03 / 05 / 2024

Torbalı Belediyesi restorasyon

Torbalı Belediyesi restorasyon

Osmanlı İmparatorluğu'nun 34. padişahı ve 113. İslam halifesi II. Abdülhamid Han tarafından Torbalı'da yaptırılan camii ve eğitim kurumlarının aslına uygun biçimde onarılması amacıyla belediye tarafından 793 bin TL harcama yapıldı.

Torbalı Belediyesi İzmir'de ticaret imarlı arsa satacak!

İzmir İli Torbalı Belediye Başkanlığı, İzmir Torbalı Ayrancılar'da yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsa ticaret alanı imarlı.

İzmir'de akaryakıt ve servis istasyonu alanı imarlı gayrimenkul satılacak!

İzmir İli Torbalı Belediyesi Başkanlığı, İzmir Torbalı Tepeköy'de yer alan gayrimenkulü satışa çıkardı. Söz konusu ihale 2 Mayıs'ta yapılacak.

İzmir Torbalı Belediyesi yeni hizmet binası için düğmeye bastı!

İzmir'e bağlı Torbalı Belediyesi ilçeye yeni hizmet binası kazandırmak için çalışmalara başladı. 

Melikgazi'de restorasyon çalışmaları hızlanıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Melikgazi Belediyesi, restorasyon çalışmalarını hızlandırıyor.

İzmir Torbalı'nın 50 yıllık imar sorunu çözülüyor!

İzmir Torbalı Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısında, konut alanlarında beklenen revizyon İmar Komisyonu’na gönderdi. Yeni imar planına göre şehirleşme ve ticari yapılanma hızı artacak.

Ödemiş Belediyesi'nden iki yeni restorasyon ihalesi!

Ödemiş Belediyesi 2019 yılının ilk meclis toplantısında gündem maddeleri konuşuldu.

Şahinbey Mecidiye Han'daki restorasyon çalışmaları hızlandı!

İlçedeki çalışmalarına devam eden Şahinbey Belediyesi, Mecidiye Han’daki restorasyon çalışmalarını hızlandırdı.

TOKİ İzmir Torbalı kura sonuçları açıklandı! 

TOKİ tarafından İzmir Torbalı'da hayata geçirilen 286 konut için kura çekilişi bugün gerçekleştirildi. Kuralar sabah saat 11:00'da Torbalı Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonunda çekildi.

TOKİ İzmir Torbalı kura çekilişi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İzmir Torbalı'da hayata geçirdiği toplam 286 konut için kura çekilişi bugün gerçekleştirilecek. Kura çekilişi Torbalı Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonunda saat 11:00’da yapılacak.

İBB ahşap yapılar için restorasyon eğitimi veriyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı Koruma Uygulama ve Denetim Müdürlüğü (KUDEB) mimar ve mühendislere yönelik olarak, "Geleneksel Ahşap Yapılarda Restorasyon Uygulamaları Atölye Çalışması"nın 10’uncusunu düzenliyor.  

Torbalı Belediyesi'nden 23.9 milyon TL'ye satılık arsa!

Torbalı Belediyesi Başkanlığı tarafından Pancar Mahallesi'ndeki arsa ihale ile satılıyor. İhale 15 Mayıs'ta yapılacak..

İzmir Torbalı'da 4.2 milyon TL'ye satılık arsa!

İzmir Torbalı Belediyesi,  Ayrancılar Mahallesi'ndeki arsayı ihale ile satıyor. İhale 3 Nisan'da yapılacak...

İzmit Belediyesi'nden restorasyon ihalesi!

İzmit Belediyesi, Akcakoca Mahallesi 378 Ada 24 nolu parselde bulunan sivil mimarlık örneği tescilli bir yapının restorasyonu için 30 Mart 2018 tarihinde bir ihale yapacak.

Torbalı Belediyesi restorasyon Haberi

Torbalı Belediyesi restorasyon


Osmanlı İmparatorluğu'nun 34. padişahı ve 113. İslam halifesi II. Abdülhamid Han tarafından Torbalı'da yaptırılan camii ve eğitim kurumlarının aslına uygun biçimde onarılması amacıyla belediye tarafından 793 bin TL harcama yapıldı. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçedeki tarihi dokunun korunması amacıyla bir envanter çalışması yapıldığını, öncelikli yapıların onarıma alındığını belirterek şunları söyledi, "Torbalı zengin tarihi ve kültürel değerleri barındıran bu anlamda oldukça canlı bir ilçe…


Özellikle Sultan Abdülhamid Han dönemine ait çok sayıda camimiz bulunuyor. 2015 yılında alanında uzman ekiplerimiz cami ve okul onarımlarına yoğunlaştılar. 793 bin TL harcamayla çok sayıda okul ve camiyi onardık. 2016 yılında tarihi dokunun yanı sıra bütün cami ve okullarımızın tadilat projeleriyle ilgileneceğiz. 64 camiden 39'unun onarımı tamamlandı. Ayrıca 38 adet anaokulu, ilköğretim, lise ile...