04 / 05 / 2024

Trakya demiryolu çalışmaları

Trakya demiryolu çalışmaları

TCDD'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Çerkezköy-Kapıkule ve Uzunköprü-Çerkezköy bağlantısını sağlayan demiryolundaki çalışmalar tamamlandı. Bu kapsamda raylar yenilendi, elektrifikasyon ve sinyalizasyon sistemi kuruldu.

Ankara-Sivas YHT hattının çalışmalarında son durum!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara-Sivas YHT hattı Balışeyh hızlı tren demiryolu inşaatında devam eden çalışmalarda incelemeler yaptı.

Erzincan-Trabzon Demiryolu çalışmaları başladı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu "14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek ihalenin ardından hazırlanacak proje kapsamında yapım çalışmalarına başlanılacaktır" dedi.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nde zemin etüdü çalışmaları başladı!

İstanbul'da günde 6,5 milyon kişinin kullanması planlanan hem karayolu hem demiryolu geçişleri bulunacak Büyük İstanbul Tüneli için çalışmalar tüm hızıyla başladı.

Ankara-İzmir hızlı tren çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırlandı!

Ankara-İzmir hızlı tren demiryolu hattının Polatlı-Afyonkarahisar ve Uşak-Salihli kesimlerinin çalışmalarına ilişkin CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, soru önergesi hazırladı..

Ankara Sıhhiye'de başkentray çalışmaları başladı!

Başkentray Projesi kapsamında geçen yaz yıkılan Sıhhiye Demiryolu Köprüsü yerine yapılacak yeni köprü çalışmaları nedeniyle Kızılay yönündeki otobüs duraklarının bulunduğu alanda, (25 Ocak Çarşamba) itibaren geçici süreyle şerit daraltması yapılacak.

Edirne Hafızağa Konağı’nda onarım çalışmaları sürüyor!

Edirne Belediyesi’nin Trakya Kalkınma Ajansı’ndan aldığı proje desteği kapsamında Edirne Kent Belleği Müzesi’ne dönüştürülecek Hafızağa Konağı’ndaki onarım çalışmaları devam ediyor.

Hızlı Tren projesinin ilk etabındaki altyapı çalışmaları tamamlandı!

Ankara-Sivas demiryoluyla, İstanbul-Sivas arası demiryolu ulaşımı 5 saat 49 dakikaya inecek.Yozgat-Sivas arası Yüksek Hızlı Tren projesinin ilk etabındaki altyapı çalışmalarının önemli bölümü tamamlandı.

BTK Demiryolu hattının çalışmaları durdu!

Temeli 24 Temmuz 2008'de Kars'ta atılan Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu hattında yapılan çalışmalar durduruldu. Çalışmaların yüklenici firmalardan kaynaklı problemlerden dolayı durdurulduğu ortaya çıktı.

BTK Demiryolu hattında çalışmalar durduruldu!

’Asrın projesi’ olarak lanse edilen ve 2008’de Kars’ta Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Cumhurbaşkanları tarafından atılan BTK Demiryolu hattında yapılan çalışmalar yüklenici firmalardan kaynaklı problemlerden dolayı durdurulduğu ortaya çıktı.

Karaman-Konya YHT çalışmalarında sona gelindi!

Karaman-Konya arasında devam eden çift hat hızlı tren yol çalışmalarında sona yaklaşıldı. Konya-Karaman arası demiryolu inşaat çalışmaları için 01 Aralık 2014-30 Mart 2015 tarihleri arasında tren seferlerine kapatılmıştı..

Sivas'ta 2. OSB için çalışmalar bu yıl başlayacak!

Sivas'ta kurulum çalışmaları devam eden, her parselinden demiryolu hattı geçecek ve demiryolu sektörü için üretim yapacak fabrikaların ağırlıkta olacağı 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) arsa tahsislerine bu yıl başlanması hedefleniyor.

Trakya Cam Akademisi çalışmalarına devam ediyor!

Avrupa'da 3'üncü, dünyada 6'ncı büyük düzcam üreticisi olan Trakya Cam. Türkiye'de bireysel tasarrufu toplumsal kazanca dönüştürmek amacıyla başlattığı çalışmalarını 'Trakya Cam Akademisi' ile sürdürüyor...

Babaeski altyapı çalışmalarında sona gelindi!

Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı; “Babaeski Belediyesi yaptığı çalışmalar ile Ülkemizde ve Trakya’da örnek bir belediyedir. Evet, sadece bir yıl gibi kısa bir sürede İlçemizin tüm kanalizasyon, içme suyu şebeke hattını yeniledik

Trakya demiryolu çalışmaları Haberi

Trakya demiryolu çalışmaları

Trakya bölgesindeki demiryolu hatlarındaki çalışmaların tamamlandığı ve yarın seferlere başlanacağı belirtildi.


TCDD'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Çerkezköy-Kapıkule ve Uzunköprü-Çerkezköy bağlantısını sağlayan demiryolundaki çalışmalar tamamlandı. Bu kapsamda raylar yenilendi, elektrifikasyon ve sinyalizasyon sistemi kuruldu.


Yapılan düzenlemelerin ardından bu hatlarda elektrikli lokomotifler ile konforlu, klimalı vagonlar kullanılacak. 


Çalışma dolayısıyla ara verilen seferlere yarın başlanacak. Yeni düzenlemeyle Kapıkule-Çerkezköy arasındaki yolculuk 40 dakika, Uzunköprü-Çerkezköy arası ise 30 dakika kısaldı.


Bu arada, 20 Ocak 2016'ya kadar seferler yüzde 25 indirimli...