29 / 04 / 2024

trabzon belediyesi projeleri

trabzon belediyesi projeleri

Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki tarihi Ortamahalle, Osmanlı dönemine ait evleri, çeşmeleri, sokakları ve mahalle kültürünü bir bütün halinde sergilemesiyle, yerli ve yabancı turistlerden ilgi görüyor.

Trabzon’da Ortahisar Belediyesi arsa satacak! İhale tarihi 2 Kasım!

Trabzon iline bağlı Ortahisar Belediyesi 1.097 metrekarelik bir arsayı satışa çıkaracağını açıkladı. İhale tarihi 2 Kasım olarak belirlenirken, muhammen ve geçici teminat bedelleri de belli oldu.

Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı'nı bakanlık yapacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi projeleri arasında yer alan Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı Projesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına devredildi. 

TOKİ Trabzon 2020 kuraları ne zaman çekilecek?

TOKİ Trabzon 2020 kuraları ne zaman çekilecek sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. TOKİ Trabzon 2020 projeleri; Merkez, Araklı, Tonya, Sürmene ve Şalpazarı'nda inşa edilecek.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin imar planları sil baştan!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve mecliste onaylanan imar planları TMMOB ŞPO Trabzon Şubesinin itirazı üzerine iptal edildi. TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şube Başkanı Ercan Şen konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden Gülcemal açıklaması!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, kentte hayata geçirilen Gülcemal projesiyle ilgili bir açıklama yaptı. İşte o açıklama...

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin dönüşüm projeleri tanıtıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm projeleri, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıyla tanıtıldı.

Trabzon Ortahisar Belediyesi binası yeniden inşa edilecek!

Trabzon'un önemli projeleri arasında yer alan Ortahisar Belediyesi ve Ortahisar Kaymakamlığı Hizmet Binalarının temel atma töreni yapılacak.

Trabzon Uzungöl'ün altyapısı yenileniyor!

Trabzon Çaykara'daki Uzungöl’de gerçekleştirilecek olan içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu projeleri Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri tarafından gündeme getirildi.

Trabzon Tabakhane Vadisi Mayıs'ta ihaleye çıkacak!

TOKİ ve Trabzon Belediyesi tarafından yürütülen Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında uygulama projei tamamlandı. Pazarkapı'yı Kanuni Bulvarı'na bağlayacak olan yol ise Mayıs ayında ihaleye edilecek.

Trabzon Akçaabat Belediyesi'nden AFAD için arazi bağışı!

Trabzon Akçaabat Belediyesi, İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi yapılması için 9 dönüm araziyi hazineye devretti. Akçaabat belediye Başkanı Şefik Türkmen, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Fikret Toksöz: Kartal Belediyesi projeleri ile örnek bir belediye!

Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) Jüri Üyesi Fikret Toksöz, ''Yaptığınız projeler, Sosyal Demokrat Belediye anlayışı ile örnek olacak projelerdir. Dolayısıyla Kartal Belediyesi örnek bir belediyedir" dedi.

İşte Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin projeleri!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Çankaya Oran bölgesindeki yoğunlukla ilgili olarak, imar planlarının Büyükşehir Belediyesi ile ilgili olmadığını söyleyerek, belediye projeleri ve hizmetleriyle ilgili soruları yanıtladı.

Gölcük'e 3 yeni meydan!

Gölcük Belediyesi Projeleri kapsamında Tarih Koridorunun da içinde yer alan Yukarı Değirmendere Kent Meydanı, Saraylı Kent Meydanı ve İhsaniye Kent Meydanı bitirilerek yeni görünümüyle vatandaşların beğenisine sunuldu.

trabzon belediyesi projeleri Haberi

trabzon belediyesi projeleri

Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki tarihi Ortamahalle, Osmanlı dönemine ait evleri, çeşmeleri, sokakları ve mahalle kültürünü bir bütün halinde sergilemesiyle, yerli ve yabancı turistlerden ilgi görüyor.


Büyük bir bölümü 1988'de kentsel sit alanı olarak ilan edilen Ortamahalle, tarihi karakterlerini günümüze aktarabilmiş nadir yerleşim yerleri arasında yer alıyor.


Tarihi dokusunu tek tek evler olarak değil, sokak ve mahalle ölçeğinde bir bütün olarak göstermesi ile ön plana çıkan Ortamahalle, ilk günkü cazibesini koruyarak hem yerli ve yabancı turistlerin, hem de ilçeye gelen fotoğraf sanatçılarının ilk adresi oluyor.


Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'un en büyük ikinci ilçesi olan Akçaabat'ın, Karadeniz'in en önemli yerleşim yerlerinden olduğunu söyledi.


Akçaabat'ın doğal güzellikleri, yaylaları ve yemek kültürünün yanında tarihi yapısıyla da ön plana çıktığını vurgulayan Türkmen, "Bu...