27 / 04 / 2024

Trabzon Of'ta kentsel dönüşüm start aldı!

Trabzon Of'ta kentsel dönüşüm start aldı!

Trabzon’un Of ilçesi Sulaklı Vadisi’nde kentsel dönüşüm çalışmaları start aldı. Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, “Söz verdiğimiz gibi Of’ta dönüşüm başladı" dedi.



Trabzon’un Of ilçesi Sulaklı Vadisi’nde kentsel dönüşüm çalışmaları start aldı. Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, “Söz verdiğimiz gibi Of’ta dönüşüm başladı" dedi.

Trabzon’un Of ilçesi Sulaklı Vadisi’nde  kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yüklenici firma sahada çalışmalarını sürdürüyor. Kentsel dönüşüm çalışmaları noktasında açıklama yapan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, “Söz verdiğimiz gibi Of’ta dönüşüm başladı" dedi.

Günebakış'ta yer alan habere göre, Sulaklı Mahallesi, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi, 27 adet ofis ve 94 adet işyeri inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi kapsamında çalışmaları yerinde inceleyerek yüklenici firma yetkililerinden bilgiler aldıklarını söyleyen  Sarıalioğlu, "Sulaklı Mahallesi, Kentsel Dönüşüm Projesi başta olmak üzere Of'ta hayata geçen tüm projelerimize desteğini veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’ye ve  TOKİ  Başkanımız Sayın Ömer Bulut'a hemşehrilerimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Sarıalioğlu, daha güzel, daha yaşanılabilir bir Of için canla başla çalışmaya devam ettiklerini belirtti.

Trabzon Of ta kentsel dönüşüm start aldı!

Öte yandan geçtiğimiz günlerde TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, kentsel dönüşüme dair yasayla berabert kentsel dönüşüm sürecinin çok daha hızlanacağını belirtti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının altında Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karaismailoğlu, "Kentsel Dönüşüm Başkanlığı eliyle tüm Türkiye'de kentsel dönüşüm çok daha hızlanacak" şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşüm sırasında yaşanan sorunlarla ilgili de önemli çözümler getirdiklerini söyleyen Karaismailoğlu, "Daha önce üçte iki çoğunlukla yapılabilen kentsel dönüşümlere, şimdi yüzde 50+1 çoğunluk geldiğinde başlanabilecek" dedi.

Riskli yapı tespitinin ardından binaların boşaltılmasıyla ilgili yaşanan çokça sorun olduğuna dikkati çeken Karaismailoğlu, "İnşallah bu kanunla ortadan kalkacaklar. Maliklere, varislere ulaşmakta zorluklar yaşanıyordu, tebligatla ilgili önemli düzenlemeler var, çok hızlandırılacak" şekilnde konuştu.

Karaismailoğlu, Kentsel dönüşüme uğrayacak hak sahiplerine, 'Yarısı Bizden' kampanyası gibi maddi destek ve uzun dönem krediler gibi mali avantajlar sağlanacağını ifade etti.


Dolar 29 TL sınırında! Dolar kuru yükselecek mi, düşecek mi?

Kütahya Gediz Belediyesi 5 adet taşınmazı satıyor!

Ticari kredi faizleri yüzde 52,19 ile 21 yılın zirvesinde!


Geri Dön