19 / 05 / 2024

trabzon dolgu alanları

trabzon dolgu alanları

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Patnos Sultan Alparslan Doğa Bilimleri ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yusuf Bayrak, Türkiye’nin aktif bir tektonik deprem kuşağı üzerinde olduğunu söyledi...

Trabzon Şehir Hastanesi'nin inşaatı hızla yükseliyor

Trabzon’da Şenol Güneş Spor Kompleksi’nin yanındaki dolgu alanında yapımı süren 900 yataklı Şehir Hastanesi’nin inşaatının hızla yükseldiği açıklandı. 

KPSS’den 70 alanlar kaçırmayın! Trabzon Üniversitesi 4/B Sözleşmeli Personel alıyor! İşte kadro dağılımı…

KPSS’den 70 alanların kaçıramayacağı bir iş ilanı duyurusu geldi. Trabzon Üniversitesi 4/B Sözleşmeli Personel alacağını duyurdu. Peki hangi alanlarda alım yapılacak? İşte detaylar…

Trabzon'a 900 yataklı şehir hastanesi inşa ediliyor!

Trabzon'da Şenol Güneş Spor Kompleksi'nin yanındaki dolgu alanına yapılacak olan 900 yataklı Şehir Hastanesi'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.  Ak Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu yeni hastanenin inşaatını inceledi.

Rize'de dolgu alanlarının üzerine bina yapılması doğru mu?

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Murat Yazıcı, Rize'de inşaat artıkları da katılarak devam eden dolgu alanın yapılaşmayı yanıtlamayacağına dikkat çekerek, "Burada mühendislik hesabıyla bir dolgu yapılmıyor" dedi.

Ahmet Kaya'dan Trabzon Of'taki kentsel dönüşüm alanlarına ziyaret!

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya Of İlçe başkanı ve yöneticilerin yer aldığı bir heyetle Trabzon Of'taki kentsel dönüşüm alanlarını ziyaret etti.

Doğu Karadeniz için deprem uyarısı!

Doğu Karadeniz'in dolgu alanları ve yumuşak zeminlerin yanı sıra heyelanlı alanları daha da riskli hale geldi. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, bölgede riskin arttığı uyarısı yaptı.

Uzmanlardan İstanbul'a zemin sıvılaşması uyarısı!

İstanbul depreminde en büyük risklerden birinin zemin sıvılaşması olduğunu dile getiren uzmanlar, dolgu alanlara ve sahil yollarına dikkat çekti. Uzmanlar, 'Dolgu alanlarını doğa tekrar geriye alır' diyor. 

İzmir depremi sonrası Doğu Karadeniz için uyarı!

Doğu Karadeniz'in 3'üncü deprem riski bölgesine çekilmesinden sonra bölgede dolgu alanları ve yumuşak zeminlerin yanı sıra heyelanlı alanlar daha da riskli duruma geldi.

Trabzon'da kentsel dönüşüm için 8.4 milyon TL'lik ödeme!

Trabzon'da kentsel dönüşüm projesi için kamulaştırma çalışması yapılan alanlar için hak sahiplerine 8 milyon 416 bin 225 lira ödeme yapıldı.

Trabzon Merkez için riskli alan kararı kaldırıldı!

Trabzon İli, Merkez İlçe, Gürbulak Beldesi, Güzelyalı Mahallesinde Bulunan Bazı Alanların Riskli Alan İlan Edilmesi hakkında kararın kaldırılmasıyla ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Trabzon'daki Barma Yaylası Turbalığı kesin korunacak hassas alan ilan edildi

Trabzon ili, Köprübaşı ve Çaykara ilçeleri içerisinde yer alan bazı alanların kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Trabzon Yatırım Adası'nın ihalesi 17 Eylül'de!

Türkiye’nin 5’inci endüstri bölgesi olacak Trabzon Yatırım Adası'nın yasal altyapısı tamamlandı. Trabzon-Arsin’de dolgu alan üzerinde kurulacak projenin ihalesi 17 Eylül’de gerçekleşecek.

Trabzon Arsin'de riskli alan kararı!

Trabzon ili, Arsin ilçesinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

trabzon dolgu alanları Haberi

trabzon dolgu alanları


Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Patnos Sultan Alparslan Doğa Bilimleri ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yusuf Bayrak, Türkiye’nin aktif bir tektonik deprem kuşağı üzerinde olduğunu söyledi. Her 5-10 yılda bir Türkiye’de büyük bir deprem oluştuğunu belirten Bayrak, “Biz son yıllarda Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ile birlikte Doğu Karadeniz Bölgesi’ne yoğunlaştık. Buraya dört istasyon kurduk dört istasyon daha kuracağız" dedi.


Son yıllarda yaptığı çalışmaların Doğu Karadeniz Bölgesi’nde oluşabilecek depremlerin deniz içinde olabileceğini ortaya koyduğunu anlatan Bayrak, şöyle konuştu: "Dolayısıyla son Gürcistan depremlerinde deniz içinde olduğundan dolayı şuan Doğu Karadeniz Bölgesi’nde en riskli bölge denizlerde oluşabilecek depremlerdir. Dolayısıyla denizden oluşabilecek deprem sahil kesiminde sahil kısımlarında zararlara neden olabilecektir. Özellikle dolgu alanlarında dolgu alanları üzerine yapılan yerleşim alanlarında veya sahile yakın yamaçlarda heyelana veya...