27 / 04 / 2024

torba koyu

torba koyu

Başbakan Erdoğan'ın tebdili kıyafetle Bodrum'un ünlü Torba Koyu'nda yaptığı denetimin ilk sonuçları ortaya çıktı. Torba'daki lüks oteller başta olmak üzere yasalara aykırı yapılaşmanın yüzde 70'i bulduğu tespit edildi...

Torba Yasa ile kentsel dönüşümde yapılan değişiklikler!

TBMM'de görüşülen Torba Yasa Tasarısı kabul edilerek yasalaştı. Torba Yasa kapsamında kentsel dönüşüm uygulamalarında da birtakım değişiklikler yapıldı. Peki, Torba Yasa ile kentsel dönüşümde yapılan değişiklikler nelerdir?

Torba Yasa kentsel dönüşümü uçuracak!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Gürsel Öngören:“Torba Kanun ile 6306 sayılı Kanunda yapılan değişiklikler kentsel dönüşümü uçuracak” dedi.

10 soruda yeni Torba Yasa!

Torba kanun tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Torba kanun kapsamında birçok düzenlemeler yapıldı. Peki, Torba Kanun hayatımıza neler getirecek? İşte 10 soruda yeni Torba Yasa...

Torba kanun tasarısı yasalaştı!

"Zorunlu trafik sigortası, Diyarbakır'ın Sur ilçesinin yeniden inşası, Kanal İstanbul gibi konularında düzenlemeler içeren "torba kanun" tasarısı, Meclis'te kabul edilerek yasalaştı.

Torba kanun tasarısının 1.bölümü TBMM tarafından kabul edildi!

Trafik sigortası, Sur'un yeniden inşası, 'Kanal İstanbul', gençlerin genel sağlık sigortası primlerinin silinmesi, 15 bin polis alınması ve terörizmin finansmanıyla" ilgili düzenlemeler içeren "torba kanun" tasarısının 1. kısmı, TBMM tarafından onaylandı

Torba Yasa bu hafta yasalaşacak!

Çok sayıda müjdeyi içeren torba tasarı bu hafta yasalaşacak. Yapı ruhsatı ve yapı kullanma izni bulunmayan yapılara, dönüşüme girme koşuluyla elektrik, su ve gaz bağlanacak.

Martı GYO Ayın Koyu 9 parselin değerleme raporunu yayınladı!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamaya göre Martı GYO Ayın Koyu 9 parselin değerleme raporunu yayınladı.

Torba yasasına sürpriz yeni maddeler eklendi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen ve aralarında Kanal İstanbul için suyolu maddesinin de yer aldığı torba tasarıya son dakika sürpriziyle yeni maddeler eklendi.

Torba yasa ile kaçak yapılara bağlanacak 3 abonelik!

Torba yasa ile kaçak yapılara, dönüşüm ve yenileme uygulamalarına muvafakat verilmesi şartıyla bazı aboneliklerin geçici süreyle izin veriliyor. İşte Torba yasa ile kaçak yapılara bağlanacak 3 abonelik..

Torba Yasa İmar Kanunu değişikliği!

Mecliste kabul edilen 2016 Torba Yasa ile 3194 sayılı İmar Kanunu kapsamında birtakım değişikliklere yer verildi. İşte Torba Yasa İmar Kanunu değişikliği maddeleri 2016..

Torba yasanın kabul edilen maddeleri!

Torba Yasa tasarısı 2 Nisan'da kabul edildi. Hükümetin vaat ve eylemlerinin son bölümünü içeren Torba Yasa ile inşaat ve gayrimenkulle alakalı hangi maddeler kabul edildi? Torba yasanın kabul edilen maddeleri nelerdir?

Torba kanun tasarısı kabul edildi mi?

Gayrimenkul sektörü ile ilgili birçok düzenlemeyi barındıran Torba Kanun Tasarısı, 23 Mart 2016 tarihinde meclise sunuldu. Peki, Torba kanun tasarısı kabul edildi mi? İşte yanıtı..

Torba Tasarı Meclis'ten geçti!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, "Diyarbakır Sur'un yeniden inşaası, Kanal İstanbul " ilgili konularda düzenlemeler içeren "torba kanun" tasarısını kabul etti.

torba koyu Haberi

torba koyu

Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz hafta yanına Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ı da alarak Bodrum'un ünlü Torba Koyu'nda kaçak inşaat denetimine çıktı. Erdoğan'ın kıyılardaki durumu gördükten sonra "Düzeltin" talimatı vermesi üzerine, bakanlık, kıyılara yönelik sıkı bir denetim harekâtı başlattı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ilk olarak Erdoğan'ın incelediği Torba Koyu'nu mercek altına aldı.

RUHSATLAR YENİ

Bakanlığın ön incelemesine göre, koyda içinde lüks otellerin de bulunduğu yapıların mevzuata aykırı olarak inşa edildiği görüldü. Bu binaların, son 2 yıl içinde ruhsatlandırılan yeni yapılar olduğu saptandı. Bakanlığın tespitlerine göre, bu sorunlu olan binalar, koydaki yapılaşmanın yüzde 70'ini oluşturuyor. Söz konusu binaların büyük bölümünün 100 metrelik kıyı yapılaşma sınırına uymadığı ve ruhsata aykırı yapılaşmaya gidildiği görüldü. Bu binaların, Kıyı Kanunu yanında İmar Kanunu, imar planları...