17 / 05 / 2024

Toprak analizi günü

Toprak analizi günü

Türkiye Ziraat Odaları Birliği ( TZOB ), 2014 yılı toprak analizi ve gübre desteğinde toprak analizi yaptırmak için son günün 30 Ekim Perşembe olduğunu hatırlattı.

Osmanlı'dan günümüze kira çıkmazı!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, ''Osmanlı'dan günümüze kira çıkmazı'' analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...

Miras tarlalar için son 3 gün!

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ile tarımsal arazilerin miras yolu ile bölünmesi yasaklanıyor. Miras kalan tarımsal arazileri 31 Ağustos'a kadar bölünebiliyor. Buna göre miras tarlalar için son 3 gün bulunuyor..

Miras tarlalar için son 5 gün!

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu kapsamında 2015 yılında yapılan değişikliklere göre tarım arazilerinin miras yolu dahil bölünerek tescil edilmesi yasaklanıyor. Miras tarlalar için son 5 gün bulunuyor..

Miras tarlalar için son 10 gün!

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu gereğince ay sonuna kadar miras kalan tarlasının intikalini yaptıramayan kimseler intikalini yapabilecek. 31 Ağustos'tan sonra ise miras kalan tarlalar bölünemeyecek.Miras tarlalar için son 10 gün..

Miras tarlası olanlar için son gün ne zaman?

6537 sayılı Toprak Koruma Kanunu gereğince miras kalan tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal araziler Bakanlık tarafından verilen sürenin bitmesi halinde bölünemeyecek. Peki, miras tarlası olanlar için son gün ne zaman?

Toprak analizi yaptırmak için son gün 30 Ekim!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği ( TZOB ), 2014 yılı toprak analizi ve gübre desteğinde toprak analizi yaptırmak için son günün 30 Ekim Perşembe olduğunu hatırlattı.

Düzce'de 2 asırlık mezarlık gün yüzüne çıkarıldı!

Düzce'de 2 asırlık mezarlık gün yüzüne çıkarıldı. Düzce Kaynaşlı ilçesinde 1826 yılında oluşturulan, yıllar içinde toprak altında kalan mezarlık, belediye ekiplerinin çalışmasıyla yer üstüne çıkarıldı.

Dinç Gürs vefat etti! Dara Kırmızıtoprak Mimarlık'ın acı günü!

Dara Kırmızıtoprak Mimarlık çalışanı Leyla Morova'nın babası Mimar Dinç Gürs hayatını kaybetti. Gürs'ün cenazesi, 14 Temmuz 2012 Cumartesi günü Levent Camii'nden kaldırılarak Göktürk Mezarlığı'nda defnedilecek

Doubletree by Hilton İstanbul-Moda açılış için gün sayıyor!

Hilton Grubu´nun yeni beş yıldızlı şehir otel zinciri "DOUBLETREE by Hilton Istanbul-Moda" açılış için gün sayıyor

Eminevim'de çekiliş için son gün 8 Eylül!

Vade farksız ödeme alternatifiyle "Altın günü modeli" ev sahibi yapan Eminevim'de çekiliş için son gün 8 Eylül...

Ağaoğlu My World'de 282 bin TL'ye! Son 1 gün!

Ağaoğlu My World projesinde indirimli fiyatlardan yararlanmak için son 1 gün...

İzmir Seferihisar´da satılık günübirlik tesis alanı!

Seferihisar Belediye Başkanlığı, İzmir Seferihisar´da günübirlik tesis alanını satışa çıkardı

Gönül Evleri'nde 3+1 daireler 355 bin TL´den başlıyor!

Gönül Evleri'nde +1 dairelerin fiyatları 355 bin TL ile 410 bin TL arasında değişiyor

Toprak analizi günü Haberi

Toprak analizi günü

TZOB, çiftçilerin mağduriyet yaşamamaları için 2014 yılı toprak analizlerini Perşembe günü mesai saati bitimine kalmadan yaptırmalarında fayda bulunduğuna dikkati çekti.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nden yapılan açıklamada, TZOB’un girişimleriyle 1 Eylül 2014’te dolan yetkilendirilmiş laboratuvarlarda toprak analizi yaptırma süresinin, 30 Ekim 2014 Perşembe günü mesai bitimine kadar uzatılmasının sağlandığı, toprak analizlerinin gelecek hafta Perşembe günü mesai bitimine kadar tamamlanması gerektiği vurgulandı.

TZOB, 28 Ekim Salı günü öğleden sonra ile 29 Ekim Çarşamba gününün Cumhuriyet Bayramı nedeniyle resmi tatil olduğunun unutulmaması gerektiğine de dikkati çekti.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

“Mazot, gübre ve toprak analizi desteklemelerine ilişkin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın tebliğine göre, arazi miktarı en az 1 dekar olan çiftçilere toprak analizi destekleme ödemesi yapılacak ve dekar başına 2,5...