29 / 04 / 2024

Toplum merkezleri

Toplum merkezleri

Kadınlar, evlilik okulundan, aile içi şiddete kadar geniş bir yelpazede kurstan kursa seminerden seminere koşarken katılım yönünden de erkeklere açık ara fark attı

Cazibe Merkezleri Programı Malatya’daki iş dünyasını sevindirdi!

Hükümetin Malatya’nın da içerisinde yer aldığı 23 il için geliştirdiği yeni yatırım hamlesi kapsamındaki Cazibe Merkezleri Programı Malatya’daki esnaf ve iş dünyasını sevindirdi.

Cazibe Merkezleri Programı başvuruları başladı!

Başbakan Yıldırım tarafından 23 ili kapsayan yatırımcılara yönelik destek açıklamasının ardından Cazibe Merkezleri Programı'na başvuruların başladığı bildirildi.

Cazibe Merkezleri Programı başlıyor!

Başbakan Binali Yıldırım, yarın Ankara’da gazetelerin yayın yönetmenleri ile bir araya gelecek. Yıldırım, Cazibe Merkezleri Programı'nın ayrıntılarını paylaşacak.

Manavgat Toplum Sağlığı Merkezi’nin inşaat ihalesi yapıldı!

Ak Parti Manavgat İlçe Başkanı Hasan Öz, Manavgat Toplum Sağlığı Merkezi inşaat ihalesinin yapıldığını açıkladı.

Cazibe Merkezleri Programı uygulama esasları belirlendi!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programının uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

İzmir'de bu yıl peş peşe hastaneler açılacak!

2016'da İzmir'de 517 yataklı Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi, 150 yataklı Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi Ek Binası, 57 üniteli Bornova Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Bergama ve Kemalpaşa Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri açılırken bu yıl sağlıkdaki yatırımlar devam edecek.

Antalya Muratpaşa Sivil Toplum Merkezi'nde sona gelindi!

Muratpaşa Belediyesi, Avrupa’nın en büyük dernekler yerleşkesini inşa ettiği Doğuyaka Mahallesi’nde bulunan Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve Kültür Merkezi’nin ince inşaat işleri ihale sürecini tamamlandı. Merkez, 9 milyon 661 bin TL’lik ek yatırımla açılışa hazır hale gelecek.

Alışveriş merkezleri yılbaşında açık mı 2017?

AVM'ler genellikle sabah 10:00 ile akşam 22:00 saatleri arasında hizmete açık oluyor. Peki Alışveriş merkezleri yılbaşında açık mı 2017? İşte Alışveriş merkezleri yılbaşında açık mı Ocak 2017 sorularının cevabı...

Manisa Turgutlu'ya aile ve toplum sağlığı merkezi!

Bir hayır sever vatandaşımızca Turgutluya hediye edilen Aile ve Toplum sağlığı merkezinde teslim öncesi incelemelerde bulundu.

Yeni sağlık merkezleri geliyor!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Altındağ Belediyesi Başpınar ve Feridun Çelik Aile Sağlığı Merkezleri'nin açılış törenine katıldı.

İş Kuleleri Kule 3'ün yenileme işlemlerini İş Merkezleri Yönetim yapacak!

İş GYO, İş Kuleleri, Kule 3'te gerçekleştirilecek yenileme ve tadilat işlerinin maliyet+kar yöntemi ile İş Merkezleri Yönetim ve İşletim A.Ş. firmasına yaptırılmasına karar verdi.

Gölcük Sivil Toplum Merkezi açıldı!

Gölcük Kent Konseyi Sivil Toplum Merkezi, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş´in katılımıyla, Adnan Menderes İş Merkezi´ndeki yerinde açıldı. Açılışa protokol tarafından yoğun katılım sağlandı.

Alışveriş merkezleri yerini, alışveriş caddelerine bırakıyor!

Türkiye’de artık alışveriş merkezleri yerini “Alışveriş Caddeleri”ne bırakıyor. Gül, “Alışveriş caddeleri, geleneksel pazar anlayışını alışveriş merkezi tarzıyla birleştiriyor. Bu yüzden AVC’lerdeki mağazalar, daha çok ilgi görüyor” dedi.

Toplum merkezleri Haberi

Toplum merkezleri


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren "Toplum Merkezleri" geçen yıl her bir erkeğe karşı yaklaşık 3 kadını ağırladı. Toplum Merkezlerinin proje, program ve hizmetlerinden faydalanan kadın sayısı 55 bine yaklaşırken erkek katılımcı rakamı ancak 20 binde kaldı. Kadınlardan 3524'ü "benim ailem", 832'i "insan hakları eğitimi", 433'ü "okuma yazma", 10421'i "yaygın eğitim", 652'si "aile içi iletişim", 372'si "aile içi şiddet", 5123'ü ise "sosyal etkinlikler" gibi seminer, kurs ya da programlara katıldı. 


Su tüketimi bile var


Söz konusu etkinliklerin yanı sıra kadınlar "temel ilk yardım", "su tüketimi", "sosyal yardımlaşma ve yoksulluk", "kalite yönetimi", "reklam ve tüketim", "verimlilik", "internet kullanımı", "afet bilinci" gibi konulara da ilgi gösterdi. Erkeklerin ilgi alanları ise farklılaştı. Erkek katılımcılardan 259"si "enerji tasarrufu", 183'ü "engelli bakımı", 260'ı ise...