17 / 05 / 2024

topkapı sarayı nasıl ısınıyor

topkapı sarayı nasıl ısınıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Topkapı Sarayı Müzesi’ne doğalgaz getirmek için kolları sıvadı. Bakanlık, bugüne kadar katı yakıt ile ısınan sarayın ısıtma sisteminin doğalgaza dönüştürülmesi için 22 Ekim’de ihaleye çıkıyor..

1942'de Topkapı Sarayı'nın inşaatı tamamlanmış!

1942 yılında Topkapı Sarayı'nın inşaatının son aşamasına gelinmiş. Sarayın tamamlanmasının ardından Türkiye'nin dört bir yanından en nadide eserler getirilip burada sergilenmesi planlanmış. 

Topkapı Sarayı'nın çatısındaki kurşun levhalar yenileniyor!

Milli Saraylar'a bağlı Kurşun Atölyesi'nde üretilen kurşun levhaların yerleştirilmesine Topkapı Sarayı'nın çatısından başlandı

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu tamamlanan bölümler ziyarete açıldı!

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu tamamlanan Saray Mutfakları ve hamamı, Aşçılar Mescidi, Kalayhane ile Harem Hünkar Hamamı, Valide Sultan Hamamı ve Kuşhane Mutfağı ile peyzaj düzenlemesi tamamlanan Arslanlı Bahçe ziyarete açıldı.

Topkapı Sarayı Cumhurbaşkanlığı’na devrediliyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Topkapı Sarayı Müzesi, Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’na devrediliyor. İki kurum arasındaki görüşmeler tamamlandı.

Topkapı Sarayı'nın son hali görüntülendi!

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu devam eden Cariye Taşlığı ve Hünkar ve Valide Sultan Hamamları'nda çalışmalar görüntülendi. 

Topkapı Sarayı 2018'de ziyarete açılacak!

Topkapı Sarayı Müzesi’nin Sarayburnu tarafına doğru kaydığı tespit edildi. Elektronik cihazlara bağlanan tarihi yapı 30 yıl boyunca takip edilecek. Tüm beton yapılardan kurtarılan sarayın 2018 yılında ziyarete açılması planlanıyor.

Topkapı Sarayı'nin onarımı 2017'de tamamlanacak!

Bakan Avcı, Topkapı Sarayı’nın Hazine Bölümü'ndeki çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Orası güçlendirilebilir. 2017'de ziyarete açılacak” dedi.

Topkapı Sarayı'nda güçlendirme çalışmaları yapılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Topkapı Sarayı'nın Bakanlığa devrinden itibaren sürekli olarak yapıların teknik tetkiklerinin yapıldığını, bu doğrultuda da proje ve uygulama çalışmaları gerçekleştirildiğini bildirdi.

Topkapı Sarayı'nda çalışma başladı!

Topkapı Sarayı hazine bölümü eserlerinin sergilendiği Fatih Köşkü’nün çökme noktasına geldiğini Hürriyet “Ayakta zor duruyor” manşetiyle duyurmuştu.

Topkapı Sarayı'ndaki çukurun riski yok!

Topkapı Sarayı'nın hazine bölümünde derin çatlakların bulunduğu, sarayın önünde çukur oluştuğu yönündeki değerlendirmeler hatırlatan Nabi Avcı, "Dramatik bir çukur söz konusu değil." dedi.

Topkapı Sarayı'na Bakanlık'tan inceleme!

Yetkililer, ‘’Topkapı Sarayı’nı incelemeye aldık. Duvarlarda çatlak ya da ayrılma var mı diye baktık. Şuan için müzede bir sorun görünmüyor. Ancak geçen yıl aynı aks üzerinde Konyalı restoranın da duvarı çökmüştü.’’ dedi.

2000 yılında Aselsan, Topkapı Sarayı'nın güvenlik sistemini yenileyecekmiş!

2000 yılında Topkapı Sarayı Müzesi'nin güvenlik sistemi Aselsan tarafından baştan sona yenilenecekmiş. Her türlü tehdite karşı hazırlıklı hale getirilecek olan Sarayın güvenlik sistemi 1.3 trilyon liraya yenilenecekmiş.

Topkapı Sarayı'nda güçlendirme çalışmaları başlıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Topkapı Sarayı'nın ayakta kalmasını sağlayan dayanaklardan biri olan istinat duvarlarının yıkılma tehlikesi arttığı için acil müdahale kararı aldı..

topkapı sarayı nasıl ısınıyor Haberi

topkapı sarayı nasıl ısınıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Topkapı Sarayı Müzesi’ne doğalgaz getirmek için kolları sıvadı. Bakanlık, bugüne kadar katı yakıt ile ısınan sarayın ısıtma sisteminin doğalgaza dönüştürülmesi için 22 Ekim’de ihaleye çıkıyor. 

Açık usul ile gerçekleşecek olan ihalenin İstanbul Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü’nde yapılması planlandı. Sadece yerli isteklilerin katılabileceği ihalede, sözleşmenin imzalandığı tarihinden itibaren beş gün içinde yer teslimi yapılması kararlaştırıldı. İş teslim tarihi ise yer tesliminden dört ay sonra olarak belirlendi.


ŞÖMİNE VE MANGAL


Geçmişte Topkapı Sarayı’nda ısıtma, şömineler ve ocaklar ile sağlandı. Belli başlı yerlerde ana şömineler bulunuyordu. Ateş de buralarda yakılıp, mangallar ile taşınıyordu. Hamamlar ise 

duvar içlerindeki kanallar vasıtasıyla ısınıyordu. Kışın ısı kaybının önlemesi için de pencerelere kalın deriler geriliyordu. Sövelerin üzerindeki aparatlara asılan bu deriler, yalıtım için...