02 / 05 / 2024

Trabzon konut satışları tl kampanyası

Trabzon konut satışları tl kampanyası

Trabzon İnşaatçılar Odası ve Trabzon Faal emlakçılar Derneği Başkanı Ayhan Taflan, ekonomiye katkı sağlamak ve Türk lirasına sahip çıkmak adına turistlerin gayrimenkul alımının TL üzerinden yapılacağını söyledi.

Doğu Karadeniz'de konut satışları Ekim'de yüzde 40 arttı!

TÜİK Trabzon Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Doğu Karadeniz’de Ekim ayında konut satışları, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 39,4 artış gösterdi.

Trabzon'da konut satışları Kasım'da yıllık bazda yüzde 25 arttı!

Türkiye genelinde konut satışları 2016 Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,1 oranında artarak 132 bin 655 oldu. Kasım ayında Trabzon'da yabancılara 81 konut satıldı

Doğu Karadeniz’de konut satışları yüzde 22,3 arttı!

TÜİK Trabzon Bölge Müdürlüğü’nün TÜİK veri tabanından derlediği bilgilere göre, Doğu Karadeniz’de konut satışları yüzde 22,3 oranında artarak 3 bin 532 oldu.

Doğu Karadeniz'de konut satışları yüzde 6,4 düştü!

Doğu Karadeniz'de konut satışlarının yüzde 6,4 oranında düştüğü belirtildi. TÜİK Trabzon Bölge Müdürlüğü'nün TÜİK veri tabanından derlediği bilgilere göre, Doğu Karadeniz'de 2 bin 561 konut satıldı.

Doğu Karadeniz'de konut satışları yüzde 24.9 azaldı!

TÜİK Trabzon Bölge Müdürlüğü'nce, TÜİK veri tabanından derlediği bilgilere göre; Doğu Karadeniz'de konut satışları yüzde 24,9 oranında azalarak 2 bin 338 oldu.

Doğu Karadeniz'de konut satışları yüzde 28,6 arttı!

2015 yılı Nisan ayında Doğu Karadeniz’de konut satışları yüzde 28,6 oranında arttı. TÜİK Trabzon Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, 2015 Nisan ayında Doğu Karadeniz illerinin tamamında konut satışlarında artış görüldü.

Trabzon'da konut satışları yükseliyor!

Aylık meclis toplantısında konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, şehir ekonomisi ve ticaretin konusunda özellikle inşaat sektörü ile ilgili birkaç bilgi vermek istediğini belirterek konut satışları hakkında güncel verileri paylaştı.

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor!

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor. Ağustos ’ ta markalı konutlarda senetle alım oranı yüzde 66’ya kadar çıktı. Sektör temsilcilerine göre bu durum kayıt dışını tetikliyor...

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor!

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor. 2014 Ağustos’ta markalı konutlarda senetle alım oranı yüzde 66’ya kadar çıktı. Sektör temsilcilerine göre ise bu durum kayıt dışını tetikliyor.

Kredi faizlerindeki artış konut satışlarını olumsuz etkiledi!

İnşaat Malzemeleri Sanayicileri Derneği'nin (İMSAD) 2014 Ağustos Sektör Raporu verilerine göre, konut satışları 2014 Temmuz ayında yaşanan yüzde 20.2'lik keskin düşüşle birlikte yılın ilk yedi ayında yüzde 9.7 geriledi...

Yapı Kredi Koray GYO Ağustos 2014 Konut Satışlarını açıkladı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Ytaırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Yapı Kredi Koray GYO Ağustos 2014 Konut Satışlarını açıkladı.

Türkiye İMSAD: Kredi faizlerindeki artış ve siyasi istikrar beklentisi konut satışlarını olumsuz etkiledi!

Türkiye İMSAD’ın 2014 Ağustos Aylık Sektör raporuna göre, 2014’ün ilk yedi ayında konut satışları yüzde 9,7 oranında geriledi ve yeni konut fiyatlarındaki yıllık fiyat artışı yüzde 5,2 oldu...

Temmuz ayında konut satışları yüzde 20 düştü!

Faiz ortamının yanı sıra seçimler, tatilin geride kalmasıyla satışların artması gündemde Yüksek faiz oranları, ramazan ayındaki durgunluk, seçim süreci ve yaz tatili, temmuz ayında konut satışlarını yüzde 20.2 düşürdü.

Trabzon konut satışları tl kampanyası Haberi

Trabzon konut satışları tl kampanyası

Trabzon İnşaatçılar Odası ve Trabzon Faal emlakçılar Derneği Başkanı Ayhan Taflan, ekonomiye katkı sağlamak ve Türk lirasına sahip çıkmak adına turistlerin gayrimenkul alımının TL üzerinden yapılacağını söyledi.


Döviz baskısından piyasaların kurtulması için satılan ve kiraya verilen gayrimenkullerin Türk lirası olarak değerlendirilmesine inşaat ve emlak sektörü olarak önem verdiklerini belirten Taflan, “Piyasa sürecini göz önünde bulundurduğumuzda kiracı konumundaki işletme sahipleri dövizin artışından olumsuz derecede etkilenmektedirler. Kiraya verilen gayrimenkullerin gayrimenkul sahipleri tarafından dolar değil Türk lirası olarak kiraya vermeleri ve satmaları hem kiracıyı hem de gayrimenkul satın alacak olan yatırımcıya katkı sağlayacağı gibi ayrıca piyasaların döviz baskısından kurtulması için bu süreci göz ardı etmemiz gerekmektedir” ifadelerini kullandı.


Serbest piyasada döviz kullanılmasına set çekmek gerektiğini kaydeden Taflan, “Özellikle inşaat firmaları ve emlak sektöründe faaliyet...