05 / 05 / 2024

tortum hesi tayfurlar inşaat mı aldı

tortum hesi tayfurlar inşaat mı aldı

Elektrik Üretim AŞ'ye ait Grup 2 Tortum Hidroelektrik Santrali ve taşınmazlarının özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi 131 milyon 100 bin lira ile Tayfurlar Enerji Elektrik Üretim AŞ verdi.

Yüzen adalar turizme kazandırılacak!

Erzurum Tortum'da yer alan 6 yüzden ada için adım atıldı. Turizme kazandırılacak adalarda ziyaretçiler için tesis yapılacak.

Erzurum'un yüzen adalarına turizm yatırımı!

Erzurum'un Tortum ilçesindeki Zökün Gölü'nde bulunan yüzen adalar turizme kazandırılıyor...

Erzurum Uzundere'ye 10 milyon liralık turizm yatırımı!

Erzurum'un "sakin kent" unvanı verilen ve Tortum Gölü, tarihi yapıları, köprüleri, yemyeşil yaylalarıyla çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapan Uzundere ilçesinde turizme yönelik 10 milyon TL'lik yatırım yapılacak

Erzurum Tortum Gölü'ne cam teras yapılacak!

Erzurum'da, Tortum Gölü üzerine "Cam Teras" inşa edilecek. 12,3 metre uzunluğuyla cam seyir terası Türkiye'nin en uzun ve geniş alanlı terası olacak.

Erzurum Tortum Konutları'nın temeli atıldı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi kentteki çalışmalarına son sürat devam ediyor.

Erzurum Tortum'da kentsel dönüşüm başladı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşümde altın çağını yaşıyor.

Erzurum Şehzade Sokağı Tortum Yolu'na bağlanıyor!

Erzurum'daki Şehzade Sokağı’nı Tortum Yolu’na bağlayacak olan yeni bağlantı yolu, 1985 metre uzunlukta, 35 metre genişliğinde yapılıyor.

Erzurum Büyükşehir'den ilçelere yeni imar planları!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Tortum, Köprüköy ve Pazaryolu’na Yeni Nazım İmar Planı ve imar planlarına esas Jeolojik-Jeoteknik Etüt Raporu çalışması yapıyor.

Erzurum Tortum Gölü’nün koruma imar planı tamamlandı!

Erzurum Tortum Gölü’nün korunmasına yönelik hazırlanan imar planı tamamlandı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, imar planının her yönüyle bölgeye büyük katkılar sunacağını ifade etti.

Erzurum Tortum HES projesi 131.1 milyon TL'ye özelleştirildi!

Elektrik Üretim AŞ'ye ait Grup 2 Tortum Hidroelektrik Santrali ve taşınmazlarının özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi 131 milyon 100 bin lira ile Tayfurlar Enerji Elektrik Üretim AŞ verdi.

Erzurum Tortum Çayı'na HES için Çed süreci başladı!

Artvin karayolu üzerinde yer alan, 1987'de ilçe olan ve ‘Erzurum'un sebze ve meyve ambarı’ olarak nitelendirilen Uzundere’ye Hidroelektrik Santralı (HES) yapılacağı haberleri ilçede tepkiyle karşılandı.

Şanlıurfa'daki 3 hidroelektrik santralinin özelleştirmesine 23 başvurdu!

Şanlıurfa, Tortum, Adıgüzel ve Kemer hidroelektrik santrallerinin özelleştirme ihalesinin önyeterlilik ve teklifi için, 23 firma başvuruda bulundu. İşte santraller ve taşınmazlarına önyeterlilik teklifi için başvuran katılımcılar..

Erzurum Hazır Beton Santralleri ve Malzeme Ocakları'nın ÇED toplantısı 7 Nisan'da!

Erzurum Tortum ve Uzundere İlçeleri'nde yer alan Kırma-Eleme-Yıkama Tesisi ve Hazır Beton Santralleri ile Malzeme Ocakları projesinin ÇED toplantısı 7 Nisan günü saat 13:00'da gerçekleşecek.

tortum hesi tayfurlar inşaat mı aldı Haberi

tortum hesi tayfurlar inşaat mı aldı

Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Osman İlter'in komisyon başkanlığını yaptığı ihaleye, Tayftırlar Enerji Elektrik Üretim AŞ, Enka İnşaat ve Sanayi AŞ, Çelikler Taahhüt ve Sanayi AŞ, Kolin İnşaat Turizm Sanayi AŞ, Aşkale Çimento Sanayi ve TAŞ ve Yılsan Yatırım Holding AŞ yetkilileri katıldı. İhalede önce kapalı elemesiz teklifler alındı. Elemesiz turda verilen en yüksek teklif 101 milyon lira oldu. Daha sonra 5 elemeli turun ardından, ihale komisyonunun belirlediği 114 milyon 500 bin lira üzerinden açık arttırmaya geçildi. Yaklaşık 50 dakika süren açık arttırmada en yüksek teklifi 131 milyon 100 bin lira ile Tayfurlar Enerji Elektrik Üretim AŞ verdi. Aşkale Çimento Sanayi TAŞ ise 131 milyon lirada kaldı. 


İzmir Ticaret Gazetesi



Haber Habertürk Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Grup-2...