07 / 07 / 2024

Tophane bizans hamamı

Tophane bizans hamamı

Tophane'de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne ek bina yapılmak istenen arsada 6-7. yüzyıl Bizans hamamı bulundu. Rektör Karayağız "Lahit dışında bir şey çıkmadı, ondan da memleketin her tarafında var" dedi...

Bursa Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müzesi açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından aslına uygun olarak restore edilen yaklaşık 560 yıllık Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı, Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müzesi olarak ziyarete açıldı.

Bursa Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı restore edildi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Hisar bölgesindeki Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı’nın restorasyonunun ardından, Tophane Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi’nin müzesi olarak kente kazandırılacağını söyledi.

2005 yılında Tophane Hamamı satışa çıkarılmış!

Mimar Sinan'ın 1583 yılında inşa ettiği Tophane Hamamı, 2005 yılında Eskidji Müzayede Evi tarafından satışa çıkarılmış. 865 metrekare alanı bulunan hamam 2 milyon dolara satılacakmış.

1964 yılında Tophane'de kurulmuş olan gecekondular yıktırılıyormuş!

1964 yılında, Tophane sırtlarındaki gecekonduların kaldırılması konusunda Belediye Encümeni'nce verilen kararın uygulanmasına başlanmış. Ayrıca, Tophane Karabaş Cami civarındaki eski elbise satıcılarına ait barakalar da kaldırılacakmış.

236 yıllık Beylerbeyi Hamamı 11.3 milyona satışa çıkarıldı!

İstanbul Beylerbeyi'nde sanatçı ve elit kesimin müdavimi olduğu tarihi Beylerbeyi Hamamı; içindeki iki katlı ahşap köşk, iki katlı taş bina ve müştemilatı ile birlikte satılıyor.

Beylerbeyi Hamamı 11.3 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Sultan I. Abdülhamid'in annesi Rabia Sultan için yaptırılan 236 yıllık tarihi Beylerbeyi Hamamı'nın 65 yıllık sahibi Türkan Bal, diğer hissedarlarla restorasyon konusunda anlaşamayınca hamamı 11.3 milyon TL'ye satışa çıkardı..

Ankara Hamamönü’nde konak yangını korkuttu!

Ankara'da Hamamönü’ndeki tarihi konakta çıkan yangın, bölgede paniğe neden oldu. Biri restoran iki binanın zarar gördüğü yangının ardından, kundaklama iddiasıyla ev sahibinin oğlu gözaltına alındı.

Ankara Hamamönü'ndeki tarihi konakta dün gece yangın çıktı!

Ankara Hamamönü'nde bulunan tarihi bir konakta dün gece yangın çıktı. Alevler ekiplerin zamanında müdahalesiyle yakınındaki diğer binalara sıçramadan söndürüldü. Yangın sonrası konakta maddi hasar oluştu.

Beyazıt'ta yenileme çalışmalarından Bizans'tan kalma bir yapı çıktı!

Beyazıt’ta altgeçidi yenileme çalışmalarında Bizans’tan kalma bir yapı ortaya çıktı. İnşaat firması tarafından girişi betonla kapatılan sarnıç benzeri tarihi yapı, tamamıyla betona gömülecekken duyarlı bir kişinin ihbarıyla şimdilik kurtarıldı.

Tarihi İsmail Zühtü Paşa Hamamı restorasyon karşılığı kiralanacak!

Altunizade semtine adını veren tarihi Altunizade İsmail Zühtü Paşa Hamamı, çöplük olmaktan kurtuluyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü, tarihi hamamın yer aldığı alanı restorasyon karşılığı kiralayacak...

Tophane Meydanı nasıl kayboldu?

İstanbul SMD Başkanı Ersen Gürsel Taraf Gazetesi'ndeki yazısında "Tophane Meydanı'nı nasıl kaybettik?" sorusuna yanıt verdi.. Gürsel yazısında: "İstanbul'un en güzel meydanlarından biri olan Tophane Meydanı kayboldu" dedi...

1960 yılında Tophane Sanat Enstitüsü İtalyan Sefareti'ne nakledilecekmiş!

İstanbul Tophane Sanat Enstitüsü İtalyan Sefareti binasında eğitime devam edecekmiş. Vişnezade'de bulunan 15 bin 342 metrekare arsa da Tophane Sanat Okulu olarak kullanılmak üzere Hazine'ye devredilecekmiş.

Kuşadası'ndaki Roma hamamı restore edilecek!

Aydın Kuşadası'nda M.Ö. Vinci yüzyıla ait olduğu belirlenen tarihi Roma hamamının restore edilip turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı. Antik yapıda temizlik çalışmalarına başlandı..

Tophane bizans hamamı Haberi

Tophane bizans hamamı

Arkeologlar Derneği ise alanın arkeo-park olarak korunması için kampanya başlattı. 

ELİF İNCE İSTANBUL elif.incecâ>radikal.com.tr Tophane'de 1946'da yıkılan 'İmalat-ı Harbiye Usta Mektebi' binasının ihya edilmek istendiği arsada geçen yazdan beri İstanbul Arkeoloji Müzesi tarafından sürdürülen kazı, çökme tehlikesine karşı güçlendirme yapılması için durduruldu. Topçu Kışlası benzeri tartışmalı ihya projesi tamamlandığında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin (MSGSÜ) kullanımına sunulacak ve içinde Mimar Sinan'ın eserlerinin maketleri sergilenecekti. 

İnşaatın yapılıp yapılmayacağının kesinleşmesi için kazının sonlanması ve Koruma Kurulu'nun kararı bekleniyordu. Henüz yaklaşık üçte biri kazüabilen araziden 6-7. yüzyıl Erken Bizans'tan kalma bir hamama ait olduğu düşünülen beyaz mermer döşeli bir havuz, hamamı ısıtmak için kullanılan 'külhan' ve atıksu kanalları bulundu. Yapının duvarlarından birinin içine gömülü vaziyette 4-5. 

yüzyıldan kalma mermer bir Bizans lahti de bulunmuştu. 

'Kazılacak bir...