21 / 05 / 2024

Topkapı Sarayı ziyaretçi sayısı 2014

Topkapı Sarayı ziyaretçi sayısı 2014

Türkiye’ nin en çok ziyaret edilen müzesi olan İstanbul Topkapı Sarayı Müzesi’ ni 2014’ün ilk 8 ayında 2 milyon 236 bin 205 kişi ziyaret etti...

Topkapı Sarayı'ndaki restorasyon işinde fazla maliyet iddiası!

Sayıştay raporunda Topkapı Sarayı'ndaki restorasyon işinde iş kalemlerine yüklenici firmanın piyasa rayiçlerine kıyasla daha yüksek fiyat verdiği ileri sürüldü. 

Topkapı Sarayı’ndaki Emirgan Sütiş tahta sunta ile büyütüldü!

Topkapı Sarayı’ndaki, Emre Kocadağ’ın işlettiği ‘Emirgan Sütiş’ adlı restoranın bahçesi tahta sunta ile büyütüldü.

Topkapı Sarayı’ndaki restoran büyüyor!

Topkapı Sarayı'nda bulunan Karakol Restoran'da büyütme çalışması başlatıldı. Restoran eski İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın yeğeni Emre Kocadağ tarafından işletiliyor. 

Topkapı Sarayı'nda restorasyon sürüyor!

Yüzyıllarca Osmanlı Hanedanı'na ev sahipliği yapmış olan Topkapı Sarayı tarihinin en büyük restorasyonuyla yenileniyor. 

Topkapı Sarayı yıkılacak mı?

Topkapı Sarayı’nın yıkılma tehlikesi tekrar gündeme taşındı. Saray, Roma ve Bizans dönemi arkeolojik çalışmaları sebebiyle yıkılmanın eşiğine geldi.

Topkapı Sarayı'nda çalışma başladı!

Topkapı Sarayı hazine bölümü eserlerinin sergilendiği Fatih Köşkü’nün çökme noktasına geldiğini Hürriyet “Ayakta zor duruyor” manşetiyle duyurmuştu.

Topkapı Sarayı’nın benzeri 1.500 metrekare alanda inşa edildi!

Dizi sektöründeki büyüme beraberinde yeni bir 'sektör' doğurdu. Anatolia Plato'nun sahibi Rüstem Yurttaş, "Büyük bir plato ihtiyacı için şirketimize gelen talebi karşılayarak Topkapı Sarayı’nın benzerini bin 500 metrekarelik bir alanda inşa ettik" dedi.

Haluk Dursun: Topkapı Sarayı için sahil yolu kapatılmalı!

Topkapı Sarayı Müzesi’nde ortaya çıkan hasar görüntüleri tartışmaları da beraberinde getirdi. Fatih Köşkü’nün alt yapısında oluşan çatlaklar ve sarayın bahçe kısmında meydana gelen derin çukur, tarihi yapının geleceği için endişe yaratırken, Prof. Dr. Haluk Dursun, neler yapılması gerektiğini anlatt

Turan Durgunoğlu: Topkapı Sarayı için kapsamlı proje gerek!

İstanbul Gülhane Parkı’ndaki asırlık duvarın yıkılmasının ardından gözler Topkapı Sarayı'na çevrilmişti. Bilirkişi raporuyla tehlike tescillendi. Raporu hazırlayan heyette bulunan Prof. Dr. H.Turan Durgunoğlu, Habertürk'e konuştu

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Topkapı Sarayı açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanlığından, Koruma Bölge Kurulunca onaylanmasından sonra Topkapı Sarayı'ndaki restorasyon ve yapısal güçlendirme çalışmalarına devam edileceği, teşhir-tanzim projesine yönelik çalışmaların da tamamlanmak üzere olduğu bildirildi.

Topkapı Sarayı Müzesi yıkılma tehdidiyle karşı karşıya!

Topkapı Sarayı Müzesi yıkılma tehdidiyle karşı karşıya. Sarayın hazinelerinin sergilendiği Fatih Köşkü güvenlik gerekçesiyle kapatıldı. Köşkün bodrum duvarlarında ve tavanlarında yarıklar tespit edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı acil müdahale başlattı.

Topkapı Sarayı'na Bakanlık'tan inceleme!

Yetkililer, ‘’Topkapı Sarayı’nı incelemeye aldık. Duvarlarda çatlak ya da ayrılma var mı diye baktık. Şuan için müzede bir sorun görünmüyor. Ancak geçen yıl aynı aks üzerinde Konyalı restoranın da duvarı çökmüştü.’’ dedi.

Topkapı Sarayı Avrupa'nın en güzel 10 sarayı listesinde!

Almanya merkezli yayın organı Deutsche Welle, Avrupa’nın en güzel 10 sarayını derledi. Topkapı Sarayı’da listede yer alırken, Topkapı sarayı için döneme göre ileri derecedeki bahçecilik nedeniyle de övgü alıyor.

Topkapı Sarayı ziyaretçi sayısı 2014 Haberi

Topkapı Sarayı ziyaretçi sayısı 2014

Türkiye’nin en çok ziyaret edilen müzesi olan İstanbul Topkapı Sarayı Müzesi’ni 2014’ün ilk 8 ayında 2 milyon 236 bin 205 kişi ziyaret etti.


Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, bakanlık olarak müzelerde birtakım düzenlemelere gittiklerini, bu düzenlemelerin de gelir ve ziyaretçi sayılarına yansıdığını söyledi. Müzelere yönelik önemli çalışmalar ortaya koyduklarını açıklayan Çelik, “Müze ve ören yerlerinden elde ettiğimiz gelir 2012'de 280, 2013'te 295 milyon, 2014 yılında ise çok memnun edici bir seviyeye gelmiş ve ilk sekiz ayda 280 milyon lira olmuştur. Bu yıl sonuna kadar 400 milyonluk bir rekor rakam yakalanmış olacak. Gelirlerde birinci sırada yaklaşık 40 milyon lirayla Ayasofya Müzesi, ikinci sırada 39 milyon lirayla Topkapı Sarayı Müzesi, üçüncü sırada ise 22 milyon lirayla Pamukkale Hierapolis Ören Yeri geliyor"...