01 / 05 / 2024

Mustafa Yeneroğlu'ndan otomatik bilgi paylaşımı uygulaması açıklaması!

Mustafa Yeneroğlu'ndan otomatik bilgi paylaşımı uygulaması açıklaması!

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, otomatik bilgi paylaşımı uygulaması hakkında bazı açıklamalar yaptı.



AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, otomatik bilgi paylaşımı uygulaması hakkında yanlış bilgilendirme yapıldığını, yurt dışında yaşayan vatandaşların yasal menfaatleri bakımından zarar görmeleri gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Yeneroğlu, Stockholm Büyükelçiliğinde sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileriyle bir araya geldi. Anasolu Ajansı muhabirine açıklama yapan Yeneroğlu, toplantıda yurt dışındaki Türk toplumunu ilgilendiren meseleleri ele aldıklarını ifade ederek Türkiye'nin bu konudaki hedeflerini değerlendirdiklerini açıkladı.

 

- Yurt dışındaki vatandaşlar hakkında bilgi paylaşımı


Yeneroğlu otomatik bilgi paylaşımı uygulamasıyla ilgili olarak, "Otomatik paylaşımla ilgili vatandaşlarımıza yanlış bilgilendirme yapılıyor. Vatandaşlarımızın yasal menfaatleriyle ilgili zarar görmeleri gibi bir durumun söz konusu olmadığının altını çizmek istiyorum. Türkiye'nin koyduğu şerhler çerçevesinde yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın gayrimenkulleri, mal varlıkları, bunun dışında kira gelirleri, emeklilik gelirleri, yurt dışına bildirilecek gibi kamuoyunda bilgi dolaşıyor. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil.'' diye konuştu.


Geri Dön