27 / 04 / 2024

Trabzon'da kripto para vurgununda 18 kişi gözaltına alındı!

Trabzon'da kripto para vurgununda 18 kişi gözaltına alındı!

Trabzon Emniyeti, 'kripto' vurgunu gerçekleştiren 'saadet zinciri'ne ilişkin operasyonda 18 kişiyi gözaltına aldı. Saadet zincirine yapılan operasyon kapsamında 2. sınıf emniyet müdürü de gözaltına alındı.



Trabzon Emniyeti, 'kripto' vurgunu gerçekleştiren 'saadet zinciri'ne ilişkin operasyonda 18 kişiyi gözaltına aldı. T24'ten Eray Görgülü'nün haberine göre; Trabzon'da 'zimmetine para geçirdiği' ileri sürülen banka çalışanı Başak Şentürk, işinden ayrılıp “Saadet Zinciri” ismi altında kripto para şirketi kurdu. Bu şirkete pek çok sayıda kişi para yatırdı. Şirketin 'müşterileri' arasında eski futbolcular, teknik direktörler, FIFA kokartlı hakemler, polisler ve adliye çalışanları bulunduğu öğrenilmişti. 

Müşterilerinin parasını kripto para, borsa ve yabancı yatırım fonlarında kullanarak yüzde 15 ile yüzde 20 arasında kar payı verme vaadiyle alan şirket 450 milyon Türk Lirası tutarında para toplamış, vadettiği kar payını ödemeyince mağdurlar şikayet etmişti. 

Trabzon da kripto para vurgununda 18 kişi gözaltına alındı!

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize şube ekiplerinin Trabzon merkezli 12 şehirde düzenlediği eş zamanlı operasyon kapsamında 18 kişi gözaltına alındı.

Soruşturmayı derinleştiren Trabzon Emniyeti, ikinci Sınıf Emniyet Müdürü Kerim Altıay'ın gözaltına alınması için  Ankara  Emniyeti'ne yazı yolladı. Aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyonu Temsilciler Kurulu Başkan Yardımcısı olan Altınay, gözaltına alındı ve ifadesi alınmak üzere Trabzon'a götürüldü.

Hatay'da kripto para operasyonu: 2 gözaltı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön