22 / 07 / 2024

Trabzon Taşören Merkez Camii neden restore edilecek

Trabzon Taşören Merkez Camii neden restore edilecek

Ahşap sanatı açısından yöresel mimarinin bir çok özelliğini bünyesinde barındırması sebebiyle nadide eserlerden olan Çaykara’nın Taşören Mahallesindeki tarihi cami, aslına uygun olarak yeniden inşa edilerek hizmete açıldı.

İşte 1 Mayıs 2023 piyasa gündemi! Piyasalar faiz kararlarına kilitlendi! Peki, dolar, altın fiyatları ne olacak?

1 Mayıs ile başlayan gelecek haftanın gündeminde ABD ve Avrupa’da yapılacak merkez bankaları para politikası toplantıları yer alıyor. Fed 3 Mayıs’ta, Avrupa Merkez Bankası (ECB) ise 4 Mayıs Perşembe günü faiz kararını açıklayacak.

Altın Fed tuzağına düştü! Taş üstünde taş kalmadı! Bu rakamları gören yatırımcıların etekleri tutuştu!

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinden gelen faiz artırım sinyalleri risk iştahını kesmeye devam ediyor ve ons altındaki baskı devam ediyor. Altın Fed tuzağına düştü! Taş üstünde taş kalmadı! Bu rakamları gören yatırımcıların etekleri tutuştu!

Güngören Merkez Mahallesi 1/5000 ölçekli plan notu tadilatı askıda!

Güngören ilçesi, Merkez Mahallesi, 58 ada, 11 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 22.09.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Güngören Merkez Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Güngören ilçesi, Merkez Mahallesi 58 ada 9 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 22.03.2021 tasdik tarihli Nazım İmar Planı değişikliği askıya çıkarıldı.

Taşören İnşaat Taahhüt Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Taşören İnşaat Taahhüt Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Taşören İnşaat Taahhüt Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Sarıyer'de yapıldı.

Sivas'ta ibretlik olay! Kansere yakalandı, cami inşaatına 500 bin lira bağışladı!

Sivas'ta ders olacak bir olay yaşandı. Gülbeyaz Topgül (68), isimli vatanfaş biriktirdiği 500 bin lira nakit parayı kentte yapımı süren Merkez Cami ve Külliyesi'ne bağışlamak için Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'e verdi.

TOKİ Trabzon 2020 kuraları ne zaman çekilecek?

TOKİ Trabzon 2020 kuraları ne zaman çekilecek sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. TOKİ Trabzon 2020 projeleri; Merkez, Araklı, Tonya, Sürmene ve Şalpazarı'nda inşa edilecek.

Ziraat GYO ile Çalık Enerji ortak şirket kurdu!

Ziraat GYO ile Çalık Enerji ortak şirket kurduğunu söyleyen Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, yeni kurulan şirketin Taşkent Merkez Park Gayrimenkul Yatırım A.Ş. olduğunu belirtti.

Antalya Türkan Şoray Kültür Merkezi 26 Ekim'de açılacak!

Antalya Muratpaşa Belediyesi tarafından inşa edilen Türkan Şoray Kültür Merkezi'nin yapımı tamamlandı. Türk sinemasının ‘Sultan’ı Türkan Şoray’ın adını taşıyan merkez 26 Ekim'de açılacak.

Nurtaş İzolasyon Limited Şirketi kuruldu!

Nurtaş İzolasyon Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Nurhan Imrağ ve Emre Taşören ortaklığında kuruldu.

Trabzon Sürmene Merkez Cami açıldı!

Trabzon Sürmene'de inşa edilen merkez cami ibadete açıldı. Açılışa Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da katıldı.

Merkez Bankası'ndan kritik hamle!

Merkez Bankası'ndan dolara karşı hamle geldi. Bankaların borç alabilme limitlerini düşüren Merkez Bankası, yabancı para zorunlu karşılık oranlarında da indirime gitti.

Trabzon Taşkın Konağı restore ediliyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, tarihi Taşkın Konağını restore ediyor. Ortahisar ilçesinin Ortahisar Mahallesi Amasya Sokak’ta bulunan Taşkın Konağı, Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyona tabi tutuluyor.

Trabzon Taşören Merkez Camii neden restore edilecek Haberi

Trabzon Taşören Merkez Camii neden restore edilecek

Yangında kullanılamaz hale gelen ve ahşap sanatı açısından yöresel mimarinin bir çok özelliğini bünyesinde barındırması sebebiyle nadide eserlerden olan Çaykara’nın Taşören Mahallesindeki tarihi cami, aslına uygun olarak yeniden inşa edilerek hizmete açıldı.


Taşören Mahallesi’nde yer alan ve 1841-1844 yıllarında yapılan 175 yıllık 2 katlı Taşören Merkez Camisi, 2010 yılında henüz belirlenemeyen sebeple çıkan yangın ile kullanılamaz hale geldi.


Mimari özellikleri bakımından Karadeniz yöresinin bir çok özelliğini bünyesinde barındıran, alt katı taştan üst katı ise ahşaptan yapılan caminin restore edilmesi için Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğünce çalışma başlatıldı.


Yeni...