28 / 04 / 2024

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu

Trabzon'da Körfez ülkelerine dönük inşaat yatırımlarının devam ettiğini belirten Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, konut satışlarında da önemli bir mesafe alındığını söyledi.

Trabzon konut stokunu eritiyor!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, ilk çeyrek rakamlara göre kentteki konut satışlarının arttığını belirterek, "stokları kazasız belasız değer kaybı olmadan eritiyoruz" dedi.

Kuzey Trabzon Yapı Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kuzey Trabzon Yapı Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Ensar Çakıcı tarafından kuruldu. 

Trabzon'da emlak ve inşaat fuarı açıldı!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’da yabancılara konut satışının 300’ü geçtiğini belirterek “Özellikle Körfez ülkelerinden olan yabancıların bölgemizi tercih etmeleri sevindirici. Çünkü burası her yönüyle yaşam açısından rahat ve huzurlu” dedi.

Mac Gayrimenkul Danışmanlık Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Mac Gayrimenkul Danışmanlık Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile Uğur Toptaş tarafından bugün kuruldu.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı İlkokulu yıkılacak mı?

Mersin Toroslar’da 1415 öğrenci ve 53 öğretmenin bulunduğu Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı İlkokulu’nun binasının depreme dayanaksız olduğuna, rağmen okulda onarım yapılmadığı ve eğitimin devam ettiği ortaya çıktı.

Bluesea İnşaat Otomotiv Tekstil Ticaret ve Limited Şirketi kuruldu!

Bluesea İnşaat Otomotiv Tekstil Ticaret ve Limited Şirketi, Özgür Acun tarafından 10 bin TL sermaye ile 30 Haziran'da Esenler, Oruç Reis Mahallesi, Tekstilkent Caddesi, Tekstilkent Sitesi'nde kuruldu.

Didim Serbest Ticaret ve Turizm Bölgesi projesi hayata geçiyor!

Aydın'ın Didim ilçesinde hayata geçirilecek 'Didim Serbest Ticaret ve Turizm Bölgesi' projesi ile 109 bin dönümlük alanda oluşturulacak serbest bölgede termal ve golf otelleri, eğlence mekanları ve alışveriş merkezleri yapılacak.

Neudeks Uluslararası Dış Ticaret Ve Turizm Limited Şirketi Adalar Şubesi açıldı!

Neudeks Uluslararası Dış Ticaret Ve Turizm Limited Şirketi Adalar Şubesi 10 bin TL sermaye bugün açıldı.

Gapsan İnşaat Gıda Otomotiv Telekomünikasyon Ticaret Ve Limited Şirketi kuruldu!

Gapsan İnşaat Gıda Otomotiv Telekomünikasyon Ticaret Ve Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Harun Şan tarafından kuruldu.

Harman Temizlik İnşaat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Harman Temizlik İnşaat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi, Güçlü Yerlikaya tarafından 20 bin TL sermaye ile 1 Haziran'da Bakırköy, Yeşilköy Mahallesi, Atatürk Caddesi'nde kuruldu.

Magnum İnşaat Turizm Seyahat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi Adalar Şubesi açıldı!

Magnum İnşaat Turizm Seyahat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi Adalar Şubesi, Nail Murat Pekin Şube Müdürlüğü'nde 10 bin TL sermaye ile 11 Mayıs'ta Büyükada Nizam Mahallesi 23 Nisan Caddesi'nde açıldı.

Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi'nin inşaatı başlıyor!

Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi'nde flaş bir gelişme yaşandı, İnşaatın yüklenici firması, 31 Aralık 2015 tarihinde sona eren inşaat ruhsatını yenilemek için Isparta Belediyesi'nin istediği harç bedelini nihayet ödedi.

Nahda Yapı Dış Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Nahda Yapı Dış Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi, Ahmed M.S.Aboumohamed Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda ve Muhammed Usame Özdemir Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 100 bin TL sermaye ile 29 Nisan'da Kartal, Yukarı Mahallesi'nde kuruldu.

Özçevre Gayrimenkul Emlak Danışmanlık İnşaat Pazarlama Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Özçevre Gayrimenkul Emlak Danışmanlık İnşaat Pazarlama Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi, Songül Özbakır tarafından 50 bin TL sermaye ile 28 Nisan'da Çekmeköy, Mehmet Akif Mahallesi'nde kuruldu.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu Haberi

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu

Konuyla ilgili TTSO Meclis Toplantısında konuşan Hacısalihoğlu "2015'in 8. Ayı rakamları verildi. 

Buna göre 5 bin 600 yapı kullanma alınmış, 5 bin 400 civarında da yapı kullanma izin belgesi alınmış, bu oran şimdiden dengeli bir oran olarak devam ediyor. Yabancılara konut satışında ise Ekim ayında Trabzon Türkiye'de ilk 8. sırada yer aldı. Resmi rakamlara göre geçen yılın aynı ayında 20 civarında görünün satış, bu yılın aynı ayanda 84'e çıktı. Elbette gerçek rakamlar bunlar değil. Ancak kayıtlara giren rakamları biz konuştuğumuz için bu veriyi paylaşıyoruz. Ocak -Ekim 2015 dönemine baktığımız zaman aynı dönemde yabancılara satış olarak 166'dan 645'e çıkmışız. Türkiye'de yabancılara konut satış hızında yine Trabzon birinci sıradadır. Geçmiş yılın aynı ayına göre yüzde 400 artmış, yine 8 ayda ise yüzde...