27 / 04 / 2024

topkapı sarayı çalışmaları

topkapı sarayı çalışmaları

Topkapı Sarayı hazine bölümü eserlerinin sergilendiği Fatih Köşkü’nün çökme noktasına geldiğini Hürriyet “Ayakta zor duruyor” manşetiyle duyurmuştu.

Ömer Çelik'in talimatıyla Topkapı Sarayı aslına dönüyor!

Kültür Bakanı Ömer Çelik' in talimatıyla Saray aslî kimliğini buluyor. Osmanlı' nın 370 yıl yönetildiği Topkapı Sarayı'nın tüm uygulama ve ritüelleri yeniden hayat bulacak...

Fatih Köşkü'ndeki restorasyon çalışmaları Nisan'da tamamlanacak!

Topkapı Sarayı'nın en eski yapılarından Fatih Köşkü'ndeki restorasyon çalışmalar Nisan ayının sonunda tamamlanacak.

Topkapı Sarayı'nda bulunan Fatih Köşkü'nde beton kubbeler söküldü!

Topkapı Sarayı'nın en eski yapılarından olan Fatih Köşkü'nde restorasyon çalışmaları başlamıştı. Cumhuriyet döneminde orijinal ahşap kubbelerin yerine beton kubbeler yapılması nedeniyle yaklaşık bin 500 ton ağırlık taşıyan Fatih Köşkü'nün kubbeleri restorasyonla eski haline dönüştürülecek.

Harem-i Hümayun'un 3 bölümünde restorasyon çalışmaları tamamlandı! 

Topkapı Sarayı'nın Harem-i Hümayun bölümünde bulunan Valide Taşlığı, Ocaklı Sofa ve Çeşmeli Sofa, 6 yıldır süren restorasyon çalışmalarının ardından yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine tekrar açıldı. 

TMMOB'dan Topkapı Sarayı restorasyonu açıklaması: Bu kadar hız risk taşır!

Galata Kulesi’ndeki hiltili restorasyon skandalı hafızalarda dururken Topkapı Sarayı’nın restorasyonu ‘bilinmezliklerle’ devam ediyor. Mimarlar Odası Büyükkent Şube Başkanı Köymen, “Çalışmalar kontrollü değil, şantiyenin başında kontrol elemanlarını göremedik. Bu kadar hızlı yapılan çalışmalar riskl

Topkapı Sarayı’nda restorasyon rezaleti!

Topkapı Sarayı’ndaki Valide Sultan Dairesi’nde yapılan restorasyon çalışmalarında dikkatsiz ve özensiz çalışmanın ardından tarihi yapının duvarlarında delikler oluştu. Restorasyonu yürüten firma hakkında soruşturma başlatıldı.

Edirne Sarayı'nı ayağa kaldırma çalışmaları sürüyor!

Edirne İl Genel Meclis Başkanı Geçmiş, "Çalışmalar çok hızlı bir biçimde devam ediyor. Biz de özel idare olarak, hükümetimize ve kamu kuruluşundaki yetkililere gerekli katkıları vermeye çalışıyoruz" diye konuştu...

Topkapı Sarayı’nı restorasyon faciası mı bekliyor?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Kültür Bakanlığı’ndan alınarak, Cumhurbaşkanlığı’na devredilen Topkapı Sarayı’nın restorasyonu hakkında Meclis’te konuştu. İlgezdi, “Topkapı Sarayı’nı, restorasyon faciası bekliyor” diye konuştu.

Topkapı Sarayı’ndaki restoran büyüyor!

Topkapı Sarayı'nda bulunan Karakol Restoran'da büyütme çalışması başlatıldı. Restoran eski İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın yeğeni Emre Kocadağ tarafından işletiliyor. 

Topkapı Sarayı'nda tarihi surlar restore ediliyor!

İstanbul Topkapı Sarayı Sur-u Sultani restorasyon çalışması hızla devam ediyor.  Geç Helenistik, Roma ve Osmanlı izlerini taşıyan tarihi surların restorasyonunda çalışmalar sürüyor.  

Topkapı Sarayı'nın son hali görüntülendi!

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu devam eden Cariye Taşlığı ve Hünkar ve Valide Sultan Hamamları'nda çalışmalar görüntülendi. 

Topkapı Sarayı'nın restorasyonu havadan görüntülendi!

Tarihinin en büyük restorasyonunu geçiren Topkapı Sarayı'ndaki çalışmalar havadan görüntülendi.

Topkapı Sarayı'nda restorasyon hızla sürüyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Numan Kurtulmuş, Topkapı Sarayı'nda yapılan kapsamlı restorasyon çalışmalarının detaylarını anlattı..

Topkapı Sarayı'nın kaydığına dair iddialar söylentiden ibaret!

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, "Topkapı Sarayı'nın kaydığına dair iddialarla ilgili söylentiden ibarettir. Topkapı Sarayı’nda hiçbir şekilde bir santim dahi kayma yoktur. Bu tamamen spekülasyondur. Gerekli bütün çalışmalar yapılmış, raporlar alınmıştır." dedi.

topkapı sarayı çalışmaları Haberi

topkapı sarayı çalışmaları

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı haberin ardından Topkapı Sarayı’nı incelemiş ve gerekenin yapılacağını açıklamıştı. Aylardır projesi bir türlü onaylanmayan güçlendirme çalışmaları, Bakan Avcı’nın talimatıyla hızlandırıldı. Geçtiğimiz hafta statik güçlendirme ölçümleri için çalışmalara başlandı.


6 AY SÜRECEK

Hazine bölümündeki statik deformasyonların çatlak boyutlarını aşarak yarık ve ayrık noktasına geldiği, sorunun tespitine yönelik zeminsel etkilerin daha ağır bastığı görüldü. Sadece Topkapı Sarayı hazine bölümü değil arşiv ve depo binalarına kadar tüm yamaçta benzer sorunların olduğuna karar verildi. Bu amaçla zemin etüt çalışmaları için öncelikle sondaj ve muayene çukurları açılması kararlaştırıldı. Zeminsel deformasyonların sebep-sonuç ilişkisi irdelenerek zemin güçlendirme metodu belirlenecek.



Yapısal güçlendirme projesi, binadaki ayrılmalara müdahale yöntemlerinin belirlenmesinin akabinde uygun şekilde hayata geçirilecek. Zemin güçlendirme için başlatılan aletsel gözlem ve statik sonuçların değerlendirilmesi 6...