11 / 05 / 2024

torba tasarı nedir

torba tasarı nedir

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen bazı kanunlarda değişiklik öngören "torba tasarı"ya göre, Hazine'ye ait taşınmazların üzerinde inşa edilen her türlü bina, yapı ve tesisler hiçbir işleme gerek kalmaksızın Hazine'ye intikal edecek...

Modern bir tasarıma sahip BMW 3 serisine Nisan'da zam geldi mi? İşte 09 Nisan 2023 fiyat listesi

BMW'nin mükemmel spor sedanı, 2023 için teknoloji ağırlıklı bir modele kavuşuyor ve güncellenmiş dış tasarım ve dramatik, tamamen dijital bir gösterge paneli sunuyor. Peki 09 Nisan 2023 fiyat listesi nedir?

BMW 1 serisi Mart ayında zamlandı mı?  BMW 1 serisi 04 Mart 2023 fiyat listesi nedir?

Alman devi BMW'nin performans, teknoloji ve tasarım açısından yüksek bir kalite suna BMW 1-Serisinin Mart ayı fiyatları merak ediliyor.  Peki BMW 1 serisi 03 Mart 2023 fiyat listesi nedir?

AK Parti sundu! İşte ekonomik düzenlemeler içeren torba yasa teklifi!

AK Parti, ekonomik düzenlemeleri içeren torba yasa tasarısını Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sundu.

Torba tasarı yasalaştı!

Geçen yılın son günlerinde Meclis gündemine gelen ve önceki gün son şekli verilen 71 maddelik torba tasarı, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Yasada bir çok yeni düzenleme bulunuyor.

İmar affı Meclis’ten geçti!

Türkiye’de 13 milyon gayrimenkule imar affını içeren torba tasarı Meclis’ten geçti. TÜVİMER’e göre İstanbul’da krediye uygun olan evlerin fiyatı olmayan muadillerine göre yüzde 16 daha fazla. 

İmar barışı bugün TBMM Genel Kurulu'nda!

Vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, imar barışı gibi düzenlemeleri içeren "torba tasarının" TBMM Genel Kurulu'nda, görüşülmesine bugünden itibaren başlanacak.

İmar barışı TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek!

TBMM Genel Kurulunda, 8 Mayıs Salı gününden itibaren, vergi ve prim borçlarının yapılandırılması,  imar barışı gibi düzenlemeleri içeren "torba tasarının" görüşülmesine başlanacak.

Orman imarı torba tasarıdan çıkarıldı!

Ormanlara teknoloji geliştirme bölgeleri kurulmasını öngören madde torbadan çıkarıldı...

İmar barışı nedir?

İmar barışı, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı kapsamında düzenleniyor. Peki, imar barışı nedir?

Kantinlerin kiraya verilmesi KDV dışı tutulacak!

"Torba tasarı" olarak bilinen, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nın 2. bölümü TBMM'de kabul edildi..

Torba Tasarı'da sektöre yönelik yeni maddeler kabul edildi!

TBMM Genel Kurulunda, kamuoyunda "torba tasarı" olarak belirtilen Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nın 9 maddesi daha kabul edildi. 

TBMM'de konut desteği görüşülecek!

TBMM, önümüzdeki torba tasarı için yoğun mesai yapacak. TBMM'de konut desteği görüşülecek. Ayrıca Katma Değer Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı da 6 Mart Salı günü görüşülecek..

Yeni Torba Tasarı'da sektörü ilgilendiren 6 madde!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, "Torba Tasarı" olarak bilinen Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde (KHK) Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nda inşaat sektörünü ilgilendiren 6 düzenleme bulunuyor.

torba tasarı nedir Haberi

torba tasarı nedir


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen bazı kanunlarda değişiklik öngören "torba tasarı"ya göre, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce Vakıflar tarafından, Sosyal Yardımlaşmayı ve Dayanışmayı Teşvik Fonu kaynakları kullanılarak Hazine'ye ait taşınmazların üzerinde yurt veya pansiyon olarak kullanılmak üzere inşa edilen ve kullanıma hazır hale getirilen her türlü bina, yapı ve tesisler hiçbir işleme gerek kalmaksızın Hazine'ye intikal edecek.


Bu taşınmazlar ve üzerindeki bina, yapı ve tesisler, ihtiyacı olan kamu idarelerinin talebi üzerine, yapılış amacı, kullanım durumu ve ihtiyaçlar da dikkate alınarak Maliye Bakanlığı'nca ilgili kamu idarelerine tahsis edilebilecek.


Ancak bunlardan Vakıflar tarafından sözleşme veya protokol yapılmak suretiyle üçüncü kişilerin kullanımına bırakılanlar, sözleşme veya protokolde belirtilen koşullarla, süresi sonuna kadar bu kişiler tarafından kullanılmaya devam edilebilecek.


Otoyolların işletmesi, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı altında...