01 / 05 / 2024

torba tasarıda kavul edilen maddeler

torba tasarıda kavul edilen maddeler

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile riskli alanlarda ve rezerv yapı alanlarında her türlü imar ve yapılaşma işlemlerini 2 yıl süreyle geçici olarak durdurulması hakkında değişiklik yapan tasarı kabul edildi.

2023 torba yasada neler var? Hangi yasa maddeleri torba yasada yer alıyor!

Torba yasası ile ilgili milyonlarca vatandaşın merak ettiği sorulara yanıt geldi. 18 maddelik torba yasa teklifi içreğinde hangi maddelerinin yer aldığı düzenleme tek tek kamuoyuna duyuruldu. Peki torba yasasıda neler var?

Ankara Sincan'da hobi bahçeleri yıkıldı!

Tarım arazilerinin birtakım aracılar tarafından hobi bahçeleri şeklinde bölünüp satılmasının engellenmesi için geçen yıl Ekim'de meclisten geçen Torba Yasa'da bulunan  düzenleme sonrası mağdur olan hobi bahçesi sahiplerinin evleri ve bahçeleri yıkıldı. 

Milyarderlere servet vergisi mi geliyor?

ABD'de milyarderler için yüzde 3'lük servet vergisi tasarısı kongreye sunuldu. Tasarıda, Kovid-19 salgını yılı olan 2020'de servetlerini 598 milyar dolar artıran en zengin 100 Amerikalının 78 milyar dolar servet vergisi ödemesi planlanıyor...

Kamulaştırılma davalarına yönelik icra düzenlemesi!

Meclis'ten geçen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanarak yürürlüğe giren Torba Yasa'da kamulaştırma davalarına yönelik önemli bir düzenleme yapıldı.

Torba tasarı yasalaştı!

Geçen yılın son günlerinde Meclis gündemine gelen ve önceki gün son şekli verilen 71 maddelik torba tasarı, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Yasada bir çok yeni düzenleme bulunuyor.

İmar affı Meclis’ten geçti!

Türkiye’de 13 milyon gayrimenkule imar affını içeren torba tasarı Meclis’ten geçti. TÜVİMER’e göre İstanbul’da krediye uygun olan evlerin fiyatı olmayan muadillerine göre yüzde 16 daha fazla. 

Emlak vergisi yeniden yapılandırılacak mı?

30 Nisan'da TBMM'ye yeni bir yasa tasarısı sunuldu. Tasarıda, emeklilere bayram ikramiyesi, imar barışı gibi dikkat çeken düzenlemeler yanında vergi ve SGK borçlarının yapılandırılması, matrah artırımı, işletme kayıtlarının düzeltilmesi gibi konular da var.

İmar barışı bugün TBMM Genel Kurulu'nda!

Vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, imar barışı gibi düzenlemeleri içeren "torba tasarının" TBMM Genel Kurulu'nda, görüşülmesine bugünden itibaren başlanacak.

İmar barışı TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek!

TBMM Genel Kurulunda, 8 Mayıs Salı gününden itibaren, vergi ve prim borçlarının yapılandırılması,  imar barışı gibi düzenlemeleri içeren "torba tasarının" görüşülmesine başlanacak.

Orman imarı torba tasarıdan çıkarıldı!

Ormanlara teknoloji geliştirme bölgeleri kurulmasını öngören madde torbadan çıkarıldı...

Ormana imar revize edilecek!

Devlet Su İşleri tasarısı revize edilecek. Tasarıda yer alan sulama birliklerinin özelleştirilmesi ve orman alanlarının imara açılması gibi maddeler tartıma yaratmıştı...

KDV tasarısı TBMM'de kabul edildi!

KDV Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik içeren tasarının 8 maddesi kabul edildi. Tasarıda yer alan maddeye göre arsasını müteahhide veren arsa sahibi, bunun karşılığında sadece aldığı konut veya iş yerleri için KDV ödeyecek..

Kantinlerin kiraya verilmesi KDV dışı tutulacak!

"Torba tasarı" olarak bilinen, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nın 2. bölümü TBMM'de kabul edildi..

torba tasarıda kavul edilen maddeler Haberi

torba tasarıda kavul edilen maddeler

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen maddelere göre; Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun çerçevesinde belirlenen alanların sınırları içinde olup, riskli yapılar dışında kalan diğer yapılardan uygulama bütünlüğü bakımından Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca gerekli görülenler, değerleme çalışmalarında yapının riskli olmadığı gözetilmek kaydıyla söz konusu yasa hükümlerine tabi olacak.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ veya idare, riskli alanlarda ve rezerv yapı alanlarında her türlü imar ve yapılaşma işlemlerini 2 yıl süreyle geçici olarak durdurabilecek. Uygulamanın gerektirmesi halinde imar ve yapılaşma işlemlerinin geçici olarak durdurulması 1 yıl daha uzatılabilecek. Anayasa Mahkemesi, söz konusu düzenlemedeki durdurmanın, süre belirtilmeden geçici yapılabileceği hükmünü iptal etmişti.


TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, verdiği aranın ardından komisyonun yerinde olmaması üzerine, birleşimi saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.




AA




Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde...