüyor.

Mersin Abdülhamit Kışlası arazisi imara mı açılıyor?

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 Yılı Şubat Ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, Kültür Bakanlığı Yüksek Kurulu'nun yanındaki Abdülhamit Kışlası arazisinin imara açılması konuşuldu.

Atakule GYO ortaklık aleyhine davasında son durum!

Atakule Gayrimenkul Yatırım ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Atakule GYO ortaklık aleyhine davasında son durum bildirisini yayınladı.

Mimar Selim Yuhay'ın eski eşinden 50 bin liralık tazminat davası!

Mimar Selim Yuhay’dan iki yıl önce boşanan balerin Evlin Avidor, eski eşi ile Deniz Akkaya, Seren Serengil, Cengiz Semercioğlu hakkında 50 bin liralık tazminat davası açtı

Yedikule Bostanları miras değil mi?

CHP İBB Meclis Üyesi Berke Merter, “Taksim Gezi Parkı'nın bulunduğu alana “ecdad mirası” diyerek Topçu Kışlasını yeniden inşa etme konusunda ısrarınız sürerken, ecdad mirası olan Yedikule Bostanlarını korumak yerine inşai faaliyete açmanızın nedeni nedir?” sorusunu yöneltti.

Kasımpaşa Cezayirli Gazi Hasan Paşa Kışlası'nın ihalesi Şubat'ta!

İstanbul Valiliği Yatırım ve İzleme Koordinasyonu Başkanlığı tarafından yürütülen Cezayirli Hasan Paşa Kışlası ve Camii Restorasyonu kapsamında haziran ayında yıkılan Kasımpaşa'daki Cezayirli Gazi Hasan Paşa Kışlası aynı yerinde yeniden inşa edilecek.

topçu kışlası davası son durum Haberi

topçu kışlası davası son durum


İstanbul 6. İdare Mahkemesi, Taksim Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği'nin, Taksim Gezi Parkı üzerine "Topçu Kışlası" yapılması projesiyle ilgili, 27 Şubat 2013 tarihli ve 139 sayılı Kültür Varlıkları Koruma Yüksek Kurulu kararının iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle açtığı davayı reddetti.


İstanbul 6. İdare Mahkemesi'nin kararında, dernek tarafından projenin, "Topçu Kışlası" olarak bilinen kültür varlığının aslına uygun olmadığı yönünde bir iddiada bulunulmadığı belirtilerek, derneğin, Taksim Gezi Parkı'nın, park olarak korunmasının kamu yararı ve ihtiyaçlarına daha uygun olduğu, bugün kalıntısı bile olmayan bir yapının ihyasının bu amaca hizmet etmediğini iddia ettiği kaydedildi.


Ancak bu iddiaların Topçu Kışlası'nın "taşınmaz kültür varlığı" olarak tesciline ilişkin işleme karşı açılan davada incelenebilecek türden iddialar olduğu ifade edilen kararda, kültür varlığı olarak tescil edilen, ancak fiziksel kalıntısı...