12 / 05 / 2024

trabzon Komnenos Krallığına ait saray

trabzon Komnenos Krallığına ait saray

Karadeniz Bölgesi'ndeki tarihi yerleri turizme kazandırmak için harekete geçiliyor. Tarih boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapan kentte 1200 'lerde hüküm süren Komnenos Krallığı’na ait saray arkeolojik kazıyla ortaya çıkarılacak.

Trabzon'da kripto para vurgununda 18 kişi gözaltına alındı!

Trabzon Emniyeti, 'kripto' vurgunu gerçekleştiren 'saadet zinciri'ne ilişkin operasyonda 18 kişiyi gözaltına aldı. Saadet zincirine yapılan operasyon kapsamında 2. sınıf emniyet müdürü de gözaltına alındı.

Trabzon'da dere yatağına fabrika inşa edilecek!

Giresun'da 11 kişinin yaşamını yitirdiği, 4 kişinin ise kayıp olduğu sel felaketin sonrasında, Trabzon'da dere yatağına et tesisleri yapıldığı öğrenildi. 

Doğu Karadeniz’de konut satışları yeniden canlandı!

Pandemi süreci ile Trabzon konut piyasasına yabancı ilgisi düşerken düşük faiz oranları özellikle Çukurcayır, Kaşüstü, Söğütlü ve Beşirli gibi yeni yapılaşmanın olduğu bölgelerde talebin arttığı kaydediliyor.

Ahmet Kaya'dan Trabzon Havalimanı'ndaki pist bakım çalışmalarına ilişkin soru önergesi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon Havalimanı’nda başlatılan bakım ve onarım çalışmalarının ihalesiz olarak verildiği iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kaya, konuya iliişkin soru önergesi sundu...

Trabzon Kızlar Manastırı’nın Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsisi iptal edildi!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan kararla tarihi Kızlar Manastırı’nın Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsisi iptal edildi.

Trabzon Çal Mağarası'na seyir terası inşa ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi; sarkıtları, dikitleri, deresi, şelaleleri ve göletleri ile yer altındaki "saklı cennet" olarak nitelendirilen Çal Mağarası’na, seyir terası inşa ediyor.

Brexit, hem Birleşik Krallık'ın hem de Türkiye'nin zararına!

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, "Brexit, hem AB'nin hem bana göre Birleşik Krallık'ın hem de Türkiye'nin zararına." dedi.

Trabzon Pazarkapı kentsel dönüşüm alanına alınıyor!

Trabzon’da Zağnos ve Tabakhane Vadileri Kentsel Dönüşüm alanları arasında bulunan Pazarkapı Mahallesi kentsel dönüşüm kapsamına alındı.

Trabzon'da vergisini ödemeyenlerin tapularına haciz!

Trabzon Ortahisar Belediyesi tarafından paylaşılan verilere göre, uyarılara rağmen emlak vergisini ödememekte direnen vatandaşların tapularına, tapuda haciz koyuldu.

Trabzon'da şaşkına çeviren görüntü! İnşaat iskelesinde ilginç önlem!

Trabzon'un Ortahisar ilçesine bağlı Yalı Mahallesi'nde dış cephe ısı yalıtım çalışması sırasında kurulan iskele için alınan strafor önlemi görenleri şaşkına çevirdi.

Trabzon'daki 11 dönümlük arazi halkın kullanımına açılacak!

Trabzon'un Ortahisar ilçesinin Boztepe Mahallesi’nde bulunan TSK’ya tahsisli 11 dönüm alana sahip arazi halkın kullanımına açılacak.

Trabzon Limanı'nın halka arzına 600 milyon TL'yi aşkın talep!

Trabzon Limanı'nın 97,7 milyon TL büyüklüğündeki halka arzına 6,3 kat ve 614 milyon TL talep geldi.

Trabzon Erikbeli Yaylası'na 12 milyon TL'lik turizm yatırımı!

Trabzonlu işadamı Atilla Ataman tarafından, Tonya Kalınçam-Erikbeli Yaylası'nda inşa edilen turizm tesisinin 2018 yılının Eylül ayında açılması planlanıyor.

trabzon Komnenos Krallığına ait saray Haberi

trabzon Komnenos Krallığına ait saray



Karadeniz Bölgesi'ndeki tarihi yerleri turizme kazandırmak için harekete geçiliyor. Birçok uygarlığa beşiklik yapan Trabzon’da, il kültür ve turizm müdürlüğü ile belediyenin ortak hazırladığı proje kapsamında, 1204-1461 yılları arasında bölgeye hükmeden Komnenos Krallığı’nın kalıntıları ve kral sarayının bulunması için arkeolojik çalışma başlatılıyor. 


KAZI ALANINDA İSTİMLAK 

Çalışma çerçevesinde, Komnenos Krallığı’nın kalıntıları ve kral sarayı arkeolojik çalışmayla gün yüzüne çıkarılacak. Trabzon’un Zağnos Vadisi içinde kalan, Bahçeçik ve Erdoğdu mahalleleri arasındaki Komnenos Sarayı alanındaki surlar, mahzenler, kanallar için arkeolojik kazılar yapılacak. Kazı alanında bulunan yerleşim yerleri istimlak edilerek alan açık hava müzesine dönüştürülerek ziyaretçilere sunulacak. 


'DÜNYAYA TANITACAĞIZ' 

Bu projenin ardından diğer tarihi yerlerin turizme kazandırılması için çalışma yapılacak. Projeyle ilgili bilgi veren Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “4 bin yıllık kentin tam ortasındayız. Tarihi şehrimizin merkezi...