18 / 05 / 2024

Toplumsal sorumluluk

Toplumsal sorumluluk

Uluslararası Kooperatifler Birliğinin 23 Eylül 1995 tarihinde İngiltere’nin Manchester kentinde yapılan toplantı sonucu belirlenen kooperatifçilik ilkeleri nelerdir? Günümüzde hala uygulanan yedi ilke için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Toplumsal değerleri koruyan binalar inşa edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, yüksek binaların komşuluğu unutturduğunu söyledi. Sarı, toplumsal değerleri koruyan yapılar inşa edileceğini kaydetti

Alişan Çırakoğlu: Toplumsal sorumluluk bizim ilham kaynağımız!

AKG Gazbeton’un düzenlediği söyleşiler dizisi “Anlatılar”ın beşincisi, Mimar Alişan Çırakoğlu’nun katılımı ile İzmir Mimarlık Merkezi’nde gerçekleşti. Çırakoğlu, ilham kaynağının yaşadığı topluma duyduğu sorumluluk olduğunun altını çizdi.

Kentsel dönüşümde toplumsal iç barışımızı pekiştirebilmemiz mümkün!

Kentsel dönüşümde toplumsal iç barışımızı pekiştirebilmemiz mümkündür. Kentsel dönüşümde olası kötü niyetlileri açığa çıkarmak için, tarafları samimiyet testlerine tabi tutarken müteahhitleri ele almamak olmazdı.

Keller Williams sosyal sorumluluk projelerine destek veriyor!

Dünyanın en fazla danışmana sahip en büyük gayrimenkul danışmanlık şirketi Keller Williams, sosyal sorumluluk projelerine verdiği desteklerle adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor.

Keller Williams sosyal sorumluluk projelerine destek veriyor!

Dünyanın en fazla danışmana sahip en büyük gayrimenkul danışmanlık şirketi Keller Williams, sosyal sorumluluk projelerine verdiği desteklerle adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor.

Mirasın reddi halinde sorumluluk!

Miras, üç ay içinde reddolunabilir. Mirasın reddi, mirasçılar tarafından sulh mahkemesine sözlü veya yazılı beyanla yapılır. Peki, miras reddedilirse ne olur? Mirasın reddi halinde sorumluluk devam eder mi?

3. havalimanını sorumluluk sahibi hükümet gerçekleştirebilir!

EY Kamu-Özel Sektör Ana Ortağı Darrin Grimsey,"3. Havalimanı gibi bir projeyi ancak sorumluluk sahibi hükümet yatırımcılara garanti vererek gerçekleştirebilir." dedi.

Akmerkez GYO sorumluluk davası 11 Şubat'ta görülecek!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı pay sahiplerinden Ömer Dinçkök tarafından, yönetim kurulu üyeleri aleyhine açılan sorumluluk davasının ilk duruşması 11 Şubat 2016'da saat 14:00'da görülecek.

Mehmet Ergün Turan: Türkiye’de toplumsal beklentiler değişti!

TOKİ Başkanı Ergün Turan,TOKİ geçmişin ekonomik koşullarında çok büyük işler başardı. Ancak artık Türkiye’de toplumsal beklentiler değişti. TOKİ olarak biz de bu vizyonu yenileme yoluna gittik.

Akmerkez GYO sorumluluk davası 18 Şubat'a ertelendi!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Üyeleri aleyhine açılan sorumluluk davası 18 Şubat 2016'ya ertelendi.

Kentsel dönüşümün toplumsal barış fırsatı olmasını ne engelliyor?

Kentsel dönüşüm konusunda toplumsal ve tarihi bir fırsatın kaçırılmaması için, kentsel dönüşüm konusunda girilen bir yanlış yol olan bina/parsel bazında dönüşüm hatasını masaya yatırmak durumundayız.

Akiş GYO sorumluluk davası 24 Aralık'ta görülecek!

Akiş GYO sorumluluk davası ile ilgili celse arasında talep halinde bilirkişi incelemesine karar verilmesine, bir sonraki duruşmanın 24.12.2015 tarihinde saat 14:20'ye bırakılmasına karar verildi.

Ayıplı maldan sorumluluk süresi!

Tüketici Kanun ve yönetmeliklerine göre satıcılar, malı satış sözleşmesine uygun olarak tüketiciye teslim etmekle yükümlü oluyor. Peki, satıcı ayıplı mal teslim ederse ne olur? Ayıplı maldan sorumluluk süresi ne kadar?

Toplumsal sorumluluk Haberi

Toplumsal sorumluluk

Kooperatifçilik ilkeleri nelerdir?

Kooperatifçilik, ekonomik ihtiyaçlarını iş gücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardım, dayanışma ve kefalet suretiyle sağlayıp korumak amacıyla gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulan değişir ortaklı ve değişir sermayeli ortaklıklara deniyor. Kooperatifçilik bazı ilkelere dayanıyor.


Kooperatifçilik ilkeleri ilk olarak 1937 yılında Uluslararası Kooperatifler Birliği (International Cooperative Alliance-ICA) tarafından mutlak ve ikinci derece ilkeler olarak saptanıyor. Ve birlik tarafından mutlak ilkeler zorunlu hale getiriliyor.


Uluslararası Kooperatifler Birliğinin 23 Eylül 1995 tarihinde İngiltere’nin Manchester kentinde toplanan 31. Uluslararası Kooperatifler Birliği Kongresi’nde onaylanan ve günümüzde uygulanan 7 ilke şu şekilde sıralanıyor.


- Gönüllü ve serbest giriş

- Ortağın demokratik yönetimi

- Ortağın ekonomik katılımı

- Özerklik ve bağımsızlık

- Eğitim, öğretim ve bilgilendirme

- Kooperatifler arası işbirliği

- Toplumsal sorumluluk


1. Gönüllü ve Serbest Giriş: Kooperatiflere gerçek ve tüzel kişiler ortak...