30 / 07 / 2024

Mevlana Camii neden yandı

Mevlana Camii neden yandı

Geçtiğimiz günlerde Mevlana Camii'sinde meydana gelen yangının sebebi hala bilinmiyor. IGMG Genel Sekreteri Mustafa Yeneroğlu: "Güvenlik birimleri, yangının sebebini hızlı ve eksiksiz şekilde ortaya çıkarmalıdır" dedi.

Şemsi Paşa Camii tartışması: Mahir Polat'tan tepki!

Üsküdar'daki Şemsi Paşa Camii'nin deniz kısmına eski İBB yönetimince yapılan ve caminin hasar görmesine neden olan kıyı şeridi projesine tepki gösteren Mahir Polat, "Uygulama tüm Üsküdar tarihi kıyı bandını zalimlik düzeyinde geri dönüşsüz bir şekilde yok etti" dedi.

Beylikdüzü'ndeki Mevlana Camii Müftülük binasının inşaatı tamamlanıyor!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık yapımı devam eden Mevlana Camii Müftülük, Kur'an Kursu ve Taziye Evi binasında incelemeler yaptı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Mahallesi Mevlana Camii açıldı!

Küçükçekmece Belediyesi tarafından yaptırılan Cumhuriyet Mahallesi Mevlana Camii, geniş bir katılımla açıldı. Açılış törenine, İstanbul Milletvekilleri Mehmet Metiner ve Abdullah Başçı da katıldı.

Mevlana Camii'nin inşaatında sona yaklaşıldı!

Elbistan Belediyesi tarafından inşaatına bir süre önce başlanan Mevlana Camii, hizmet için gün saymaya başladı.

Sancaktepe Ensar Camii Kuran Kursu hizmete açıldı!

Mevlana Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Ensar Camii Kuran Kursu için açılış töreni düzenlendi. 15 Temmuz Cuma günü yapılan törene, Başkanı İsmail Erdem de katıldı...

Bodrum Kanuni Sultan Süleyman Fetih Camii neden ibadete açılmıyor?

Bodrum’un fethi anısına Kanuni Sultan Süleyman Fetih Camii adıyla kiliseden Camiye çevrilen ecdat yadigârı, tıpkı Ayasofya Camii gibi boynu bükük, yeniden ibadete açılacağı günü bekliyor.

Beylikdüzü Mevlana Camii yeni yüzüne kavuşuyor!

Beylikdüzü Belediyesi, Mevlana Camii'nin uzun süredir tamamlanamayan külliyesi için ön ayak oldu.İmamoğlu'nun girişimiyle kente uyumlu bir şekilde tasarlanacak külliye; taziye evinden çok amaçlı salona kadar birçok unsuru barındıracak.

Sakarya Şeyh Edebali Camii Projesi inşaatı neden durdu?

1 yıl önce mali sebepler yüzünden inşaatına ara verilen, şehrin en büyük camii projesi olan Şeyh Edebali Camii Projesi'nde, bu kez de iş güvenliği eksikliği nedeniyle çalışmalar durdu

Manisa Yunusemre'de Horozköy Camii'nin minaresi yıkıldı!

Yunusemre Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların talebi üzerine, imar planına göre yolda kalan ve yolun daralmasına neden olan Atatürk Mahallesindeki Horozköy Camii minaresinin yıkımını gerçekleştirdi.

Tarihi Aktekke Camii ziyaretçilerini bekliyor!

Mevlana Celaleddin Rumi'nin ailesinin konaklaması için yaptırılan Mevlana'nın annesi olarak da bilinen tarihi Aktekke Camii ziyaretçilerini bekliyor.

Antalya Kesik Minare Camii neden müzeye dönüştürülmedi?

Kesik Minare Camii, Antalya Kaleiçi'nin bir simgesi. Yerli ve yabancı turistlerin ancak kapısından bakabildiği bu alan hani "Kaleiçi Açık Hava Müzesi" olacaktı?

Tokat Horuç Camii neden kapatıldı?

Akdeğirmen Mahallesi'nde bir inşaat için yapılan temel kazısı çalışmaları sırasında Horuç Cami'nin duvarlarında çatlaklar meydana geldi. Yıkılma tehlikesi bulunan tarihi Horuç Camii ibadete kapatıldı.

Sultanahmet Camii restorasyonda son durum!

Tarihi Sultanahmet Camii’nin M1 minaresinde 2014 yılında başlayan restorasyon çalışması planlandığı gibi geçen temmuzda tamamlanamadı. Caminin genel restorasyona alınacağı öğrenilirken medresenin dış duvarındaki metal kaplama yazılar tepkilere neden oldu.

Mevlana Camii neden yandı Haberi

Mevlana Camii neden yandı

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Mustafa Yeneroğlu, Mevlana Camisi'ndeki yangının sebebinin hızlı ve eksiksiz şekilde ortaya çıkarılması gerektiğini bildirdi.


Yeneroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 11 Ağustos'ta yangın çıkan Mevlana Camisi'nde yapılan araştırmada yanıcı sıvı madde tespit edildiğini hatırlattı.


"Güvenlik birimleri, yangının sebebini hızlı ve eksiksiz şekilde ortaya çıkarmalıdır" ifadesini kullanan Yeneroğlu, şunları kaydetti:


"Özellikle yeterince araştırmada bulunmadan ve olayın siyasi bir arka planının bulunup bulunmadığından emin olunmadan açıklama yapılması konusunda dikkatli olmalıdırlar. Aksi takdirde, Müslümanların hâlihazırda zedelenmiş olan güvenleri telafisi mümkün olmayacak şekilde zarar görecektir.” 


Kriminal incelemelerden şu ana kadar elde edilen sonuca göre yangının kasıtlı olarak çıkarılmış olma ihtimalinin ağırlık kazandığını vurgulayan Yeneroğlu, "Aksi takdirde, Müslümanların bilhassa NSU cinayetlerinden sonra güvenlik birimlerinin icraatleri hususunda zedelenmiş olan güvenleri ağır yara alacaktır'' ifadesini...