15 / 05 / 2024

Mustafa Yeneroğlu: Mevlana Camii'sindeki yangın sebebi hemen ortaya çıkmalı!

Mustafa Yeneroğlu: Mevlana Camii'sindeki yangın sebebi hemen ortaya çıkmalı!

Geçtiğimiz günlerde Mevlana Camii'sinde meydana gelen yangının sebebi hala bilinmiyor. IGMG Genel Sekreteri Mustafa Yeneroğlu: "Güvenlik birimleri, yangının sebebini hızlı ve eksiksiz şekilde ortaya çıkarmalıdır" dedi.



İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Mustafa Yeneroğlu, Mevlana Camisi'ndeki yangının sebebinin hızlı ve eksiksiz şekilde ortaya çıkarılması gerektiğini bildirdi.


Yeneroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 11 Ağustos'ta yangın çıkan Mevlana Camisi'nde yapılan araştırmada yanıcı sıvı madde tespit edildiğini hatırlattı.


"Güvenlik birimleri, yangının sebebini hızlı ve eksiksiz şekilde ortaya çıkarmalıdır" ifadesini kullanan Yeneroğlu, şunları kaydetti:


"Özellikle yeterince araştırmada bulunmadan ve olayın siyasi bir arka planının bulunup bulunmadığından emin olunmadan açıklama yapılması konusunda dikkatli olmalıdırlar. Aksi takdirde, Müslümanların hâlihazırda zedelenmiş olan güvenleri telafisi mümkün olmayacak şekilde zarar görecektir.” 


Kriminal incelemelerden şu ana kadar elde edilen sonuca göre yangının kasıtlı olarak çıkarılmış olma ihtimalinin ağırlık kazandığını vurgulayan Yeneroğlu, "Aksi takdirde, Müslümanların bilhassa NSU cinayetlerinden sonra güvenlik birimlerinin icraatleri hususunda zedelenmiş olan güvenleri ağır yara alacaktır'' ifadesini kullandı.


Cami yangınının ardından Müslümanların son derece tedirgin olduğuna dikkati çeken Yeneroğlu, şunları belirtti:


''Birkaç istisna dışında, geçtiğimiz günler boyunca hiçbir politikacı olay yerini ziyaret etme veya resmi bir açıklama yapma gereği duymamıştır. Bu noktada ise doğal olarak akla bazı sorular gelmektedir. Gelişmelerden endişe duyan Müslümanlar, kamusal ilginin nerede kaldığını sormaktadır. Ateşe verilen bir ibadethanedir. Takınılması gereken tavrın tam aksine, bazı medya kuruluşları camiyi ve üyelerini karalayıcı yayınlar yapma fırsatçılığına dahi tevessül etmiştir. Bundan daha küstahça ve saygısızca bir davranış olamaz."


AA


Geri Dön