10 / 05 / 2024

Torbalı Ticaret Odası, 4 milyonluk kongre merkezi kuruyor!

 Torbalı Ticaret Odası, 4 milyonluk kongre merkezi kuruyor!

Torbalı Ticaret Odası, Torbalı'da 350 kişi kapasiteli hizmet binası, sürekli sergi alanı gibi işlevleri de olacak kongre merkezini 4 milyon 150 bin TL maliyetle önümüzdeki yıl tamamlanacak




Torbalı Opel, Camel, Marlboro, Alfemo, Merinos, Dr. Oetker, Feast gibi dev markalara evsahipliği yaparak Türkiye’de sanayisi en güçlü ilçelerden biri oldu. Torbalı Ticaret Odası tarafından kurulan 350 kişi kapasiteli kongre merkezi, 4 milyon 150 bin TL maliyetle yapılmış olup önümüzdeki yıl hizmete başlayacak.


Torbalı Ticaret Odası Başkam Behçet Çınar konu ile ilgili şu şekilde konuştu:


Torbalı artık sadece ticaret ve vergi rakamları ile değil,  İzmir  ekonomisine yön verecek faaliyetlerin, seminerlerin yapıldığı bir merkez ile de anılacak. Artık iş dünyasının buluşma merkezi Torbalı olacak.


Torbalı’nın gelişen sanayisi ve ülke ekonomisine katkısı ile yıldızının her geçen gün daha da parladığına dikkat çeken Çınar, “350 kişilik kongre merkezi ve seminer salonlarımızla sadece ilkemize değil, tüm İzmir’e hitap edecek şekilde projelendirilen Hizmet Binası ve Kongre Merkezi’nin inşaatı hızla yükselmeye devam ediyor. İzmir’in tüm ekonomi toplantılarının Torbalı’da yapılması hedefi ile yola çıktık. 2 ay içinde merkezin kaba inşaatını bitirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.


Torbalı’nın vizyonuna yakışacak


Projenin tamamlanmasıyla birlikte, sanayileşen ve büyüyen Torbalı’nın adma yakışır bir binaya sahip olacağını söyleyen Çınar sözlerine şöyle devam etti:


Önümüzdeki 50 yıl boyunca ilçedeki ekonominin nabzı yeni hizmet binamızda atacak. Torbalımızın sahip olduğu ekonomik potansiyel, iş dünyasmın talep doğrultusunda bir merkez planladık. Artık üyelerimize ve iş dünyasına daha kapsandı hizmet rebileceğiz. Sadece Torbalı’ya değil, tüm İzmir'e hitap edecek nitelikte bir bina inşa ediyoruz, İzmir iş dünyasının nabzını tutabilecek kapasitede tasarlanan kongre merkezi, ilçemizin ve odamızın vizyonuna yakışır nitelikte olacak. 1 yıl içinde bu merkezi bitirmeyi hedefliyoruz. Akredite oda oluyoruz. Faaliyetlerimiz ile Ege’de derece almış bir odayız. Yeni projemiz ile İzmir ekonomisinin nabzının Torbalı’da atacağına inanıyorum. 


Şu anda üyelerine küçük bir binada hizmet vermeye çalıştıklarını belirten Torbalı Ticaret Odası Meclis Başkanı Abdulvahap Olgun şunları söyledi:


Hizmet binamızı da kongre merkezinin içine şıyıp burada yeni birimler açmayı planlıyon KOSGEB Sinerji Odağı ile üyelerimize hizmet veriyoruz. Dış ticaret, teşvikler birimi, maliye-muhasebe bölümü ve hukuk servisini yeni binada faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Binanın giriş katındaki 700 metrekarelik alanda Torbalı’da imalatı yapılan ürünlerin sergileneceği bir alan düzenleyeceğiz. Yeni bina gerek fiziksel özellikleri gerekse de içeriğiyle önemli bir ihtiyaca yanıt verecek. Özellikle teşvik birimi, değişen mevzuatlar ile ilgili uzmanların çalışacağı birimler, hukuk servisi üyelerimize büyük katkı koyacak. KOSGEB, İZKA, AB fonları ve devlet destekleri ile ilgili birimlerin kurulması Torbalı için çok önemli.


Dünya Gazetesi



Geri Dön