02 / 05 / 2024

trafik parkı

trafik parkı

Beykoz'da çocuklar için trafiği sevdiren park kuruluyor. Beykoz’da çocuk ve ilköğretim öğrencilerine trafik bilgisi vermek ve kurallara uyma alışkanlığı kazandırmak amacıyla trafik eğitim parkı kuruluyor.

Mamak'taki araç parkına AVM mi yapılacak?

Ankara Trafik Vakfı’nın kullandığı araç parkına alışveriş merkezi (AVM) ve balo salonu yapılacağı iddia edildi.

Bağcılar'da öğrencilere trafik eğitim parkı inşa ediliyor!

Bağcılar’da ilköğretim çağındaki öğrencilere trafik kurallarını eğlenerek öğretmek amacıyla Trafik Eğitim Pisti ve Parkı inşa ediliyor.

Dünyada şehirler artık akıllanıyor!

Giderek artan şehir nüfusu bir taraftan güvenlik, ulaşım, trafik, park gibi sorunları gündeme getiriyor, diğer taraftan enerji ve su kaynaklarının verimli kullanılmasını zorunlu kılıyor.

Bayrampaşa'nın trafik sorunu tarih oluyor!

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Bayrampaşa’nın en büyük sorunlarının başında gelen trafik sorununa ‘üstü park, altı otopark’ projeleriyle kalıcı çözüm üretmeye devam ettiklerini belirtti...

Aşıkpaşa Tabiat Parkı'nda son durum ne?

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Aşıkpaşa Mahallesinin doğu kısmı Bölge Trafik Müdürlüğü karşısındaki 1200 dönümlük alanı kapsayan Aşıkpaşa Tabiat Parkı projesi çalışmaları hızla devam ediyor.

İstanbul'a 100 bin yeni park kapasitesi kazandırılacak!

İSPARK, İstanbul'un trafik çilesine çare üretebilmek adına bir 'Otopark Master Planı' hazırladı. Bu plan çerçevesinde 2019 yılına kadar İstanbul'a 100 bin yeni park kapasitesi kazandırılacak.

Malatya'da Çocuk Trafik Eğitim Parkı Projesi hazırlandı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından okul öncesi çocuklar ile ilk ve ortaöğretim öğrencileri için Çocuk Trafik Eğitim Parkı Projesi hazırlandı.

Alaşehir'de çocuklar için trafik eğitim parkı yapılacak!

Alaşehir Belediyesi, trafik kurallarını genç nesillere aşılamak amacıyla hayata geçireceği ‘Çocuk Trafik Eğitim Parkı’ yapımına Kurtuluş Mahallesinde başladı.

Hasan Tahsin Usta: Kentsel dönüşüm trafik sorununa çözüm oluyor!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, 4. Uluslararası Ulaşım ve Araç Park Alanları Yönetimi Sempozyumu’nda yaptığı konuşmada, “Kentsel dönüşümün en önemli faydalarından biri de trafik ve otopark sorununa da çözüm olması” dedi.

Balçovalılar park ve yol istiyor!

Yıllardır trafik ve otopark sıkıntısı çeken Balçovalılar, Ata Caddesi'ne alternatif olacak bir yol istiyor. Artık yayalara bile yer kalmadığını dile getiren vatandaşlar, oyun parkı yetersizliğinden de şikayetçi...

Şanlıurfa Şehir Parkı'nın temel atma töreni gerçekleşti!

Şanlıurfa'nın 11 Nisan Meydanı'na yapılacak olan 'Şehir Parkı Projesi'nin temeli Bakan Faruk Çelik'in katılımı ile atıldı. Projenin Şanlıurfa'nın trafik yükünü de hafifleteceğini belirtildi.

Alsancak'ın trafik sorunu çözülüyor!

Alsancak'ın trafik sorunu çözülüyor. İzmir’in merkezi konumundaki Alsancak’ın en büyük sorunu olan kaldırımlara park eden otomobiller konusunda belediye, emniyet ve vatandaşlar arasında fikir birliğine varıldı.

Bayrampaşa Fazıl Küçük Parkı ve otoparkı açıldı!

Bayrampaşa Belediyesi trafik sorununa üstü park, altı otopark projeleri ile çözüm üretiyor. Muratpaşa Mahallesi Dökümcüler Caddesi’ndeki Dr. Fazıl Küçük Parkı’nın altına 9.750 metrekarelik 3 katlı 300 araç kapasiteli zemin altı otopark yapıldı.

trafik parkı Haberi

trafik parkı

Trafik kurallarının küçük yaşlardan itibaren öğretilmesi ve toplumdaki bilincin artması için harekete geçen Beykoz Belediyesi trafik eğitim parkı için çalışmalara başladı.  

Göztepe Mahallesi’nde yaklaşık 10 dönümlük bir arazide kurulacak olan trafik eğitim parkında okul öncesi çocuklarına, ilk ve ortaöğretim öğrencilerine trafik bilgisi ve akülü araçlarla uygulamalı eğitimler verilecek.  

Milli Eğitim Bakanlığı’nın trafik yönetmeliğine uygun olarak hazırlanacak parkta çocuklar trafik bilgi ve kurallarını kendilerine uygun tasarlanan renkli ve eğlenceli bir ortamda öğrenecek.  

Uzmanlar tarafından çocuklara genel trafik kuralları, yayaların, sürücülerin ve bisiklet kullananların sorumlulukları, trafik işaret, cihaz ve levhaları öğretilecek ve trafik düzeni anlatılacak. 

Bütün trafik kurallarını kapsayacak şekilde planlanan trafik eğitim parkında dönel ve sinyalize kavşaklar, trafik tabelaları, yol çizgileri, kaldırımlar, geçitler, keskin ve normal virajlar, park cepleri ve bir...