15 / 05 / 2024

Trafik Laboratuvarları projesi nedir

Trafik Laboratuvarları projesi nedir

İBB Trafik Laboratuvarları projesini hayata geçirdi. İlk etapta YTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi’nde kurulan merkezlerde öğretim üyeleri ve öğrenciler uygulamalı testler, araştırmalar, analizler yaparak trafik çözümleri ve projeler geliştiriyor.

Ankara Büyükşehir'in Bisiklet Yolu Projesi'nde ilk etap tamamlandı!

Ankara Büyükşehir Belediyesince hazırlanan "Bisiklet Yolu Projesi"nin ilk etabı, trafik kazasında yaşamını yitiren genç bisikletçi Umut Gündüz'ün ismiyle, vatandaşların hizmetine açıldı.

Diyarbakır Kapı Otopark Projesi’nin inşaatı başladı!

Çalışmalarına devam eden Mardin Büyükşehir Belediyesi, tarihi Mardin’in otopark ve trafik sorununa çözecek Diyarbakır Kapı Otopark Projesi’nin inşaatına başladı.

Ankara Demetevler'e çok katlı otopark projesi!

Ankara Yenimahalle Belediyesi, yeni dönem projeleri arasında bulunan 'Demetevler Mahallesi Çok Katlı Otopark Projesi' ile bölgenin trafik sorununu çözecek.

Kabataş Martı Projesi'nde iptal yok, düzenleme var!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kabataş Martı Projesi’nin iptal edildiği iddialarını yalanlayarak projenin sürdüğünü ve trafik akışını yer altına almaksızın yeniden düzenleneceğini bildirdi.

Haremeyn Hızlı Tren Projesi'nde sona gelindi!

Mekke, Medine ve Cidde arasındaki trafik yoğunluğunu azaltmak için yapılan Haremeyn Hızlı Tren Projesi'nde son aşamaya gelindi. Projenin yılda 60 milyon yolcuya hizmet vermesi planlanıyor.

Kabataş Transfer Merkezi Projesi'nde son durum!

Kabataş Transfer Merkezi Projesi’yle toplu ulaşım araçları deniz yoluyla birbirine entegre olmuş olacak. Görüntü kirliliği ve trafik de ortadan kalkacak.

Çukurova Tünel Kavşak Projesi’nin inşaatı tam gaz!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin trafik yoğunluğunu çözme adına hayata geçirdiği Çukurova Tünel Kavşak Projesi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Elon Musk'ın trafik çilesini bitirecek çılgın projesi!

Ünlü iş adamı Elon Musk,özellikle İstanbulluların artık bıktığı trafik çilesini çözecek projesini açıkladı. İşte Elon Musk'ın trafik çilesini bitirecek çılgın projesi...

Manisa Alaşehir'e yeni kavşak projesi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Alaşehir’de sık sık yaşanan trafik kazaları ile gündeme gelen ve halk arasında Üzümlü Kavşak olarak bilinen mevcut alana yepyeni bir kavşak projesi geliştiriliyor.

Niğde Şehiriçi Tünel Projesi’nde kamulaştırma başlıyor!

Niğde Belediyesi’nce hazırlanan ve Vali Konağı yokuşunu Kayaardı Mevkii’ne bağlayacak olan Şehiriçi Tünel Projesi’nde kamulaştırma çalışmalarına başlanacak. 370 metre uzunluğunda planlanan tünel şehiriçi trafik akışını büyük oranda rahatlatacak.

Uğur Mumcu Battı Çıktı Projesi'nde kazık çalışmaları başlıyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), Defne ilçesinde yoğun trafik akışına sahip bir bölge olan Uğur Mumcu Bulvarı’nda araç ve yaya trafiğini rahatlatmaya yönelik başlatılan battı çıktı projesi hız kesmeden devam ediyor.

Uğur Mumcu Battı Çıktı Projesi'nde son durum!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, yaya ve araç ulaşımı için güvenli olmayan, trafik kazalarının sıkça yaşandığı bir bölge olan Defne İlçesi Uğur Mumcu Bulvarı’nda gerçekleştirilen trafik yoğunluğunu azaltacak Battı Çıktı Projesi çalışmalarını yerinde inceledi.

Hatay Uğur Mumcu Battı Çıktı Projesi'nin inşaatı başladı!

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), yaya ve araç ulaşımı için güvenli olmayan ve trafik kazalarının sıkça yaşandığı Defne ilçesinde, trafik yoğunluğunu azaltacak Uğur Mumcu Bulvarı Battı Çıktı Projesi çalışmalarına başladı.

Trafik Laboratuvarları projesi nedir Haberi

Trafik Laboratuvarları projesi nedir


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek üniversitelerde Trafik Laboratuvarları projesini hayata geçirdi. İlk etapta Yıldız Teknik Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi’nde kurulan merkezlerde öğretim üyeleri ve öğrenciler uygulamalı testler, araştırmalar, analizler yaparak trafik çözümleri ve projeler geliştiriyor. Açılan merkezler TKM ile koordineli olarak çalışarak, trafik uzmanı yetiştirecek.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdürlüğü, akıllı ulaşım sistemleri kullanılarak trafiğin yönetildiği Trafik Kontrol Merkezi’nin (TKM) küçük ölçekli modellerini üniversitelerde hayata geçirdi. Pilot üniversiteler olan Yıldız Teknik Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi’nde kurulan TKM Laboratuvarları’nda trafik ile ilgili akademik çalışmalar, uygulamalı testler, sunumlar, seminerler, eğitimler gibi birçok faaliyet yürütülüyor.


ÖĞRENCİLER GÖNÜLLÜ OLARAK HİZMET VERİYOR


Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen TKM Laboratuvarı’nda üniversitelerin araştırma görevlileri ve pek çok bölümden öğrenciler gönüllü olarak görev alıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Trafik...