02 / 05 / 2024

toprak bayramı nedir

toprak bayramı nedir

1949 yılında Toprak Bayramı memleketimizin her yerinde törenlerle kutlanmış. Bayram münasebetiyle köylülere ayrılan arazilerin tapuları da köylülere verilmiş. Çatalca'nın dört köyünde tapuları köylülere Vali Lütfi Kırdar dağıtmış.

İşte Ramazan Bayramı’nda çalışanların hakları! Fazla mesai ücreti ne kadar? Arife günü çalışan fazla mesai alacak mı?

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kalırken, çalışanlar da üç günlük bayram tatilini iple çekiyor. Bayramda çalışmak zorunda olanlar ise haklarını merak ediyor. Peki, köprü izni nedir? Fazla mesai ücreti ne kadar? Arife günü çalışanlar da fazla mesai ücreti alacak mı? Detaylar haberimizde….

Bayram ikramiyesi nedir? Kimlere verilir? Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Ramazan ayı münasebetiyle gelecek olan bayramda yatacak ikramiyeleri sorgulamaya başladı. Peki Bayram ikramiyesi nedir? Kimlere verilir? Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

Askıda otobüs bileti dönemi başladı! Bedava otobüs bileti almak isteyen öğrencilere bayram ettirecek müjde

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla memleketlerine bayram tatiline gitmek isteyen öğrencileri sevindirecek bir gelişme yaşandı. Türkiye'de ilk kez askıda otobüs bileti uygulaması başladı. Askıda bilet uygulaması nedir, askıda bilet uygulamasına nasıl başvurulur, askıda bileti kimler alabilecek?

Bayram ikramiyesi 2022 kaç lira yatacak? Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte 2022 bayram ikramiyesi detayları!

Milyonlarca vatandaş 2022 bayram ikramiyesinin ne kadar yatacağını merak ediyor. Bu yıl için yapılan birçok zam geçen sene açıklanan enflasyon oranı baz alınarak yapılmıştı. Peki bayram ikramiyesi nedir, kimlere verilir? Bayram ikramiyesine zam yapılacak mı?  İşte ayrıntılar...

Bayram sonrası konut kredisi faiz oranlarında son durum!

Temmuz sonunda başlayan konut kredisi faiz oranlarındaki indirim trendi Ağustos ayında hızlanarak devam etti. Bayram sonrasında bankaların konut kredisi faiz oranlarında son durum nedir?

Tapuda ham toprak nedir?

Bazı gayrimenkullerin tapusu üzerinde ham toprak ifadesi yer alıyor. Peki, tapuda ham toprak nedir? Ham toprak ne anlama geliyor?

Tarlada ekonomik bütünlük nedir?

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 8 ile 8/K maddeleri ve yönetmeliklerine göre; aynı kişiye ait birden fazla tarımsal arazinin devri için öncelikle ekonomik bütünlüğünün tespit edilmesi gerekiyor. Peki, tarlada ekonomik bütünlük nedir

Tarımsal gelir değeri nedir?

Tarımsal gelir değeri ile ilgili esaslar, 3/7/2005 tarihli ve 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 8 ila 8/K maddelerine dayanılarak hazırlanan yönetmelik kapsamında açıklanıyor. Peki, tarımsal gelir değeri nedir?

Tarla arsa arazi farkı nedir?

Arazi; imar uygulaması geçmeyen toprak parçasına deniyor. Tarla ise tarıma elverişli alan olarak tanımlanıyor. Peki arsa nedir? Aranın özellikleri nelerdir? Tarla arsa arazi farkı nedir?

Yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüğü nedir?

15 Mayıs 2014'te Resmi Gazete'de yayımlanan Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda Yeter gelirli tarımsal arazi büyüklükleriyle ilgili hususlar açıklanıyor. Peki, yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüğü nedir?

1949 yılında Çatalca'nın dört köyünde köylülere tapu dağıtımı yapılmış!

1949 yılında Toprak Bayramı memleketimizin her yerinde törenlerle kutlanmış. Bayram münasebetiyle köylülere ayrılan arazilerin tapuları da köylülere verilmiş. Çatalca'nın dört köyünde tapuları köylülere Vali Lütfi Kırdar dağıtmış.

Tarla ile bağ arasındaki fark nedir?

Tarla, tarıma elverişli olan, sınırlı ve belirli toprak parçası olarak tanımlanıyor. Bağ ise, meycve bahçeleri olmaya elverişli olarak ifade ediliyor. Peki, tarla ile bağ arasındaki fark nedir?

Toprak koruma projesi nedir?

Toprak koruma projesi nedir? Toprağın doğal veya insan faaliyetleri sonucu yok olmasını, bozulmasını veya zarar görmesini önlemek ve sürekli üretken kalmasını sağlamak için nasıl projeler yapılır?

toprak bayramı nedir Haberi

toprak bayramı nedir




Toprak Bayramı dün kutlandı


Çatalca'nın dört köyünde arazinin tapuları Vali tarafından köylülere verildi.


 Toprak Bayramı dün memleketimizin her yerinde, törenle kutlanmış ve bu vesile ile topraklar köylüye dağıtılmak üzere tefrik edilen arazinin tapuları da kendilerine verilmiştir.

 Vilayetimizin Çatalca kazasına bağlı dört köyde de köylüye ayrılan arazinin tapuları dün Vali Dr. Lütfi Kırdar tarafından köylümüze verilmiştir. Bu münasebetle Çatalca'nın Çakıl köyünde güzel bir tören yapılmıştır. 


Hürriyet 13 Haziran 1949



Abdullah Kutalmış...