02 / 05 / 2024

Tophane Hamamı

Tophane Hamamı

Mimar Sinan'ın 1583 yılında inşa ettiği Tophane Hamamı, 2005 yılında Eskidji Müzayede Evi tarafından satışa çıkarılmış. 865 metrekare alanı bulunan hamam 2 milyon dolara satılacakmış.

Bursa Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müzesi açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından aslına uygun olarak restore edilen yaklaşık 560 yıllık Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı, Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müzesi olarak ziyarete açıldı.

Bursa Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı restore edildi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Hisar bölgesindeki Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı’nın restorasyonunun ardından, Tophane Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi’nin müzesi olarak kente kazandırılacağını söyledi.

2005 yılında Tophane Hamamı satışa çıkarılmış!

Mimar Sinan'ın 1583 yılında inşa ettiği Tophane Hamamı, 2005 yılında Eskidji Müzayede Evi tarafından satışa çıkarılmış. 865 metrekare alanı bulunan hamam 2 milyon dolara satılacakmış.

Tophane nargile cafeleri Galata Port projesi kapsamında yıkılacak!

İstanbul'un en meşhur nargile kafelerinin yer aldığı Tophane'de nargile dönemi artık sona eriyor. Galata Port Projesi kapsamında yıkılacak olan 20 nargile kafeden 14'ü kapısına kilit vurdu.

Simav Babuk Bey Hamamı restorasyonu başladı!

KÜTAHYA'nın Simav İlçesi'nde 4 yıl önce yaşanan 5.9 büyüklüğündeki depremde yıkılıp harabeye dönen tarihi Babuk Bey Hamamı'nın restorasyonu başladı.

Aydın Osmanlı Ortakçı Hamamı restore edilecek!

Aydın’ın Buharkent İlçesine bağlı Ortakçı Mahallesinde bulunan tarihi Osmanlı Ortakçı Hamamı restore edilip, turizme kazandırılacak.Sıcak su kaynağının bulunduğu çeşmeye giden Uslu, sudan içip bu şifalı suyun hastalara şifa olacağını söyledi.

Naime Sultan Yalısı'na seyis evi ve hamam inşa edilecek!

2002’de esrarengiz bir yangınla kül olan ve THY eliyle yeniden yaratılan Boğaz’ın en nadide eserlerinden Naime Sultan Yalısı bahçesine, Anıtlar’dan izinle, orijinal planlarında yer alan seyis evi ve hamam asıllarına uygun olarak inşa edilecek.

Ulu Cami Hamamı kaderine terk edildi!

Mezopotamya'nın en eski şehirlerinden biri olan Mardin'de çok sayıda yapı kaderine terk edilmiş. Bu tarihi yapılardan biri de Ulu Camii Hamamı. Ulu Cami'ye vakıf olarak yaptırılan tarihi hamamın kapısına kilit vurulmuş.

Cengiz Ergün Gülgün Hatun Hamamı’ndaki çalışmaları inceledi!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu gerçekleştirilen Gülgün Hatun Hamamı’ndaki çalışmaları inceledi. Ergün hamamın Manisalıların kullanacağı bir cazibe merkezi olacağını belirtti

Gaziantep tarihi Pazar Hamamı restorasyon bekliyor!

Gaziantep’te 30 yılıdır kullanılmayan ve restore edilmeyen tarihi Pazar Hamamı ’nda fare ve böcekler cirit atmaya başladı. Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinde bahsettiği tarihi hamama sahip çıkılması istendi.

Altunizade İsmail Paşa Hamamı restoran olacak!

Radikal'in "Tarihi hamam çöplük oldu" başlığıyla gündeme getirdiği İstanbul Üsküdar'daki, Osmanlı'ndan kalma Altunizade İsmail Paşa Hamamı çöplük olmaktan kurtuluyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü, tarihi hamamın yer aldığı alanın yanındaki arsa ile birlikte r

2. Bayezid Hamamı'nın külhan girişine kafe yapıldı!

İstanbul Beyazıt'ta 15. yüzyılda inşa edilen ve önemli Osmanlı hamamlarından olan 2.Bayezid Hamamı'nın hamamların altında ısıtmak için büyükçe bir kazanın olduğu ve külhan olarak adlandırılan bölümün girişine kafe yapıldı.

Manisa Alaca Hamamı çalışmaları sürüyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi Alaca Hamamı’nı gün yüzüne çıkarmak amacıyla önceki dönem başlattığı kamulaştırma çalışmaları, hamamın batı cephesiyle devam etti. Bu kapsamda imar planında yeşil alanda kalan 3 katlı bina ile ön tarafında bulunan a

Tophane Hamamı Haberi

Tophane Hamamı


2 milyon dolara tarihi hamam


Mimar Sinan'ın son eserlerinden biri olarak bilinen Tophane Hamamı, Eskidji Gayrimenkul tarafından satışa çıkarıldı


TEBERNÜŞ KİREÇCİ - İstanbul


    Kabataş - Fındıklı arasındaki tarihi Kılıç Ali Paşa Külliyesinin bir parçası olarak inşa edilen ve Mimar Sinan'ın son eserlerinden birisi olarak bilinen İstanbul Tophane Hamamı, 2 milyon dolar verecek yeni sahibini bekliyor.

    Hamamı satışa çıkaran Eskidji Gayrimenkul'ün Beyoğlu ofisinden İsmail Topalcı, şunları söyledi: 

    ''Burası yaklaşık bir aydır satış portföyümüzde. Yatırım olarak ilgilenenler var. Ayrıca başka hangi amaçla kullanabileceğine ilişkin çalışmalar yapanlar da bulunuyor. Şimdiye kadar 1.5 milyon dolara kadar teklif geldi. Tekliflerin 2 milyon...