02 / 05 / 2024

Trabzon Tabakhane Vadisi

Trabzon Tabakhane Vadisi

TOKİ ve Trabzon Belediyesi tarafından yürütülen Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında uygulama projei tamamlandı. Pazarkapı'yı Kanuni Bulvarı'na bağlayacak olan yol ise Mayıs ayında ihaleye edilecek.

Trabzon Tabakhane Vadisi'nde kamulaştırma ve yıkım devam ediyor

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla devam ettiği Trabzon Tabakhane Vadisi'nde kamulaştırılan bina oranı yüzde 85,9'a, yıkılan binaların oranı ise yüzde 53,7'ye ulaştı. İşte ayrıntılar...

Trabzon Of'ta kentsel dönüşüm start aldı!

Trabzon’un Of ilçesi Sulaklı Vadisi’nde kentsel dönüşüm çalışmaları start aldı. Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, “Söz verdiğimiz gibi Of’ta dönüşüm başladı" dedi.

Trabzon Kalesi ve surları yapılaşma nedeniyle tehdit altında!  

Trabzon'da Roma döneminde Tabakhane ve Zağnos vadileri arasında yer alan ve yüksek kaya kitlesi üzerine kurulan Trabzon Kalesi'ne bitişik yapılar yapıldı...

Trabzon Altındere Yeni Yaşam Projesi’nin ihalesi tamamlandı!

Trabzon’un Maçka ilçesinde bulunan Altındere Vadisi’nde hayata geçirilecek olan Altındere Yeni Yaşam Projesi’nin ihalesi tamamlandı.

Tabakhane Vadisi’ndeki 3 katlı ev kaderine mi terk edildi?

Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi içinde kalan ve halen yıkılamayan binayla ilgili belirizlik sürüyor. Mülk sahibi üç katlı binasına beş daire isteyince sorun çözülemiyor.

Tabakhane kentsel dönüşümde tarihi sur ve menfez ortaya çıktı!

Trabzon Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yürütülen çalışmalarda antik Roma dönemi ile Osmanlı dönemine ait tarihi sur ile menfez ortaya çıktı...

Trabzon Pazarkapı kentsel dönüşüm alanına alınıyor!

Trabzon’da Zağnos ve Tabakhane Vadileri Kentsel Dönüşüm alanları arasında bulunan Pazarkapı Mahallesi kentsel dönüşüm kapsamına alındı.

Trabzon'da kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Trabzon’un Zağnos Vadisi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Zağnos’un Pazarkapı tarafından uygulanan kentsel dönüşümde binalar yıkıldı, yerine kaymakamlık ve belediye binarı yapıldı. 

Trabzon Tabakhane Köprüsü'nde yıkılma riski!

Trabzon'da kentsel dönüşüm kapsamında su borusunun patlaması sonucu çıkışında çökme meydana gelen ve yıkılma riski buluan Roma dönemine ait Tabakhane Köprüsü'nde incelemeler yapıldı.

Tünel Akvaryum'un yüzde 25'i tamamlandı!

Trabzon Ortahisar Belediyesi tarafından Zağnos Vadisi ile Tabakhane Vadisi arasında inşa edilen Tünel Akvaryum projesinin yüzde 25'lik bölümü bitti. Proje kapsamında 50 metre kazı tamamlandı.

Tabakhane dönüşüm projesi için 672 bina kamulaştırıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 672 binanın kamulaştırma işleminin tamamlandığı belirtildi.

Trabzon Tabakhane Vadisi'nde dönüşüm başlıyor!

Trabzon'da hayata geçirilen Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmalar başlıyor. Proje kapsamında, tünel yapılacak alanda, arkeolojik kazı çalışması başlatıldı.

Trabzon Akvaryum Projesi'ne TOKİ desteği!

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Zağnos ve Tabakhane vadileri arasında yapılan Tünel Akvaryum Projesi’nde incelemelerde bulundu. Genç, inşaat çalışmaları hakkında bilgi verdi.

TOKİ Tabakhane Yenicuma'da sözleşme dönemi sona eriyor!

Trabzon Tabakhane Yenicuma 353 Konut Kentsel Yenileme Projesinde yer alan konutlar için sözleşme dönemi sona eriyor.

Trabzon Tabakhane Vadisi Haberi

Trabzon Tabakhane Vadisi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde, bölgede gerçekleştirilecek olan uygulama projesi tamamlandı. 72 bin metrekarelik alanı kapsayan peyzaj projesi ve Pazarkapı'yı Kanuni Bulvarı'na bağlayacak olan yol ise Mayıs ayında ihaleye çıkıyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Çolak, bölgedeki yıkımların tamamlandığını, Hacıkasım bölümündeki yıkımların ise devam ettiğini belirtti. 


Ortahisar tarihi kale surlarını da içine alan Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi, sahilden itibaren güneye doğru uzanan bin 150 metrelik bir hat boyunca toplam 72 bin metrekarelik alanda projelendirildi. Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında farklı noktalarda meydanlar, toplanma, dağılma ve buluşma alanları, mini kadınlar pazarı, fıskiyeli su gösterileri ve etrafında oturma, dinlenme, seyir alanları, yeşil adalar, sohbet etme, yeme-içme ve gezinti...