03 / 05 / 2024

Trabzon turizm gelişimi

Trabzon turizm gelişimi

Nezih Onur yaptığı açıklamada, "Trabzon'umuzun daha yaşanabilir bir turizm şehri olması için kentin sorunlarım bir bir tespit etmiş durumdayız ve çözüm önerilerimiz konusunda da inisiyatif kullanmaktayız...

Konut sektöründe deprem ve seçim etkisi: Sektörün gelişimi için yeni adımlar gerekli!

Gayrimenkul sektörünün deprem ve seçim sebebiyle durağan bir süreç geçirdiğine dikkat çeken KONUTDER’in yeni Başkanı Ramadan Kumova, sektörün gelişimi için yeni enstrümanlar gerektiğinin altını çizdi.

Alternatif Yatırım Fonlarında GYF'nin Yeri ve Gelişimi Eğitimi 28 Kasım'da!

GYODER Akademi'nin Alternatif Yatırım Fonlarında Gayrimenkul Yatırım Fonunun (GYF) Yeri ve Gelişimi Eğitimi 28 Kasım'da...

Yatırım için önemli 5 şehir!

Gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerin ilk önceliği büyük şehirlerdir. Yatırım yapılacak şehrin eğitimsel gelişimi, sanayi gücü ve turizm pazarı dikkate alınarak seçilmelidir…

Lamar Orabi İnşaat Ve Gayrimenkul Gelişimi Limited Şirketi kuruldu!

Lamar Orabi İnşaat Ve Gayrimenkul Gelişimi Limited Şirketi bugün Esenyurt’ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Mohammed Eloraby ve Maısoun Al Sabsabı ortaklığında kuruldu. 

Türkiye’nin en büyük dönüşüm projesi Hatay'da!

Hatay Payas Belediye Başkanı Bekir Altan Payas’taki gelişimi, kentsel dönüşüm çalışmalarını ve turizm projelerini Posta Gazetesi muhabirine anlattı. İşte o röportaj...

Salih Bezci: Mania Planı Ankara'nın gelişimi açısından engel!

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, askeri kullanımda bulunan Etimesgut Askeri Havaalanı'na ait Mania Planı'nın Başkent'in kentsel gelişimi açısından engel oluşturduğunu belirtti.

Antalya inşaat sektöründeki gelişimiyle Nisan'a damga vurdu!

Antalya, bu yıl inşaat sektöründeki gelişimi ile Nisan ayına damgasını vurdu. Türkiye'nin en büyük 7 şehrinde, geçen yılın Nisan ayına göre satılık konut fiyatlarının en çok yükseldiği iller Yalova, Çanakkale ve Antalya olarak sıralandı.

Burhanettin Kocamaz: Mersin’in düzenli bir imar planı yok!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 5 yılın sonunda Mersin’deki gelişimi ve değişimi herkesin fark edeceğini söyledi. Kocamaz, “Mersin’in düzenli bir imar planı yok. " dedi.

İMSİAD Mudanya'da istişare toplantısı gerçekleştirdi!

İnşaat Müteahhitleri ve Sanayicileri Derneği (İMSİAD), Mudanya'da istişare toplantısı gerçekleştirdi. Sektörün önde gelen isimlerinin de yer aldığı toplantıda, dünden bugüne Bursa'nın gelişimi ve geleceğin Bursa'sı masaya yatırıldı.

Hasan Topal: Tramvayın sahilden geçmesi yanlış!

Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Hasan Topal, İzmir'in gelişimi için projeler yerine kentsel planlamanın yapılmasını istiyor. Hasan Topal, İzmir kent planlarını bilimsel gerçeklerle savunuyor.

Cihangir'deki kentsel dönüşüm tedirgin ediyor!

Cumhuriyet gazetesi köşe yazarı olan Ali Sirmen bugünkü köşe yazısında Cinhangir'deki değişim ve gelişimi anlattı. Sirmen, Cihangir'deki kentsel dönüşümün tedirgin ettiğini belirtti.

İzmir Ödemiş'e yeni bir yüksekokul açılıyor!

Ödemiş'te bir üniversite açılması konusunda girişimlerde bulunan Mahmut Badem, bu yıl kapatılacak Sağlık Yüksekokulu yerine 4 yıllık eğitim verecek Çocuk Gelişimi Bölümü'nden sonra Paramedik bölümünün 2016 yılında öğrenci almaya başlayacağını bildirdi.

Bursa kentsel dönüşümle değişiyor!

Bursa Karacabey Haber Gazetesi köşe yazarı olan Şaban Dumanlı bugünkü yazısında Bursa'daki kentsel dönüşümü ve gelişimi anlattı. İşte o yazı....

Trabzon turizm gelişimi Haberi

Trabzon turizm gelişimi

Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kumlu Başkanı ve üyeleri Gazetemizi ziyaret etti. Başkan Nezih Onur yaptığı açıklamada, "Trabzon'umuzun daha yaşanabilir bir turizm şehri olması için kentin sorunlarım bir bir tespit etmiş durumdayız ve çözüm önerilerimiz konusunda da inisiyatif kullanmaktayız. Biz Trabzon'umuzu sevilecek hale getirmedikçe turistin şehrimize gelmesini sağlayamayız. Biliyoruz ki ilimizde turizmin gelişmesi 3 ana başlıkta toplanmaktadır. Bunlardan 1.incisi Kültür Turizmi 2.incisi yayla turizmi 3.üncüsü ise iş turizmidir. Evet binlerce yıllık bir geçmişe sahip ilimizin tarihi değerlerini halkın ilgisine sunacak çalışmaların hız yapılması bu mekanlardan istifade edilmesi gerekir. Roma, Bizans ve Osmanlı döneminden günümüze kadar gelmiş toplam 983 adet tescilli taşınmaz kültür varlıklarımız mevcuttur. 


Bütün bunların yanında şehrimizin eksik olan estetik rötuşlan tamamlanması ve kentsel dönüşümle varoşların ıslah edilmesi...