11 / 05 / 2024

Tophane Kasrı kimin

Tophane Kasrı kimin

Eski Tophane Meydanı'nın en önemli ögelerinden biri olan, Sultan Abdülmecid tarafından İngiliz mimar William James Smith`e inşa ettirilen Tophane Kasrı'nın 1948 yılında İstanbul'da kurulacak Maluller Yurdu'na tahsis edilmesi kararlaştırılmış.

Tophane Müşiri Zeki Paşa Yalısı 550 milyon TL'ye alıcı bekliyor!

İstanbul Boğazı'nın, mimarisiyle en dikkat çeken yalılarından olan, 'Filinta Mustafa' olarak anılan Tophane Müşiri (Mareşal) Zeki Paşa için yaptırılan şato görünümlü yalı, 550 milyon liraya alıcı bekliyor.

Tophane Müşiri Zeki Paşa Yalısı 550 milyon TL’ye satışta!

Tophane Müşiri Zeki Paşa Yalısı 550 milyon TL’ye satışa çıkarıldı. Yalıda daha önce İngiltere'nin yeni Başbakanı Boris Johnson'un dedesinin de kaldığı söylendi...

Tophane Müşiri Zeki Paşa'nın yalısı satışa çıktı!

Sultan 2. Abdülhamit Han tarafından Tophane Müşiri Zeki Paşa için yapılan. Rumelihisarı’ndaki görkemli yalı satışa çıktı. 23 odalı ve 5 salonlu yalı için 550 milyon TL’lik rekor bir fiyat biçildi..

Tarihi Tophane Çeşmesi için önlem alınmalı!

Tophane Çeşmesi'nde yakılan ateş çeşmeye büyük zarar verdi. Uzmanlar konuyla ilgili önemle alınması gerektiğini savunuyor.

Kırklareli Tophane-i Amiriye restore edilecek!

Kırklareli'de Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethinde savaşta kullanılan topların döküldüğü, Osmanlı'dan kalma Tophane-i Amiriye (Fatih dökümhanesi) restore edilip turizme açılacak.

Tarihi Tophane Saat Kulesi yenileniyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Feridun Tarım, 33 metre yüksekliğe sahip katlı tarihi Tophane Saat Kulesi'ndeki çalışmaları anlattı. Tarım, kulenin restorasyonunun önümüzdeki yıl tamamlanacağını söyledi.

Tophane Saat Kulesi'nin restorasyonu için PVC kaplama!

1905 yılında inşa edilen Tophane Saat Kulesi'nde restorasyon çalışmaları devam ediyor. 33 metre yüksekliğinde, 6 katlı tarihi Tophane Saat Kulesi'nde PVC kaplamalar kullanıldı.

Kasr-ı-Derya ve Kasrı-Ahsen projeleri geliyor! Yeni Proje!

Omran İnşaat imzası ile Kasr-ı-Derya ve Kasrı-Ahsen projeleri hayata geçiriliyır. Şirket ilk etapta 700 milyon liralık yatırım yapmayı planlıyor...

Karaköy ve Tophane, Galataport'tan sonra öne çıktı!

Galataport projesi özellikle son dönemlerde Karaköy ve Tophane'yi öner çıkarttı. Bölgeye yapılan restoran ve otel yatırımları peş peşe geldi...

Öz Er-Ka İnşaat kimin?

Öz Er-Ka İnşaat kimin? Öz Er-Ka İnşaat, ne zaman kuruldu?

Çengelköy Kasr-ı Âlâ'nın lansmanı yapıldı!

Omran Holding, ilk büyük konut projesini İstanbul'un en gözde semtlerinden olan Çengelköy'de hayata geçiriyor Aile yaşamına uygun olarak inşa edilen lüks yaşam projesi 'Kasr-ı Âlâ'nın, 2019 yılı ağustos ayında teslim edilmesi planlanıyor.

Çengelköy Kasr-ı Ala ön talep topluyor!

Türkiye pazarında büyüme kararı alan Omran Holding'in ilk büyük konut projesi olan 'Kasr-ı  Alâ'da ön talep süreci başladı. 

Kasr-ı Lena Sancaktepe'de metrekaresi 6 bin TL'ye! Yeni proje!

Sancaktepe Metrosunun yanı başında hayata geçirilen Kasr-ı Lena Sancaktepe'de büyüklükleri 117 metrekare ile 202 metrekare arasında değişen 220 konut bulunuyor..

Tophane Kasrı kimin Haberi

Tophane Kasrı kimin



Tophane Kasrı harp malullerine verilecek.


Bazı askeri kademelerde terfi müddetinin kısaltması hakkında bir tasarı hazırlandı.


  Ankara 9 (Akşam) - Bütçe komisyonu bu sabah toplanarak çalışmalarına devam etmiştir. Komisyonun dünkü toplantısında Milli Savunma bütçesi görülmüştü. Bu görüşmeler sırasında bazı askeri kademelerde terfi müddetlerinin kısaltılması, yahut bu kademelerde geçen hizmetin 2. terfi müddeti sayılması hakkında bir kanun tasarısı hazırlandığı açıklanmıştır.

  Bütçe komisyonu İstanbul'da kurulacak Maluller Yurdu için 50 bin liralık ödenek kabul etmiştir. Bu ödenekle Tophane Kasrı harp malullerine tahsis edilecek, bunlardan kimsesiz ve bakıma muhtaç olanlar, hayatlarının sonuna kadar bu yurtta yaşayacaklardır. Orduda hizmet yaşını tayin eden kanunun hükümleri üzerinde...