27 / 04 / 2024

Tophane Sanat Okulu

Tophane Sanat Okulu

İstanbul Tophane Sanat Enstitüsü İtalyan Sefareti binasında eğitime devam edecekmiş. Vişnezade'de bulunan 15 bin 342 metrekare arsa da Tophane Sanat Okulu olarak kullanılmak üzere Hazine'ye devredilecekmiş.

Kamu kurumuna alım yapılacak! Tek şart B sınıfı ehliyet! Son 2 gün kaçırmayın!

MEB akşam sanat okulu İşkur üzerinden B sınıfı sürücü ehliyeti ve A2 belgesi olan personel alımı yapacak.

Bayburt’ta yeni Halk Eğitim Merkezi binasının inşaatı başladı!

Bayburt’ta uzun yıllardır hizmet veren Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’na yeni bir bina kazandırmak için çalışmalara başlandı.

Şahinbey Bilim ve Sanat Okulu’nun temeli atıldı!

Şahinbey Belediyesi tarafından Gaziantep’te ilk defa üstün zekalı çocukların eğitim görmesi için yaptırılan Bilim ve Sanat Okulu’nun temeli düzenlenen törenle atıldı. Akkent Mahallesindeki temel atma törenine, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da katıldı...

Gaziantep Şahinbey'de Bilim ve Sanat Okulu’nun temeli atıldı!

Şahinbey Belediyesi tarafından Gaziantep’te ilk defa üstün zekalı çocukların eğitim görmesi için yaptırılan Bilim ve Sanat Okulu’nun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Trabzon Bilim Sanat Merkezi imara aykırı mı?

Ortahisar Belediye Meclisi son oturumunu gerçekleştirdi. Son oturumda Belediye Meclisi hararetli tartışmalar yaşadı. Bilim Sanat Merkezi ve Engelliler Okulu tartışma konusu oldu.

Asuman Dabak İzmir'de tiyatro okulu açacak!

Tiyatro Sanatçısı Asuman Dabak, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde öğrencilerden tiyatro okulu için İzmir'de kendisine yer bakmasını istedi, "Bana yer bulun, İzmir'de bir oyunculuk okulu kurayım. Londra'da var, niye İzmir'de olmasın?" dedi.

Adana'da Orhan Kemal Kültür Merkezi açıldı!

Adana’da, Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi ile Turhan Selçuk Sanat Okulu törenle açıldı. Törende Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin konuşma yaptı..

Kibariye gençlere ücretsiz sanat okulu açacak!

Okuma yazmayı sanat hayatına başladıktan sonra öğrenen sanatçı Kibariye, sanat hayatının 40. yılında, kendi gibi eğitim almayan yetenekli gençlerin ücretsiz faydalanabileceği Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir sanat okulu açacak.

1960 yılında Tophane Sanat Enstitüsü İtalyan Sefareti'ne nakledilecekmiş!

İstanbul Tophane Sanat Enstitüsü İtalyan Sefareti binasında eğitime devam edecekmiş. Vişnezade'de bulunan 15 bin 342 metrekare arsa da Tophane Sanat Okulu olarak kullanılmak üzere Hazine'ye devredilecekmiş.

Neomarin Çocuk Kültür Merkezi yeni sezonda sizlerle!

2014 Yaz Sanat Okulu’nu ihtişamlı bir sergiyle sona erdiren Neomarin Çocuk Kültür Merkezi, 19 Eylül’de yeni sezonunu açıyor. 31 Ekim’e kadar devam edecek olan süreç, çocuklar için yepyeni deneyimlerin merkezinde duracak.

Vik Muniz gecekondu mahallesine sanat okulu kuruyor!

Brezilyalı sanatçı Vik Muniz, önümüzdeki ay Rio'nun sırtlarındaki gecekondu mahallelerinden birinde sanat ve teknoloji okulu açmayı planlıyor. Okul Ipanema sahiline bakan yoksul bir mahalle olan Vidigal'de inşa ediliyor.

Çanakkale öğretmen evi inşaatına en kısa sürede başlanacak!

Kordonboyunda hizmet veren Çanakkale Öğretmen Evi ve Sanat Okulu kentsel dönüşüm projesi kapsamında dayanıklılık testine tabii tutulmuş ve depreme dayanıksız olduğu ortaya çıkarak Ekim ayında boşaltılmıştı...

Heybeliada Ruhban Okulu'nda Türk ve Yunan sanatçılar bir araya geliyor!

Demokratikleşme paketiyle eğitime açılması beklenen Heybeliada Ruhban Okulu'nda bugün Türk ve Yunan sanatçılar konser veriyor. Yunan sanatçı Vassiliki Papageorgiou okulun açılması için önümüzdeki hafta açıklanacak demokratikleşme paketinden umutlu...

Tophane Sanat Okulu Haberi

Tophane Sanat Okulu

Tophane Sanat Enstitüsü İtalyan Sefareti'ne naklediliyor.


Beşiktaş'ta yeni enstitü binası inşa edilinceye kadar derslerin burada yapılması kararlaştırıldı.


Ankara, 3 (Hususi) - İstanbul Tophane Erkek Sanat Enstitüsü ile Akşam Sanat Okulu, önümüzdeki ders yılı tedrisatına eski İtalyan Sefareti binasında devam edecektir.

  İstanbul'un imarı dolayısıyla ön kısmı yıkılmış olan Tophane Erkek Sanat Enstitüsü binasının geri kalan kısmı, tatil devresinde istimlak olunacaktır.

  Halen 1.000'den fazla öğrencisi bulunan Tophane Erkek Sanat Enstitüsü için yeni bir bina inşasına bütçe ve zaman kifayetsizliği dolayısıyla imkan görülmemiş, Hazine'ye ait iken bilahare parasız olarak Belediye'ye devredilen İtalyan Sefereti eski binasından faydalanılması uygun görülmüştür. 

  Bununla ilgili olarak hazırlanan kanun tasarısı, Meclis Umumi Heyeti'ne sevk edilmiştir. Tasarıya göre, Beşiktaş'ta Vişnezade Mahallesi'nde bulunan 15.342.50 metrekare arsa ile üzerindeki bina, Tophane Sanat Okulu...