29 / 04 / 2024

torbalı hazihazır imar haritaları

torbalı hazihazır imar haritaları

İZMİR'İN hızlı büyüyen ilçesi Torbalı'nın imar röntgeni çekilerek, 56 ayrı paftanın yapılaşma stratejisi, konut, eğitim, sağlık, ulaşım hatları ile iş merkezleri ve sosyal yaşam alanları belirlendi.

İmar iznine dair merak edilenler! İmar izni nasıl çıkarılır? İmar iznini kim verir?

İmar izni gündemde olan konulardan biridir. İmar iznine dair sorulan birtakım sorular bulunmaktadır. İşte o sorulardan bazıları!

İzmir Gümüldür için imar planları onaylandı!

İzmir'e bağlı Menderes Belediye Meclisi uzun zamandır beklenen Gümüldür imar planlarına onay verdi. 

Türk müteahhitleri dünya liginde!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Türk müteahhitlik sektörü, imar affı, konut sektörüyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu...

Uzmanlardan çağrı! İmar planlarında yeni plan!

DEVA Partisi Adıyaman il Başkanı ve kent planlayıcısı Uğur Dündar, kamu yararının, imar rantına feda edilmemesinin önemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bir yılda 20 konut satan 1 ev parası kazanabiliyor!

Gayrimenkul sektörü imar barışı ve faiz indirimleriyle canlandı. Girişimci emlak danışmanları, yılda 20 konut satıp 1 daire alabilecek kazanca ulaşıyor...

Volkswagen'in yeni üretim tesisi için Torbalı önerisi!

Alman otomotiv devi Volkswagen, yeni üretim tesisi için Türkiye’yi seçti. TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, “Yeni tesis için Türkiye’de en doğru yer Torbalı’dır” diye konuştu.

Karabağlar'da mağdur arsa sahipleri 7 yıldır imar planı bekliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar'da kamulaştırmadan yol yaptığı arsa sahiplerine tazminatlarını ödemedi. Bölgenin imar planı iptal edilince arsa sahipleri mağdur oldu.

Çankaya'nın 40 yıllık imar sorunu çözülüyor!

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 40 yıldır imar sorunu çözülmeyen Zafertepe’nin imar planının tamamlandığı müjdesini verdi. 

Balçova arsa mağdurlarından noel baba kıyafetli protesto!

"Balçova arsa mağdurları" olarak bilinen arazi sahipleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde "Noel Baba" kıyafeti ile eylem yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan arazi sahipleri, yıllardır imar haklarını alamadıklarını belirttiler. 

Balçova arsa mağdularından ilginç eylem!

İzmir'in Balçova ilçesinde 1980 darbesi öncesi arsa satın alan ancak yıllardır imar hakkı elde edemeyen  Balçova Arsa Mağdurları Derneği üyeleri, CHP Genel Merkezi önünde "Dalton Kardeşler" kıyafeti giyerek eylem yaptı.

Kıbrıs'ta yeni imar taslağı hazırlanacak mı?

Mağusa, İskele, Yeniboğaziçi emirnamesinden sonra 3 Belediye başkanı inşaat sektörünün önemli temsilcileriyle de bir araya gelerek "emirnameye hayır, imar planına evet" dedi. Başkanların yeni imar taslağı hazırlaması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Diyarbakır'ı imar etmek için çalışıyoruz!

Diyarbakır'da katıldığı Gençlik Festivali'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz, Diyarbakır'ı istismar etmek için değil imar etmek, geliştirmek, yükseltmek, huzura ve refaha kavuşturmak için çalışıyoruz." dedi.

İmar barışıyla Türkiye'nin en büyük sorunu çözüldü!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, imar barışı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin büyük sorununun çözüldüğünü belirten Nasır, kanunun devrim niteliğinde olduğunu söyledi. 

torbalı hazihazır imar haritaları Haberi

torbalı hazihazır imar haritaları

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, hızlı büyüme sürecini doğru yönetmenin önemli olduğunu, belirterek, "Göreve başladığımızda ilçemizin hâlihazır haritasını oluşturma çalışmasına başladık. Hâlihazır haritamızın tamamlanmasıyla oluşan veri bankası önümüzü açtı. Artık her imar çalışmasını daha net görebiliyoruz" şeklinde konuştu. 


Sabah...