27 / 04 / 2024

2023 torba yasada neler var? Hangi yasa maddeleri torba yasada yer alıyor!

2023 torba yasada neler var? Hangi yasa maddeleri torba yasada yer alıyor!

Torba yasası ile ilgili milyonlarca vatandaşın merak ettiği sorulara yanıt geldi. 18 maddelik torba yasa teklifi içreğinde hangi maddelerinin yer aldığı düzenleme tek tek kamuoyuna duyuruldu. Peki torba yasasıda neler var?



Yeni torba yasa gündemdeki yerini korurken, milyonlarca vatandaş torba yasası ile birlikte gerçekleşecek düzenleme ile ilgili araştırma yaparak merak ettiği sorulara yanıt arıyor. Torba yasası ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizin devamında sizlerle...

2023 torba yasada neler var? Hangi yasa maddeleri torba yasada yer alıyor!

2023 yeni torba yasası TBMM’ye sunuldu

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olması ve geçici işçilere kadro verilmesinin de yer aldığı kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda tarafından kabul edilmiştir.

2.torba yasa kapsamında devlet, KYK borç fazilerini, vatandaşların icra borçlarını silecek ayrıca doğalgaz ve elektrik desteği sağlanacak. Muharip gazilerin aylıkları arasındaki farklılıklar giderilerek asgari ücretin net tutarında aylık ödemesi yapılacak.

Güvenlik koruyucuların vefatları durumunda hak sahiplerine ödenen emekli aylığı, en düşük emekli aylığı baz alınarak 7 bin 500 TL olarak ödenecek. Söz konusu düzenlemeler 1 Nisan 2023’ten geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe dahil edilmiştir.

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL’ye yükseltilmesi ile birlikte nisan ayı ödeme dönemi maaşları bu tutar üzerinden ödenecektir. Ayrıca Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda ödenen 1.100  TL olan emekli ikramiyeleri 2 bin TL’ye yükselecek.

Yeni düzenleme kapsamında yaşlılık, malullük, ölüm aylığı alan emeklilere ve onların hak sahipleri için ödenen aylık asgari ödeme tutarı 7 bin 500 TL baz alınarak ödeme yapılacak. Söz konusu düzenleme kapsamına EYT’le emekli olanlar da dahil edilmiştir.


Geri Dön