20 / 07 / 2024

Trabzon Karadeniz Kar Festivali

Trabzon Karadeniz Kar Festivali

Doğa turizmine dönük pek çok alternatifin yanı sıra tarihi, kültürel ve sportif aktiviteleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Karadeniz, son yıllarda gerçekleştirilen "kar festivalleri" ile adından söz ettiriyor.

Meteoroloji alarm verdi! Yurtta 3 bölge için yoğun kar yağışı uyarısı...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama kapsamında, yeni hava durumu raporunda Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu için kar yağışı uyarısı yapıldı. yapılan açıklamada, yağışların Rize ve Artvin ile Trabzon'un doğu çevrelerinde çok kuvvetli olacağı açıklandı. İşte ayrıntılar.

Deprem uzmanından flaş Karadeniz uyarısı: 5 ilde yıkım büyük olacak! En az 6.6 şiddetine hazır olun! 

Türkiye'de deprem riski en düşük illeri arasında gösterilen Trabzon, Karadeniz fayı sebebiyle yeniden gündem oldu. Deprem uzmanı Trabzon dahil Karadeniz'deki 5 ili uyardı. İşte o flaş açıklama...

Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Gaziosmanpaşa ilçesi, Karadeniz Mahallesi, 123 parsel ve Güneyi ile 2971 Adanın Doğusundaki Bir Kısım Tescil Dışı Alana ilişkin 1/5000 ölçekli 20.09.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Trabzon Beşikdüzü'nde Turizm ve Doğa Sporları Merkezi tesisi yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Trabzon Beşikdüzü Belediyesi tarafından, Beşikdağ Turizm ve Doğa Sporları Merkezi ticari tesisleri yapım karşılığı ve teleferik tesisi 29 sene süreyle işletilmesi ihale edilecek. Tesisin yıllık kira bedeli 1 milyon 800 bin TL olarak açıklandı. 

Trabzon'da 22.9 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Trabzon Ortahisar'da 22 milyon 904 bin 846 TL bedelle yapım karşılığı kiralama işi ihale edecek.

Trabzon Büyükşehir'den inşaat karşılığı otopark kiralama ihalesi!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi; otopark yapım karşılığı kiralanması işi, yap-işlet-devret modeline uygun olarak ihale düzenliyor. Katlı otopark olan taşınmazın içerisinde yarı otomatik katlı otopark yapımı karşılığı 29 yıl süreyle kiralanacak. 

TOKİ Trabzon Pelitli'de 41 iş yerini satışa çıkarıyor!

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Pelitli Kentsel Yenileme Projesi kapsamında yer alan ve inşaat çalışmaları tamamlanan 41 işyeri satışa çıkarıldı.

TOKİ Trabzon Pelitli'deki 4 arsayı satışa çıkardı!

TOKİ Trabzon Havalimanı karşısında deniz manzaralı arsalarını satıyor. Her biri 1.200 metrekare, konut ve ticaret alanı niteliğinde dört arsa yine her biri yaklaşık 4 milyon 200 bin TL muhammen bedellerle (yüzde 50 peşin 6 ay vade) satışa sunuldu.

Trabzon'a teleferik müjdesi!

Trabzon'un Maçka ilçesindeki tarihi Sümela Manastırı'na, Çaykara ilçesindeki dünyaca ünlü Uzungöl'e, Gümüşhane'deki Karşıyaka Tabiat Parkı ile Rize'nin Kaçkar Dağları'na hiçbir ağaç kesilmeden teleferik yapılacak.

Trabzon Zağnos TOKİ başvuru dönemi bugün bitiyor!

Toplamda 73 adet daire satışa çıkarıldığı projede ev fiyatları 107 bin TL'den başlıyor. Trabzon Zağnos TOKİ başvuru dönemi bugün bitiyor.

TOKİ Trabzon Zağnos başvuruları yarın sona eriyor!

Toplamda 73 adet dairenin satışa çıkarıldığı projede 180 aya varan vade imkanı sağlanıyor. TOKİ Trabzon Zağnos Evleri başvuruları yarın sona eriyor.

Trabzon Zağnos'daki iş yerleri 120 ay vade ile satılıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 14 Temmuz 2016 tarihinde 29 ilde 190 iş yeri ve 17 konutu açık arttırma ile satışa çıkarıyor.Trabzon-Zağnos ve birçok ildeki projelerde yer alan iş yerlerinin yüzde 25 peşin 120 ay vade ile satılacağı açıklandı.

Karadeniz Kuş Cenneti açıldı!

Trabzon'un Araklı İlçesi'ndeki Doğu Karadeniz Bölgesi'nin tek kuş cenneti olan "Karadeniz Kuş Cenneti" onlarca çeşit kuş türü ile misafirlerini bekliyor.

Trabzon Karadeniz Kar Festivali Haberi

Trabzon Karadeniz Kar Festivali

Bot ve ahşap kızak yarışmalarından off-road'a, kar üstünde güreşten konserlere kadar birçok kış faaliyetine ev sahipliği yapan Karadeniz yaylaları, yaz mevsimini aratmayacak doğallığıyla konuklarını ağırlıyor.


Özellikle Karadeniz'in doğu kısmında ocak ayında başlayan ve mart ayına kadar sürdürülen kar şenlikleri, renkli görüntüleriyle yerli ve yabancı turistlerden ilgi görüyor.


Rize'de ocak ayı sonlarında gerçekleştirilen "Çamlıhemşin Ayder Kardan Adam Şenliği"nde yerli ve yabancı turistler kar üzerinde mangal yapıp horon oynayarak şenliğin tadını çıkartırken, bazı vatandaşlar da naylon ya da şambrellerle kayak keyfi yapıyor.


Bazı katılımcıların kardan çeşitli figürler yaptığı şenlikte, kardan adam ve halat çekme yarışmaları düzenleniyor.


Giresun'da şubat ortasında yapılan Kulakkaya Kar Festivali ise off-road tutkunlarını bir araya getiriyor. Kulakkaya Yaylası'nda buluşan binlerce aile çocuklarıyla eğlenirken, horon ve Giresun karşılaması oynanan festivalde off-road yarışları heyecanı...