01 / 05 / 2024

TPAO Batman petrol üretimi

TPAO Batman petrol üretimi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürü Gökhan Akın, yıl sonuna kadar 5.4 milyon varil petrol üretmeyi hedeflediklerini söyledi. Akın, Batman'da 12 sondaj kulesi bulunduğunu belirtti...

TPAO açıkladı! Adana'daki 2 saha için 20 yıl süreli petrol işletme ruhsatı verildi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adana'da 2 ayrı sahaya için yirmi sene yıl süre ile petrol işletme ruhsatı aldığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Çanakkale’de petrol arama çalışmaları başlıyor! Ruhsat verildi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) doğal ve tarihi sit alanları ile çevrili Çanakkale'de karada petrol aranma ruhsatı verildiğini duyurdu.

TPAO'ya Mersin'de 6 sahada petrol arama ruhsatı verildi!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na (TPAO), Mersin'in kara suları içinde bulunan sahalarda petrol arama çalışmalarına başlayacak. 6 saha için petrol arama ruhsatı verildi. İşte detaylar...

Batman'da kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Batman'da kentsel dönüşüm çalışmaları için ilk adım atıldı. Batman Valisi Hulusi Şahin, Çamlıtepe, Korik, Petrol ve Tilmer mahallelerini kapsayan imar planları tanıttı.

TPAO için İstanbul ve Batman'da iki sahaya kamulaştırma kararı!

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, İstanbul ile Batman'daki iki sahanın kamulaştırılmasına karar verdi...

Batman-Dörtyol Petrol Boru Hattı için acele kamulaştırma!

Batman-Dörtyol Petrol Boru Hattı Karayolu Deplase Projesinin Gerçekleştirilmesi Amacıyla Diyarbakır İli Sınırları İçerisinde Yer Alan Bazı Taşınmazların Boru Hatları ile Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de şöyle yer aldı.

OMV Petrol Ofisi 9 ilde gayrimenkullerini satışa çıkardı!

OMV Petrol Ofisi A.Ş. Batman, İstanbul, Rize, Çanakkale, Mersin, Eskişehir, Balıkesir, Diyarbakır ve Hatay olmak üzere 9 ilde gayrimenkullerini satışa çıkardı. Son teklif verme tarihi 15 Temmuz...

Batı Karadeniz'de petrol sondajı yapılacak!

TPAO ile Shell ortaklığında Batı Karadeniz'de petrol sondajı yapacak gemi İstanbul Boğazı'ndan uğurlandı. Yerli sismik geminin de martta denize ineceğini söyleyen Bakan Yıldız "Bu bölgeden umutluyum" dedi

Yerli petrol platformu kurulacak!

TPAO'nun 60'ıncı yıl kutlamasına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli petrol platformunun yolda olduğunu söyledi..

Türkiye Afrika'da petrol arayacak!

TPAO Genel Müdür Vekili Şişman, yurt içi ve yurt dışında arama yapan bir şirket olarak Afrika’da fırsatlar olduğunu, Orta Afrika’da çalışacaklarını söyledi. Edinilen bilgiye göre de TPAO Mozambik ve Angola’da petrol ve gaz arayacak.

Batman'da her kuyudan petrol fışkırıyor!

Batman'da, son aylarda Garzan çayı kıyısında yeni sahalara yönelen TPAO, iki sahada kaliteli petrole rastlayınca kuyu sayısını 14'e çıkardı.TPAO, diğer kuyularının sondajlarını ise Güney Yıldızı şirketine yaptırıyor.

ABD'liler İstanbul'da petrol ve doğalgaz arıyor!

Yeni petrol kanununun ardından Amerikalı şirketler daha önce rekabete girdikleri Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) 'ortaklık' stratejisi geliştirdi. Şimdi İstanbul 'da petrol ve doğalgaz arıyorlar.

İstanbul'da doğalgaz ve petrol araması yapılıyor!

TPAO, bir ortaklık da ve Amity Oil ile yaptı. Güneydoğu’da da faaliyeti olan Amerikalı Trans Atlantic bünyesindeki Amity ile yapılan anlaşma, Tekirdağ ve İstanbul’da hem petrol hem doğalgaz arıyor...

TPAO Batman petrol üretimi Haberi

TPAO Batman petrol üretimi


Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürü Gökhan Akın, yıl sonuna kadar 5.4 milyon varil petrol üretmeyi hedeflediklerini söyledi.


Vali Yılmaz Arslan başkanlığında Valilik Konferans Salonu'nda 2014 yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.


TPAO'nun çalışmaları hakkında bilgi veren TPAO Bölge Müdürü Akın, Batman'da 12 sondaj kulesi bulunduğunu, 6 kule ile ilgili çalışmalarının da sürdüğünü bildirdi.


Batman'da yılbaşından bu yana 35 bin metre sondaj yapıldığını kaydeden Akın, çalışmalarda yaklaşık 1.7 milyon varillik petrol üretiminin sağlandığını belirtti.


Akın, "Bu yılın sonuna kadar 5.4 milyon varil petrol üretmeyi hedefliyoruz. Yılın ilk çeyreğine göre hedefimizi yüzde 95 oranında gerçekleştirdik. Bu yılki yatırım bütçemiz 230 milyon liradır" dedi.


Son zamanlarda TPAO'ya ilişkin haksız eleştirilerin gündeme geldiğini aktaran Akın, "Batı Raman bölgesinde tonlarca petrolün boşa aktığı yönündeki...