28 / 07 / 2024

torbalı imar

torbalı imar

Bina ve küçük apartman yapmak isteyen vatandaşlara, 3 kattan daha yüksek binalar için inşaat ruhsatı verilmemesine karşın, aynı bölgelerde 8 kattan oluşan lüks apartmanlar yükseliyor.

Torbalı'da imar servisi cebe girdi!

Torbalı Belediyesi İmar Ve Şehircilik Müdürlüğü’nün çoğu işlemleri artık dijital ortamdan da takip edilebilecek.

İzmir Torbalı’da 49 hektarlık alan yapılaşmaya açılıyor!

İzmir Çevre Düzeni Planı'nda gerçekleştirilen imar revizyonu ile beraber Torbalı Ayrancılar'da bulunan ve ağaçlandırılacak alan statüsündeki 49 hektarlık alan yapılaşmaya açılmak isteniyor...

Torbalı'da 104 dönümlük arazinin planları mecliste!

Süper Lig'de bulunan İzmir temsilcisi Göztepe'ye Torbalı'da 2017'de tahsis edilen 104 dönümlük arazinin nazım imar planı değişikliğine yarın İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde onay verilecek.

İzmir Torbalı'nın 50 yıllık imar sorunu çözülüyor!

İzmir Torbalı Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısında, konut alanlarında beklenen revizyon İmar Komisyonu’na gönderdi. Yeni imar planına göre şehirleşme ve ticari yapılanma hızı artacak.

Torbalı'da imar servisi cebe girdi!

Torbalı Belediyesi İmar Ve Şehircilik Müdürlüğü’nün çoğu işlemleri artık dijital ortamdan da takip edilebilecek.

Torbalı Pancar Mahallesi'ne imar izni çıktı!

İzmir Torbalı Pancar Mahallesi'ne imar izni çıktı. Kılıçlar İnşaat Pancar Mahallesi'nde imar izninin çıkmasıyla birlikte atağa geçerek 7 daire 3 dükkanı bulunan bir bina yapımına başladı.

Torbalı Karakuyu'da 100 hektarlık alanın imar sorunu çözülecek!

Girişimcilerin çekim merkezi olmayı başaran Torbalı'da mermer sanayisinin yoğunlaştığı Karakuyu Bölgesi'nde toplam 100 hektarlık alanın imar sorununu çözecek planlama çalışmalarında sona gelindi

İzmir Torbalı'ya 400 yeni tesis yapılacak!

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "Revize edilen imar planı ile 400 yeni fabrikanın yatırımı için potansiyel alan oluşturduk. Bu ilçemizin önünü yatırım alanında açtı" dedi.

İzmir Torbalı'nın imar haritası tamamlandı!

İZMİR'İN hızlı büyüyen ilçesi Torbalı'nın imar röntgeni çekilerek, 56 ayrı paftanın yapılaşma stratejisi, konut, eğitim, sağlık, ulaşım hatları ile iş merkezleri ve sosyal yaşam alanları belirlendi.

Torbalı Ayrancılar Egekent Mevkii'ndeki konutlar için plan tadilatı yapıldı!

Torbalı'da, geçtiğimiz günlerde ilçe belediyesinin yaptığı plan tadilatı ortalığı karıştırdı. Ayrancılar Egekent Mevkii'nde dere yatağında kalan konutlar için yeni ıslah çalışması yapılması ve imar yoğunluğunun arttırılmasına karar verildi.

Torbalı Pancar Mahallesi imar planı değişikliği askıda!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, Torbalı ilçesine bağlı Pancar Mahallesi'nde 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği 13 Mayıs'ta askıya çıktı. İmar planı 11 Haziran 2015 tarihinde askıdan inecek...

İmar sorunu çözülen Torbalı hedef büyüttü!

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, Pancar - Yazıbaşı ve Subaşı sanayi bölgelerinde yaklaşık 10 yıldır süren imar sorunu çözülünce, kentin hedeflerini büyüttüğünü söyledi.

Torbalı'ya 500 yeni fabrika yapılacak!

Yazıbaşı, Pancar ve Subaşı'daki imar sorunu çözüldü. Yakında ruhsatlar verilecek. Torbalı'nın fabrika kapasitesi yüzde 70 artacak, işsizlik bitecek ve ödenen vergi iki katına çıkacak.

Torbalı Ticaret Odası, 4 milyonluk kongre merkezi kuruyor!

Torbalı Ticaret Odası, Torbalı'da 350 kişi kapasiteli hizmet binası, sürekli sergi alanı gibi işlevleri de olacak kongre merkezini 4 milyon 150 bin TL maliyetle önümüzdeki yıl tamamlanacak

torbalı imar Haberi

torbalı imar

İNŞAAT sektörünün hızla geliştiği ve her gün yeni bir lüks binanın yükseldiği Torbalı ve bağlı mahallelerinde zaman zaman, imar adaletsizliği yaşanıyor. Müstakil bina ve küçük apartman yapmak isteyen vatandaşlara, 3 kattan daha yüksek binalar için inşaat ruhsatı verilmiyor. Ancak büyük firmalar tarafından yaptırılan site ve toplu konut alanlarında 8 kaili binalara kadar inşaat ruhsatı veriliyor. İlçenin bazı mahallelerinde, imara kapalı olduğu gerekçesi ile tek katlı bina izni dahi verilmezken, imara kapalı olduğu söylenilen bir çok yerde fabrika ve apartmanlar boy gösteriyor. İmar sorunu ile mağduriyet yaşadıklarım ifade eden ve imar sorunun çözülmesini isteyen vatandaşlar, bazı firmaların yüksek binalarına nasıl imar verildiği konusunda ise kendilerinin aydınlatılmasını istiyorlar. 


VATANDAŞA YASAK FİRMALARA SERBEST 

ÇAPAK Beş Evler'in imara kapalı olduğu gerekçesi ile mevcut evlere çivi...