02 / 05 / 2024

Trabzon Tabakhane

Trabzon Tabakhane

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ’nin ortaklaşa yürüttüğü Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hak sahiplerine bugüne kadar 184 milyon TL kamulaştırma bedeli ödendi. İşte son durum...

Trabzon Tabakhane'de yıkılan bina sayısı 430'a ulaştı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa yürüttükleri Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkılan bina sayısı 430'a ulaştı.

Trabzon Tabakhane'de dönüşüm yıkımları devam ediyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ilgili kamu kurumlarıyla birlikte yürüttüğü kentsel dönüşüm projeleriyle kentin görüntüsünü değiştiriyor. Bu kapsamdaki Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi devam ediyor

Trabzon Tabakhane’de kamulaştırılan bina sayısı 600’e ulaştı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ’nin ortaklaşa yürüttükleri Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi’nde kamulaştırılan binaların sayısı 600’e ulaştı. 688 binanın yıkılacağı projenin tamamlanması ile Trabzon yeni bir yaşam alanına daha kavuşmuş olacak.

Tabakhane'de yıkımlara devam ediliyor!

Tabakhane'de yıkım çalışmaları yılın son gününde de devam etti. Yıkım çalışmalarını yerinde takip eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Trabzon'un çehresini değiştirmeye devam ediyoruz" dedi.

Trabzon Tabakhane'de yıkımlar sürüyor!

Tabakhane'de bugüne kadar 543 binanın kamulaştırılması tamamlanırken, 338 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hak sahiplerine bugüne kadar 1 14 milyon 837 bin TL ödeme yapıldı

Trabzon Kalesi ve surları yapılaşma nedeniyle tehdit altında!  

Trabzon'da Roma döneminde Tabakhane ve Zağnos vadileri arasında yer alan ve yüksek kaya kitlesi üzerine kurulan Trabzon Kalesi'ne bitişik yapılar yapıldı...

Tabakhane kentsel dönüşümde tarihi sur ve menfez ortaya çıktı!

Trabzon Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yürütülen çalışmalarda antik Roma dönemi ile Osmanlı dönemine ait tarihi sur ile menfez ortaya çıktı...

Trabzon Pazarkapı kentsel dönüşüm alanına alınıyor!

Trabzon’da Zağnos ve Tabakhane Vadileri Kentsel Dönüşüm alanları arasında bulunan Pazarkapı Mahallesi kentsel dönüşüm kapsamına alındı.

Trabzon Tabakhane Köprüsü'nde yıkılma riski!

Trabzon'da kentsel dönüşüm kapsamında su borusunun patlaması sonucu çıkışında çökme meydana gelen ve yıkılma riski buluan Roma dönemine ait Tabakhane Köprüsü'nde incelemeler yapıldı.

Tabakhane dönüşüm projesi için 672 bina kamulaştırıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 672 binanın kamulaştırma işleminin tamamlandığı belirtildi.

Trabzon Tabakhane Vadisi'nde dönüşüm başlıyor!

Trabzon'da hayata geçirilen Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmalar başlıyor. Proje kapsamında, tünel yapılacak alanda, arkeolojik kazı çalışması başlatıldı.

Trabzon Akvaryum Projesi'ne TOKİ desteği!

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Zağnos ve Tabakhane vadileri arasında yapılan Tünel Akvaryum Projesi’nde incelemelerde bulundu. Genç, inşaat çalışmaları hakkında bilgi verdi.

TOKİ Tabakhane Yenicuma'da sözleşme dönemi sona eriyor!

Trabzon Tabakhane Yenicuma 353 Konut Kentsel Yenileme Projesinde yer alan konutlar için sözleşme dönemi sona eriyor.

TOKİ Trabzon Yenicuma'da sözleşme dönemi başlıyor!

Trabzon Tabakhane Yenicuma 353 Konut Kentsel Yenileme Projesindeki konutlar için sözleşme dönemi başlıyor.

Trabzon Tabakhane Vadisi'nde dönüşüm başladı!

Trabzon'da Tabakhane Vadisi'nde uygulanacak rekreasyon projesinin yapımına başlanıldı. 

Trabzon Tabakhane Vadisi'nin ihalesi gerçekleştirildi!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm kapsamında Tabakhane Vadisi'nde gerçekleştirilecek olan Rekreasyon Projesi'nin yapım ihalesi yapıldı. 

Trabzon Tabakhane Vadisi'nin ihalesi yarın!

Trabzon İli Ortahisar İlçesi Tabakhane Vadisi Rekreasyon Alanı İnşaatları İle Bağlantı Yolu Yapım İnşaatı ihalesi yarın saat 15:00'de yapılacak.

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'ndan Tabakhane bilgilendirmesi!

Pazarkapı Mahallesi ile Tabakhane arasındaki bağlantının nasıl sağlanacağının sorulması üzerine ise Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Tabakhane projesiyle ilgili bir açıklama yaptı.

Trabzon Tabakhane Haberi

Trabzon Tabakhane

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ’nin ortaklaşa yürüttüğü Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hak sahiplerine bugüne kadar 184 milyon TL kamulaştırma bedeli ödendi.


688 binanın kamulaştırılarak yıkılacağı Tabakhane’de 629 bina sahibi ile anlaşma sağlanırken, hak sahiplerine bugüne kadar 184 milyon TL ödeme gerçekleştirildi. Bölgede henüz kamulaştırılmamış olan binaların kamulaştırma süreçlerinin tamamlanması için gerek hukuki süreç ve gerekse ikili görüşmelere devam edilirken kamulaştırılan binaların 433’ünün yıkımı Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından gerçekleştirildi.


TOKİ ile ortaklaşa yürüttükleri Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kamulaştırma ve yıkımların devam ettiğini kaydeden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kentsel dönüşüm projelerinin tamamlanması ile Trabzon’un çehresinin değişeceğini söyledi.


Proje kapsamında bölgede 353 konutun yapımında sona yaklaşıldığını ve kısa sürede hak sahiplerine teslim edilmesinin planlandığını ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Tabakhanede...