19 / 05 / 2024

toronto Mevlana Camii

toronto Mevlana Camii

Yapımı Aziz Mahmud Hüdayi Vakfının desteğiyle tamamlanan camide her gün yaklaşık 80 kişiye iftar veriliyor. Dereci, yaşadıkları bölgede Müslümanların cami sıkıntısı çektiğini söyledi.

Beylikdüzü'ndeki Mevlana Camii Müftülük binasının inşaatı tamamlanıyor!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık yapımı devam eden Mevlana Camii Müftülük, Kur'an Kursu ve Taziye Evi binasında incelemeler yaptı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Mahallesi Mevlana Camii açıldı!

Küçükçekmece Belediyesi tarafından yaptırılan Cumhuriyet Mahallesi Mevlana Camii, geniş bir katılımla açıldı. Açılış törenine, İstanbul Milletvekilleri Mehmet Metiner ve Abdullah Başçı da katıldı.

Mevlana Camii'nin inşaatında sona yaklaşıldı!

Elbistan Belediyesi tarafından inşaatına bir süre önce başlanan Mevlana Camii, hizmet için gün saymaya başladı.

Sancaktepe Ensar Camii Kuran Kursu hizmete açıldı!

Mevlana Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Ensar Camii Kuran Kursu için açılış töreni düzenlendi. 15 Temmuz Cuma günü yapılan törene, Başkanı İsmail Erdem de katıldı...

Beylikdüzü Mevlana Camii yeni yüzüne kavuşuyor!

Beylikdüzü Belediyesi, Mevlana Camii'nin uzun süredir tamamlanamayan külliyesi için ön ayak oldu.İmamoğlu'nun girişimiyle kente uyumlu bir şekilde tasarlanacak külliye; taziye evinden çok amaçlı salona kadar birçok unsuru barındıracak.

Tarihi Aktekke Camii ziyaretçilerini bekliyor!

Mevlana Celaleddin Rumi'nin ailesinin konaklaması için yaptırılan Mevlana'nın annesi olarak da bilinen tarihi Aktekke Camii ziyaretçilerini bekliyor.

Mehmet Akif Ersoy Camii açıldı!

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından Mevlana Mahallesi’nde yaptırılan Mehmet Akif Ersoy Camii’nin açılışı ünlü şairin torunu Selma Argon’un katılımıyla yapıldı. Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından yaptırılan Mehmet Akif Ersoy Camii’nin açılışı yapıldı.

Mehmet Akif Ersoy Camii'nin açılışı torunu Selma Argon tarafından yapıldı!

İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon, Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından Mevlana Mahallesi’nde yaptırılan Mehmet Akif Ersoy Camii’nin açılışına katıldı. Açılış öğle namazının kılınmasının ardından yapıldı.

Mustafa Yeneroğlu: Mevlana Camii'sindeki yangın sebebi hemen ortaya çıkmalı!

Geçtiğimiz günlerde Mevlana Camii'sinde meydana gelen yangının sebebi hala bilinmiyor. IGMG Genel Sekreteri Mustafa Yeneroğlu: "Güvenlik birimleri, yangının sebebini hızlı ve eksiksiz şekilde ortaya çıkarmalıdır" dedi.

Manisa Salihli Mevlana Cami ibadete açıldı!

Manisa'nın Salihli İlçesi'nde 2008 yılında dönemin Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'nun da katılımıyla temeli atılan Şerife-Sinan Sözen Mevlana Camii, düzenlenen törenle ibadete açıldı...

Çamlıca Camii'nin hafriyat çalışmaları iki ayda tamamlanacak!

Yedi minaresiyle tarihe geçecek olan Çamlıca Camii'nin hafriyat çalışmaları iki ayda tamamlanacak...

AE Arma-Elektropanç Cezayir Camii'nin elektrik işlerini üstlendi!

AE Arma-Elektropanç dünyanın 4. büyük mabedi olan Cezayir Camii'nin elektrik işlerini üstlendi...

Hendek Rasim Paşa Merkez Camii'nin inşaatı devam ediyor!

Sakarya Hendek Rasim Paşa Merkez Camii 'nin inşaatı devam ediyor, cami Türkiye'nin en büyük kubbeli camileri arasında yer alıyor

toronto Mevlana Camii Haberi

toronto Mevlana Camii

Kanada'nın Toronto kentinde Aziz Mahmud Hüdayi Vakfının desteğiyle inşa edilen Mevlana Camisi ibadete açıldı.


Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı Toronto Mevlana Camisi Başkanı Ahmet Cengizhan Dereci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşadıkları bölgede Müslümanların cami sıkıntısı çektiğini söyledi.


Bir süredir cami arayışı içinde olduklarını anlatan Dereci, "Sonunda birkaç ay önce bu binayı bulduk. Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı ile manevi gönül bağımız var. Büyüklerimiz de mortgage ve faize bulaşmadan bu binayı alma konusunda bize 600 bin dolar tutarında büyük bir destek verdi." diye konuştu.


Caminin halı ve çinilerinin Türkiye'den getirildiğini anlatan Dereci, şunları kaydetti:


"Ramazan öncesi kardeşlerimizle hemen işe koyulup, 'camiyi tam bitmese bile ibadete açalım' dedik. İçerideki tadilatların büyük bölümünü yapıp, camimizi Ramazan-ı Şerif'in ilk teravihine yetiştirdik. Camimizin mutfağında her gün Hüdai aşı pişiyor ve...