02 / 05 / 2024

O şehirlerdeki arazilere bir bir el konuluyor! Petrol sondaj kuyuları nedeni ile bazı arazilere el konulmaya başlandı...

O şehirlerdeki arazilere bir bir el konuluyor! Petrol sondaj kuyuları nedeni ile bazı arazilere el konulmaya başlandı...

Türkiye'nin birçok ilinde petrol arama çalışmaları sürerken, bir ilimizde açılacak petrol sondaj kuyuları nedeni ile bazı arazilere el konulmaya başlandığı açıklandı. Bunun sebebi ise arazi sahipleri ile TPAO'nun anlaşamaması olarak belirtildi.



MAPEG, Diyarbakır Ergani’deki 2 parselde TPAO’nun Çimlihöyük 1 Kuyusu için, kamulaştırmalar yapacağını duyurdu. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Diyarbakır sınırları içinde yer alan AR/TPO/K/L43-c4 pafta numaralı petrol arama ruhsatı sahasında açtığı Çimlihöyük 1 Kuyusunun lokasyon sahası ve yol inşaatı için Diyarbakır ilinin Ergani ilçesine bağlı Hançerli Köyündeki 140 ada, 2 numaralı parselin 12.787,099m2’lik kısmı ile Ergani’ye bağlı Gülerce Mahallesindeki 201 ada, 2 numaralı parselin (eski 145 ada, 5 numaralı parsel) 3.414,886m2’lik kısmının mülkiyet şeklinde kamulaştırılması talebiyle Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğüne (MAPEG) başvuru yapıldığı ifade edildi.

MAPEG, yapılan başvuruyu inceledi ve kamulaştırılmasında kamu yararı olduğuna hükmederek talebi onaylamış oldu. Rayiç haddin üzerinde bedel talep edilmesi nedeni ile anlaşma yolu ile satın alınması da mümkün olmayan ve üzerlerinde Ergani 1. Asliye Hukuk Mahkemesince acele el koyma kararları bulunan başvuru konusu taşınmazların anılan kısımları, 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nun 10. maddesinin ikinci fıkrası gereğince kamulaştırılacağı ifade edildi.

SUR İLÇESİ: MAPEG, TPAO’nun Diyarbakır Sur’da açtığı Esenbağ 1 Petrol Kuyusu için, Sur ilçesindeki bir parselde kamulaştırma yapacak.
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Diyarbakır ilinin sınırları içinde sahip olduğu ARİ/TPO/K/L44-c3-2 pafta numaralı petrol işletme ruhsatı kapsamında açtığı Esenbağ 1 Kuyusunun lokasyon sahası ve yolu için Diyarbakır ilinin Sur ilçesine bağlı Dervişhasan Mahallesindeki 213 ada, 4 numaralı parselin 15.364,89m2’lik kısmının mülkiyet şeklinde kamulaştırılması talebiyle Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğüne (MAPEG) başvuru yapmıştı.

 O şehirlerdeki arazilere bir bir el konuluyor! Petrol sondaj kuyuları nedeni ile bazı arazilere el konulmaya başlandı...

BAĞLAR: MAPEG, TPAO’nun Diyarbakır’da açtığı Kubacık 1 Petrol Arama Kuyusu için, Bağlar ilçesinde kamulaştırmalar yapacak.

yeniakit.com.tr'de yer alan habere göre; Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Diyarbakır'da  AR/TPO/K/M44-a3 pafta numaralı petrol arama ruhsatı sahasında açmış olduğu Kubacık 1 Kuyusunun lokasyon sahası ve yolu için Diyarbakır ilinin Bağlar ilçesine bağlı Karakoç Köyündeki 194 ada, 41 numaralı parselin 6.755,94m2’lik kısmı; 194 ada, 42 numaralı parselin 1.220,05m2’lik kısmı ve 194 ada, 43 numaralı parselin de 10.718,85m2’lik kısmının da kamulaştırılması talebi ile birlikte  Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğüne (MAPEG) başvuruda bulunduğu kaydedildi. MAPEG, başvuruyu inceledi ve kamulaştırılmasında kamu yararı olduğuna hükmederek talebi onayladığı belirtildi.

Öte yandan rayiç haddin üzerinde bedel talep edilmesi nedeni ile anlaşma yolunda satın alınması mümkün olmayan ve üzerlerinde Diyarbakır 7. ve 8. Asliye Hukuk Mahkemelerince acele el koyma kararları bulunan başvuru konusu taşınmazların anılan kısımları, 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nun 10. maddesinin ikinci fıkrası gereğince kamulaştırılacak.

Arsa yatırımcıları rotayı Çanakkale'ye çevirdi! Yatırımcılar 4 yılda yüzde 774 kazanç sağlıyor!

İki şehirdeki bir konut ve 5 arsa satışa çıkarıldı! Bu tarihlere dikkat!

Milli Emlak'tan  Ankara  ve bir şehirde daha arsa fırsatı! KDV'den muaf arsalar için bu tarihleri kaçırmayın!

Bakanlık açıkladı! 47 şehirde 826 arsa açık artırma usulü ile satılacak! 


Geri Dön