03 / 05 / 2024

Topkapı Sarayı yangın bilgilendrimesi

Topkapı Sarayı yangın bilgilendrimesi

Prof. Dr. Haluk Dursun, tarihi binaları kullanan müzelerin başında Topkapı Sarayı'nın geldiğini belirterek, sarayın bünyesinde bulunan arşivin, el yazması eserlerin bulunduğu mekanların çok iyi korunması gerektiğini bildirdi.

1942'de Topkapı Sarayı'nın inşaatı tamamlanmış!

1942 yılında Topkapı Sarayı'nın inşaatının son aşamasına gelinmiş. Sarayın tamamlanmasının ardından Türkiye'nin dört bir yanından en nadide eserler getirilip burada sergilenmesi planlanmış. 

Danıştay'dan Topkapı Sarayı'ndaki kayıp yapıların yeniden inşasına dur kararı! 

Danıştay 6’ncı Dairesi, Fatih Belediyesi’nin Topkapı Sarayı, Gülhane Parkı ve saray bahçesini kapsayan Sur-u Sultani bölgesindeki kayıp yapıların tekrar inşa edilmesine ilişkin kararı bozdu. İşte Danıştay'ın o kararı...

Topkapı Sarayı'ndaki restorasyon işinde fazla maliyet iddiası!

Sayıştay raporunda Topkapı Sarayı'ndaki restorasyon işinde iş kalemlerine yüklenici firmanın piyasa rayiçlerine kıyasla daha yüksek fiyat verdiği ileri sürüldü. 

Topkapı Sarayı'ndaki askeri okul binası yıkıldı iddiası!

CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi, Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığı’na bağlanan Topkapı Sarayı’nın 1’inci derece sit alanındaki ağaçlarının kesildiğini, askeri okul binasının ise yıkıldığını belirtti.

Topkapı Sarayı'nda bulunan Fatih Köşkü'nde beton kubbeler söküldü!

Topkapı Sarayı'nın en eski yapılarından olan Fatih Köşkü'nde restorasyon çalışmaları başlamıştı. Cumhuriyet döneminde orijinal ahşap kubbelerin yerine beton kubbeler yapılması nedeniyle yaklaşık bin 500 ton ağırlık taşıyan Fatih Köşkü'nün kubbeleri restorasyonla eski haline dönüştürülecek.

TMMOB'dan Topkapı Sarayı restorasyonu açıklaması: Bu kadar hız risk taşır!

Galata Kulesi’ndeki hiltili restorasyon skandalı hafızalarda dururken Topkapı Sarayı’nın restorasyonu ‘bilinmezliklerle’ devam ediyor. Mimarlar Odası Büyükkent Şube Başkanı Köymen, “Çalışmalar kontrollü değil, şantiyenin başında kontrol elemanlarını göremedik. Bu kadar hızlı yapılan çalışmalar riskl

Topkapı Sarayı’nda restorasyon rezaleti!

Topkapı Sarayı’ndaki Valide Sultan Dairesi’nde yapılan restorasyon çalışmalarında dikkatsiz ve özensiz çalışmanın ardından tarihi yapının duvarlarında delikler oluştu. Restorasyonu yürüten firma hakkında soruşturma başlatıldı.

Topkapı Sarayı'nın çatısındaki kurşun levhalar yenileniyor!

Milli Saraylar'a bağlı Kurşun Atölyesi'nde üretilen kurşun levhaların yerleştirilmesine Topkapı Sarayı'nın çatısından başlandı

Topkapı Sarayı'na istinat duvarlı önlem!

Topkapı Sarayı Müzesi'nin Sarayburnu yönüne bakan ve denize doğru kaydığı tespit edilen yamacına, 4.5 metre yüksekliğinde 39 metre uzunluğa sahip istinat duvarı yapıldı.

Topkapı Sarayı’nı restorasyon faciası mı bekliyor?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Kültür Bakanlığı’ndan alınarak, Cumhurbaşkanlığı’na devredilen Topkapı Sarayı’nın restorasyonu hakkında Meclis’te konuştu. İlgezdi, “Topkapı Sarayı’nı, restorasyon faciası bekliyor” diye konuştu.

Topkapı Sarayı’ndaki Emirgan Sütiş tahta sunta ile büyütüldü!

Topkapı Sarayı’ndaki, Emre Kocadağ’ın işlettiği ‘Emirgan Sütiş’ adlı restoranın bahçesi tahta sunta ile büyütüldü.

Topkapı Sarayı’ndaki restoran büyüyor!

Topkapı Sarayı'nda bulunan Karakol Restoran'da büyütme çalışması başlatıldı. Restoran eski İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın yeğeni Emre Kocadağ tarafından işletiliyor. 

Topkapı Saray Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Topkapı Saray Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Nabil Akram Sha'ban Aqunibi tarafından kuruldu.

Topkapı Sarayı yangın bilgilendrimesi Haberi

Topkapı Sarayı yangın bilgilendrimesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun, tarihi binaları kullanan müzelerin başında Topkapı Sarayı'nın geldiğini belirterek, sarayın bünyesinde bulunan arşivin, el yazması eserlerin bulunduğu mekanların çok iyi korunması gerektiğini bildirdi.Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Dursun, Kültür ve Turizm Bakanlığınca "Tarihi Binaları Kullanan Müzeler, Arşivler ve Kütüphanelerde Risk Yönetimi ve Yangın Güvenliği Sempozyumu"nun açılışını yaptı.Tarihi binaları kullanan müzelerin başında Topkapı Sarayı'nın geldiğine işaren eden Dursun, "Sarayın bünyesinde bulunan hem tarihi saray arşivi hem de el yazmaları kütüphanelerin her biri hazine değerinde. Bu koleksiyonların çok iyi korunması gerekiyor" ifadelerini kullandı.Topkapı Sarayı başta olmak üzere bütün müzelerin sadece eserlerini teşhir ve tanzim ederek güncel meraklılarına sunmadığını belirten Dursun, bu yerleri ayrıca gelecek kuşaklara hem bina hem de koleksiyon olarak aktarmak...