28 / 04 / 2024

Ankara Hamamönü’nde konak yangını korkuttu!

Ankara Hamamönü’nde konak yangını korkuttu!

Ankara'da Hamamönü’ndeki tarihi konakta çıkan yangın, bölgede paniğe neden oldu. Biri restoran iki binanın zarar gördüğü yangının ardından, kundaklama iddiasıyla ev sahibinin oğlu gözaltına alındı.



Altındağ ilçesine bağlı Hacettepe Mahallesi Hamamönü Sokak’taki ‘Hanzade’ isimli tarihi konakta, önceki gece 04.30 sularında henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı.


Kısa sürede bütün konağı saran alevler, yan taraftaki lokantanın çatısına da sıçradı. Yangını, o sırada devriye gezen polis ekipleri fark etti. Polis ekiplerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Merpenle çatıya çıkan itfaiye erleri, alevleri kontrol altına aldıktan sonra konağın kapısını kırarak içeri girdi. Yangın, çevredeki diğer tarihi binalara sıçramadan söndürüldü. Yangında yaralanan bulunmazken, birbirine komşu 2 konakta maddi hasar oluştu.


ANNE VE BABASIYLA TARTIŞTI


Polis ekipleri, şüpheli gördükleri bir şahsı gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahsın, konağın sahipleri Kemal A. ve Yıldız A.’nın oğlu Sinan A. olduğu öne sürüldü. Sinan A.’nın alkollü olduğu ve gece saat 01.00 sularında anne ve babasıyla tartıştığı iddia edildi. İddiaya göre; tartışmadan sonra anne Yıldız A. ve Baba Kemal A. evden ayrıldı. İtfaiye ekipleri, yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlattı.



Hürriyet




Geri Dön