15 / 05 / 2024

trabzonda turizm rakamları arttı

trabzonda turizm rakamları arttı

Trabzon'da, geçen yıla oranla bu yıl turizm sezonunda büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Geçen yılın Temmuz ayı verilerine göre, genel toplamda yerli ve yabancı turist sayısı yüzde 50 oranında arttı.

TÜİK açıkladı, Turizm geliri 20 milyar doları aştı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'in yaptığı açıklama doğrultusunda yer alan rakamlara göre turizm geliri Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında 20 milyar doları aştı. İşte TÜİK'in açıkladığı rakamlar...

Türkiye'nin turizm geliri 2023'ün 2. çeyreğinde yüzde 23,1 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'nin turizm geliri, 2023'ün 2. çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 23,1 artış göstererek 12 milyar 975 milyon 307 bin dolar şeklinde oldu.

Yurt içi turizm rakamları açıklandı! Harcanan para dudak uçuklattı

Yerli turistlerin geçen sene yurt içinde yaptığı seyahat harcamaları 63,4 milyar TL oldu.

Turizm acenteleri emlakçılığa soyundu!

İSTEB Başkanı Ulvi Özcan, TÜİK Nisan 2019 konut satışları rakamlarını değerlendirdi. Özcan, Arap müşteri getiren turizm acentelerin emlakçılığa soyunduğunu söyledi.

Almanya, 2014'te Türkiye'den 638 bin turist ağırladı!

Alman Turizm Merkezi (DZT) 2014 turizm rakamlarını açıkladı. Konaklamada 75 milyonu aşan ve İspanya'dan sonra ikinci sıraya oturan Almanya, kültür turizminde yüzde 10 artışla yine ilk sırada yer aldı.

Çözüm süreci, Doğu ve Güneydoğu'da turizmi canlandırdı!

Çözüm Süreci ile gelen barış ortamı Doğu ve Güneydoğu'da kendisini en hızlı olarak turizm rakamlarında gösterdi. Bölgede daha önce binlerle ifade edilen yerli ve yabancı turist sayısı 2013'te 2 milyonu aştı.

Doğu ve Güneydoğu'yu ziyaret eden turist sayısı arttı!

Çözüm Süreci ile gelen barış ortamı Doğu ve Güneydoğu'da kendisini en hızlı olarak turizm rakamlarında gösterdi. Bölgede daha önce binlerle ifade edilen yerli ve yabancı turist sayısı 2013'te 2 milyonu aştı...

Ekonominin gündeminde inşaat ve turizm zirveye yükseldi!

Geride bıraktığımız ay yazılı basındaki ekonomi haberlerinde, ilk sıralarında turizm ve inşaat sektörünün bulunduğu, açıklanan aylık ihracat ve enflasyon verileri ile işsizlik rakamlarının gündemde geniş bir yer aldığı ortaya çıktı...

İzmir'e gelen yabancı ziyaretçi sayısı azaldı!

İzmir'e gelen yabancı ziyaretçi sayısı 20'14'ün 8 aylık döneminde yüzde 4,6 oranında düşerek 924 bin 837 kişiye geriledi. Mehmet İşler İzmir'in 8 aylık turizm rakamlarını değerlendirdi.

Türkiye'nin turizmdeki başarısı yatırımcıyı da harekete geçirdi!

Türkiye'nin turizmdeki başarısı yatırımlara yansıdı. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Genel Sekreteri Savaş Çolakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl turizm rakamlarının öngörüler doğrultusunda gerçekleştiğini söyledi

Trabzon'da turizm rakamları geçen yıla oranla yüzde 50 arttı!

Trabzon'da, geçen yıla oranla bu yıl turizm sezonunda büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Geçen yılın Temmuz ayı verilerine göre, genel toplamda yerli ve yabancı turist sayısı yüzde 50 oranında arttı.

Trabzon'da turizm rakamları yüzde 50 arttı!

Trabzon’da, geçen yıla oranla bu yıl turizm sezonunda büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Geçen yılın Temmuz ayı verilerine göre, genel toplamda yerli ve yabancı turist sayısı yüzde 50 oranında arttı.

Almanya 2020 yılında Türkiye'den 800 bin konaklama bekliyor!

Alman Turizm Merkezi DZT, bu yıl 40. yıldönümünü kutladığı GTM (German Travel Mart) etkinliklerini Bremen'de gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında Almanya'nın 2013 turizm rakamları değerlendirilirken, 2020 hedefleri açıklandı.

trabzonda turizm rakamları arttı Haberi

trabzonda turizm rakamları arttı

Trabzon'da, geçen yıla oranla bu yıl turizm sezonunda büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Geçen yılın Temmuz ayı verilerine göre, genel toplamda yerli ve yabancı turist sayısı yüzde 50 oranında arttı. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, şehrin doğal güzellikler bakımından mutlaka görülmesi gereken bir il olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: "Trabzon kültürel varlıklar ve doğal güzellik bakımından gezilmesi görülmesi gereken bir kent olarak turizm operatörleri listesinde yerini aldığı için bu turizm yoğunluğunu görmekteyiz.Geçen yılın temmuz ayı sonu itibariyle toplam 835 bin 234 yerli yabancı turistimiz varken bu yılın aynı dönemine göre yerli ve yabancı turist sayısı 1 milyon 243 bin 454 olarak kayıtlarımıza yansımaktadır. Trabzon'a gelen turist sayısında yüzde 50 oranında artış var. 

Ramazan ayı genel olarak turist sayısının düştüğü bir ay...