28 / 04 / 2024

Torunlar İnşaat tapusu

Torunlar İnşaat tapusu

Asansör faciasında 10 işçinin hayatını kaybettiği Torun Center İnşaat'ının yapıldığı Mecidiyeköy'deki eski Ali Sami Yen Stadı arazisine ait tapunun TOKİ tarafından Torunlar İnşaat'a devredildiği ortaya çıktı.

Torunlar Arsa Gayrimenkul İnşaat Otomotiv Gıda Restoran Kuyumculuk Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Torunlar Arsa Gayrimenkul İnşaat Otomotiv Gıda Restoran Kuyumculuk Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile İzzet Korkmaz tarafından kuruldu.

Torunların mirasta saklı payı var mıdır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde torunların mirastaki saklı payını yazdı.

Osman Ataş, Torunlar GYO İnşaat ve Proje Yönetimi İşlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı oldu!

Osman Ataş, Torunlar GYO İnşaat ve Proje Yönetimi İşlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı oldu. Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevine ise Metin Karakoç atandı. 

Emrah Apartmanı'nda hazin son! Müteahhit dede depremde torunlarını kaybetti!

Geçtiğimiz gün İzmir’de meydana gelen deprem nedeniyle yıkılan Emrah Apartmanı’nın müteahhiti Hayati Uzun, depremde torunlarını kaybetti. Uzun’un 1992 yılı Erzincan depreminde başka bir torununu daha kaybettiği ortaya çıktı.

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

Torunlar'ın asansör davasında yeni gelişme!

İstanbul Mecidiyeköy’de 6 Eylül 2014'te eski Ali Sami Yen Stadı’nın yerine inşa edilen Torunlar İnşaat’a ait rezidans inşaatında gerçekleşen ve 10 işçinin yaşamını yitirdiği asansör faciası davasında bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı.

Torunlar Granit Mermer İnşaat Otomotiv Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Torunlar Granit Mermer İnşaat Otomotiv Turizm Limited Şirketi Ümit Çelik tarafından bugün 200 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Halit Torunları İnşaat Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Halit Torunları İnşaat Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi 180 bin TL sermaye ile bugün Aykan Çiçek tarafından kuruldu. 

Torunlar GYO Paşabahçe projesinde inşaat başlıyor!

Torunlar GYO Beykoz Paşabahçe arsasında karma proje inşa edecek. İnşaatın yakın zamanda başlayacağı projenin 2019'da tamamlanması planlanıyor.

Tapusu henüz çıkmamış ev nasıl alınır?

İnşaat çalışmaları devam eden bu nedenle henüz tapusu olmayan taşınmaz malların satın alınmak istenmesi halinde ne yapılır? Tapusu henüz çıkmamış ev nasıl alınır? Taraflar arasında nasıl sözleşme yapılmalıdır?

Konut tapusu nasıl alınır?

İnşaat çalışmaları devam eden ya da tamamlanan bir yapıdan konut almak isteyen kimseler satıcı ile anlaşma sağlayabiliyor. Peki, konut tapusu nasıl alınır? Konut tapusu alma işlemleri nasıl yapılır?

Torun Center'da yangın çıktı!

Mecidiyeköy'deki Torunlar İnşaat'a ait rezidans inşaatında, izolasyon malzemelerinin tutuşmasıyla çıkan yangın kısa sürede söndürüldü. Yangında ölen ya da yaralanan olmadı.

5. Levent Torunlar'ın yapı ruhsatı alındı!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Eyüp - Alibeyköy'de hayata geçireceği karma kullanımlı konut kompleksi projesinin inşaatının başlayabilmesi için yapı ruhsatı alındı.

Torunlar İnşaat tapusu Haberi

Torunlar İnşaat tapusu

Proje kamu ortaklığı olmaktan çıkınca Torunlar yeni ruhsat için Şişli Belediyesine başvuruda bulundu. Belediye Başkanı Hayri İnönü, "Yaklaşık üç ay oldu ekiplerimizin incelemeleri sürüyor, bir yandan da inşaat devam ediyor, inceleme sonunda sıkıntı çıkmazsa ruhsatı yenileyeceğiz. Ayrıca iskân başvurulannı da değerlendireceğiz, inşaatla ilgili hukuki bir sorun yok" dedi. 


10 işçi ölmüştü! 

Torun Center'da geçen yılın eylül ayında asansör düşmüş ve 10 işçi hayatını kaybetmişti. Savcılık, bu faciayla ilgili soruşturmada, inşaat firmasının sahibi Aziz Torun ile Mehmet Torun ve Emre Torun'un da aralarında bulunduğu 9 kişi hakkında takipsizlik kararı verirken 25 kişi hakkında ise "10 kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açmıştı. Facia sonrası inşaatın denetiminden kimin sorumlu olduğu ve tapunun kime ait olduğu konuları tartışma yaratmıştı. 


Türkiye'de...