30 / 07 / 2024

Tosya yangınzede konutları

Tosya yangınzede konutları

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Özboyu köyünde 8 evin yanması sonucunda evlerini kaybeden köylüler için yangınzade evleri yapılıyor.

Manavgat'ta orman yangınında zarar görenler yeni evlerine kavuşuyor!

Antalya Manavgat'ta 28 Temmuz 2021 tarihinde başlayan ve 10 gün sonra kontrol altına alınan yangınlarda konutları yanan afetzedeler, yeni evlerine kavuşmanın sevincini yaşıyor.

Artvin'de yanan evlerin yerine yeni konutlar inşa ediliyor!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde meydana gelen yangın sonucunda kullanılmaz hale gelen evlerin yerine yeni konutlar inşa ediliyor. İnşaat çalışmalarında son aşamaya gelinen konutların yıl sonuna kadar teslim edilmesi hedefleniyor. 

Yangın bölgelerinde 'TOKİ' adımı: Yeni konutlar 1 yılda tamamlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yangından hasar gören, Aksaray, Adana, Nevşehir, Muğla, Osmaniye, Mersin'de, yörenin dokusuna uygun yeni köy evleri inşa edilecek.

Antalya'da evleri yanan vatandaşlar için yeni konutlar inşa edilecek!

Antalya'da meydana gelen yangın sonrası açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yangın nedeniyle kullanılmamaz hale gelen konutlar için yeni evler inşa edileceğini açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2020'de erişebilir konutlar inşa edeceğiz!

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Öyle konutlarımız var ki yangın çıksa itfaiye giremiyor. Bunları erişebilir hale getirmemiz lazım'' dedi.

Tosya'da yangınzedeler için yeni evler yapılacak!

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Özboyu köyünde 8 evin yanması sonucunda evlerini kaybeden köylüler için yangınzade evleri yapılıyor.

TOKİ Kastamonu Tosya 2. Etap'ta teslimler başlıyor!

TOKİ Kastamonu Tosya 2. Etap projesinde yer alan konutlar için teslim dönemi bugün başlıyor.

TOKİ Kastamonu Tosya 2. Etap sözleşme tarihleri!

2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konutların yer aldığı Kastamonu Tosya 2.Etap için sözleşme dönemi bugün sona eriyor.

Kastamonu Tosya TOKİ Konutları'nın sahipleri belirlendi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Kastamonu’nun Tosya ilçesinde hayata geçirilen 262 konutun hak sahipleri belirlendi.

Bayburt Gençosman Köyü'nde kalıcı konutlar yapılacak!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 29 Ağustos'ta 10 evin kullanılamaz hale geldiği yangının yaşandığı Bayburt merkeze bağlı Gençosman köyünü ziyaret etti. Ağbal, bir an önce kalıcı konutların yapılmasını amaçladıklarına dikkati çekti.

Tosya 2. Etap TOKİ Konutları kura sonuçları!

Tosya 2. Etap TOKİ Konutları kura sonuçları 4. noterliği gözetiminde Kuzeykent Grand Moni Nikah Salonu'nda açıklanıyor.

TOKİ Tosya'da 262 konut inşa edecek!

TOKİ tarafından Kastamonu’nun Tosya ilçesinde inşa edilecek 262 konutun ihalesi yapıldı. Konutların 218’i 2+1 planında 44’ü ise 3+1 planında yapılacak.

Tosya 2.Etap TOKİ Konutları kurası sonuç listesi!

TOKi'nin Kastamonu Tosya 2.Etap projesi kapsamında inşa edeceği 262 konut için 382 aile başvuru yaptı. İlçe halkının heyecanla beklediği Tosya 2.Etap TOKİ Konutları Kurası bugün çekiliyor.

Tosya yangınzede konutları Haberi

Tosya yangınzede konutları

Kastamonu’nun Tosya ilçesine bağlı Özboyu köyünde 9 ay önce çıkan yangın sonucu evlerini kaybeden köylüler için yangınzade evleri inşa ediliyor. Yangının üzerinden 9 ay gibi bir sürenin geçtiğini belirten köylüler, mağduriyetlerini dile getirdi.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, köylüler, kış ayını evsiz geçireceklerini belirterek büyük mağduriyet yaşadıklarını kaydeden köylüler, yetkililerden yardım beklediklerini belirterek, biran önce evlerinin yapılmasını istedi. 

Yangın sonrasında büyük mağduriyet yaşadıklarını söyleyen Hakkı Kansız, “7 Şubat 2018 tarihinde köyümüzde marangoz atölyesinde elektrik tesisatından çıktığı söylenen yangında maalesef 8 ev yandı. Aynı yangında annem Döndü Kansız da hayatını kaybetti. O gece Özboyu köyü tabiri caiz ise Cehennemden bir gece yaşadı. Yangın öncesinde ve sonrasında ilgili kurumlara köy yerinin taşınması için sürekli müracaat ve taleplerimiz olmasına rağmen bir türlü olumlu...