05 / 05 / 2024

trabzon restore edilen projeler

trabzon restore edilen projeler

Kentteki tarihi yapıları restore eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ortahisar'da yer alan Taşkın Konağı restore etti.

Malatya'da restore edilen evler turizme kazandırıldı!

Malatya Yeşilyurt'ta Sokak Sağlıklaştırma Projesi restore edilen evler turizm amaçlı kullandırılmaya başlandı.

Tarihi Mersin Evi restore edildi!

Mersin'de Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Akdeniz Belediyesi tarafından restore edilen Tarihi Mersin Evi'nde çalışmalar tamamlandı. 

Üsküdar Belediyesi'nce restore edilen tarihi yapılar mecliste!

Üsküdar Belediyesi tarafından restore edilen tarihi yapılara dair çeşitli veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tekirdağ'da 2.4 milyona restore edilen Şarköy-Güzelköy Camisi Mart'ta açılacak!

Tekirdağ'da restore edilen Osmanlı yapısı 600 yıllık Şarköy-Güzelköy Camisi'nin Mart'ta ibadete açılacağı açıklandı.

Yerebatan Sarnıcı restore edilecek mi?

Geçtiğimiz günlerde restore edilen Yerebatan Sarnıcı'nın ziyarete kapalı bölümünde yer alan sütunlarda çökme tehlikesi olduğu saptanmıştı. O sütunların restore edilip edilmeyeceği gündeme oturdu. Peki restorasyon yapılacak mı?

TİKA'nın restore ettiği eserler TRT'de belgesel oldu!

TİKA tarafından inşa ve restore edilen dünyanın dört bir tarafındaki eserlere yolculuğa çıkaracak "İzler ve Çizgiler" belgeselinin ilk bölümü, 19 Temmuz tarihinde yayınlanacak.

Çorum'da restore edilen tarihi karakol binası aile eğitim merkezi oldu!

Çorum'da 1890 yılında karakol binası olarak inşa edilen bina gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarıyla aile eğitim merkezi oldu...

Mardin'de 200 yıllık bina restore ediliyor! 

Mardin'de 200 yıllık bina restore ediliyor. Kültürel Mirasın Korunmasında Kapasite Geliştirme projesi kapsamında restore edilen bina Mardin Müzesi'ne devredilecek. Restorasyonun Ekim ayında tamamlanması bekleniyor. 

Büyükyalı'da restore edilen tarihi yapılar halka açılıyor!

İstanbul'da 6 milyar liralık yatırım ile hayata geçirilen Büyükyalı projesinde, restore edilen tarihi yapılar yaşam alanlarına döndürüldü. Bu kapsamda, Osmanlı’nın ilk sanayi tesislerinden 'Fabrika-ı Hümayun'un 100 yıl aradan sonra sivil ziyarete açılması planlanıyor. 

Kilis'te restore edilen Osmanlı hamamı gençlik merkezi oldu!

Kilis'te restore edilen geç Osmanlı dönemi yapıtlarından olan tarihi Tuğlu Hamamı, Tuğlu Gençlik Merkezi olarak hizmet verecek.

En iyi restore edilen ev ödülü Asmazlar Bağ Evi'ne verildi!

"19. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali" kapsamında, "En iyi restore edilen ev" ödülü verildi...

Meram'da eski yapılar restore ediliyor!

Konya’nın merkez Meram ilçesinde restore edilen eski yapılar ilçe tarihini yeniden canlandırdı.

Trabzon Tarihi Belediye Binası açıldı!

Toplu açılış töreni için Trabzon'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meydan Parkı II. Etap Kentsel Yenileme Projesi ve bu kapsamda yeniden restore edilen tarihi Belediye binasını hizmete açtı.

trabzon restore edilen projeler Haberi

trabzon restore edilen projeler


Trabzon Büyükşehir Belediyesi, tarihi Taşkın Konağını restore etti. Ortahisar ilçesinin Ortahisar Mahallesi Amasya Sokak’ta bulunan Taşkın Konağı, Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyona tabi tutuldu. Bodrum, zemin, normal kat ve çatı katı olmak üzere toplam 4 kattan oluşan tarihi müstakil binanın restorasyon çalışmaları yaklaşık olarak 700 bin TL maliyetle tamamlanırken, tarihi tescilli binanın en modern şekilde Trabzon’a kazandırılması sağlandı.


TARİHİ MİRASIMIZI KORUMAK GÖREVİMİZDİR

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, tarihi Taşkın Konağı’nın restorasyonu ile Belediye olarak Ortahisar kentsel yenileme projesine de öncülük yaptıklarını kaydederken, “Belediyemize ait olan bu tarihi bina, kültür ve sosyal amaçlı olarak kullanılacaktır. Tarihi binamızın bulunduğu bölge, Ortahisar kentsel yenileme alanı içinde kalmaktadır. Bilindiği gibi, Trabzon’daki ilk Türk yerleşim yeri olan bu tarihi...