16 / 05 / 2024

Toplu Konut Kredileri Uygulamaları

Toplu Konut Kredileri Uygulamaları

Resmi Gazete Tarihi 14 Haziran 1997 ve Resmi Gazete Sayısı 23019 olan Toplu Konut Kredileri Uygulama Yönetmeliği kapsamında yer alan esasları incelemek için haberimize giriş yapabilirsiniz...

Toplu konut sözleşmesi nasıl yapılır?

Toplu konut projelerini devlet destekli firmalar yapıyor. Toplu konut projeleri yapılırken firmalar arasındaki sözleşmede dikkat edilmesi gereken hususlar bulunuyor. Peki, toplu konut sözleşmesi nasıl yapılır?

Toplu konut kanunu uygulama yönetmeliği!

Toplu konut sosyal ve fiziksel altyapısıyla birlikte gerçekleştirilen çok sayıda konut birimini anlatmakta kullanılan bir ifade olarak biliniyor. Toplu konut uygulaması toplu konut yönetmeliğine bağlı. İşte, toplu konut kanunu uygulama yönetmeliği!

Toplu konut nedir?

Günümüzde toplu konut diyeceğimiz türde yaşam alanları oldukça çoğaldı ve bu alanlara olan ilgi sürekli artıyor. Peki, toplu konut nedir?

Zonguldak Kozlu'da toplu konut için görüşüldü!

AK Parti Zonguldak heyeti, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan’ı ziyaret etti. Başkan Ertan Şahin, "Ziyarette ayrıca Kozlu’da toplu konut yapımı için görüşme sağladık. Sayın Mehmet Ergün Turan’a göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ederiz" dedi.

Isparta'da toplu konut yapacak arazi yok!

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, vatandaşların sürekli ucuz toplu konut üzerine talepte bulunduklarını ancak Isparta'da arazi sıkıntısı olduğunu belirterek, "Arazi olsa toplu konutu belediye olarak biz yapacağız" dedi.

Emlak Konut Kayabaşı'nda toplu konut projesi için harekete geçti!

Emlak Konut GYO, Başakşehir Kayabaşı'nda yapımı planlanan toplu konut projesi için harekete geçti. Toplu Konut Uygulaması kapsamında 271 adet konut için yapı ruhsatını 11 Ağustos 2015 Salı günü aldı.

Manisa Belediyesi'nden 708 toplu konut yatırımı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin, kendi kaynaklarıyla merkez Şehzadeler ilçesi, Turgut Özal Mahallesi sınırları içerisinde, yatırım maliyeti 100 milyon lira olan 708 toplu konut yapacağı bildirildi.

Hatay Arsuz'da toplu konut sakinlerinin sorunlarına çözüm geldi!

Hatay ’ın Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Gözcüler Mahallesi ’ndeki toplu konut sakinleri ile bir araya geldi.

Tuzla'da askeri alana toplu konut izni!

Tuzla’nın toplu konut bölgesi ilan ettiği Aydınlı Mahallesi’nde Milli Savunma Bakanlığı’na tahsis edilen askeri alana konut ve ticaret merkezi için imar izni verildi. İşte ayrıntılar...

TOKİ Manisa-Yunusemre Toplu Konut Projesi!

TOKİ Manisa-Yunusemre Toplu Konut Projesi başvuruları bugün itibariyle başladı ve 30 Haziran 2015 tarihine kadar kabul edilecek. Projede 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon daireler satışa sunuluyor.

Kahramanmaraş Güneşevler Toplu Konut'un temeli atıldı!

Güneşevler Toplu Konut Temel atma törenleri saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından açılış konuşmalarına geçildi.

Kepez'in ilk özel toplu konut projesinde 687 daire inşa edilecek!

Kepez’de 2B çözümünden sonra ilk özel toplu konut projesini Ek-Pa inşaat hayata geçirmek için start verdi. Toptancı Hal arkasında 30 dönüm arazi üzerinde 687 konut yapılması planlanıyor.

Konut kredileri 10 yılda 50 kat arttı!

İnşaat sektöründeki büyüme, konut kredilerinde de kendini gösterdi. 2004’ten bu yana toplam krediler 13 kat, konut kredileri ise 50 kat arttı. Türk halkı konuta yatırım yapmak için bankalardan 132 milyar liralık kredi kullandı..

Toplu Konut Kredileri Uygulamaları Haberi

Toplu Konut Kredileri Uygulamaları

TOPLU KONUT KREDİLERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİ!

BİRİNCİ KISIM

Genel Hükümler

Amaç ve Kapsam

Madde 1 - Bu Yönetmelik, 02/03/1984 tarih ve 2985 sayılı Toplu Konut Kanunu ile Toplu Konut Fonunun Kullanım Şekline İlişkin Tüzüğün uygulanmasını sağlamak amacıyla hazırlanmış olup; Toplu Konut uygulamalarının kredilendirilmesi ve Fonun diğer kullanım sahalarına ilişkin esas ve usulleri kapsar.


Tanımlar ve Kısaltmalar

Madde 2 - Bu Yönetmelikte yer alan;

Tanımlar:

Altyapı Tesisleri : Yol, su, elektrik, kanalizasyon, doğalgaz, iletişim, merkezi ısıtma ve benzeri teknik altyapı tesisleri ile çevre düzenlenmesi işleri ve bunların gerektirdiği tesislerin bütünüdür.


Kooperatif  : 1163 sayılı Kooperatifler Kanununa göre kurulmuş ve ana sözleşmeleri gereğince amacı, ortaklarına konut edindirmek olan kooperatiflerdir.


Kooperatif Birliği : 1163 sayılı Kooperatifler Kanununa göre kurulmuş ve ana sözleşmeleri gereğince amacı ortakların konut edindirmek olan  kooperatiflerin oluşturduğu birliklerdir.


Sosyal Yardımlaşma Kurumu...